Beskæftigelsen i branchen slår rekord

februar 28, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Foto: Espresso House

Nye beskæftigelsestal viser, at 2023 slog rekord hvad angår beskæftigelse blandt restauranter, caféer og hoteller. Branchen kunne også have ansat mange flere, hvis arbejdskraften var til rådighed.

 

Af redaktionen

Året 2023 gav endnu en rekord for beskæftigelse i branchen. Sammenlignet med 2022, er der tale om en vækst på 3,2 procent, mens man på det øvrige arbejdsmarked ser en stigning i beskæftigelsen på 1,3 procent. Det skriver HORESTA.dk

 

Tusindvis af nye – og plads til mange flere

Set over hele året har branchens virksomheder i gennemsnit haft 4.100 flere ansatte end i 2022.

På trods af de flotte tal, viser de seneste tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, at man kunne have beskæftiget endnu flere.

Hele 33 procent af jobopslagene i første halvår af 2023 har været besat med en anden profil end den ønskede, mens det i flere tilfælde ikke var muligt at besætte stillingerne, skriver HORESTA.dk

 

Stadig mangel på arbejdskraft

Tallene understøttes af Danmarks Statistiks konjunkturbarometer for december. Her ses, at 43 procent af hotellerne og 27 procent af restauranterne oplevede mangel på arbejdskraft.

HORESTAs adm. direktør, Pia E. Voss, udtaler:

“Hotel- og restaurantbranchen har i mange år været en vækstgenerator, der bidrager med milliarder til statskassen. Derfor er tallene utroligt positive, men ikke desto mindre er det ærgerligt, at så mange virksomheder må give fortabt i jagten på arbejdskraft. Der er stadig et stort omsætningspotentiale og en efterspørgsel, som virksomhederne desværre ikke kan imødekomme fordi de ikke altid kan finde medarbejdere med de rette kvalifikationer.”

 

Forventer langsommere vækst

HORESTA forventer imidlertid, at beskæftigelsesvæksten vil være mere afmålt i første kvartal af 2024.

“Meldingen fra dele af erhvervet er, at tempoet har været aftagende i årets første måneder. Det kan være naturligt affødte reaktioner på de nye ejendomsvurderinger, den øgede geopolitiske uro eller de mange dyre låneomlægninger, som gør, at danskerne holder lidt igen med forbruget,” siger Pia E. Voss.

 

Kilde: HORESTA

 

Related Articles

Stjernekok køber rigmand ud af Michelin-restaurant

Stjernekok køber rigmand ud af Michelin-restaurant

Stjernekokken Wassim Hallal er blevet herre i eget hus og investerer nu et større millionbeløb i sin restaurant i Aarhus med to Michelinstjerner.   Af redaktionen Efter flere måneders forhandlinger har Wassim Hallal købt Claus Hommelhoff ud af 'Frederikshøj'....

Legendarisk københavnercafé genåbner

Legendarisk københavnercafé genåbner

Københavns vel nok cooleste café. Sådan var Café Sommersko kendt fra 1976 til 2017, men så lukkede den pludselig. Nu åbner den igen.   Af redaktionen I et opslag på Instagram afslører restauratør Nils Petter Bro, at han har store planer med den café, som tilbage...

Det bliver nemmere for næste generation at overtage restauranten

Det bliver nemmere for næste generation at overtage restauranten

Regeringen vil gøre det billigere for familieejede virksomheder, der står overfor et generationsskifte. Det kan få en stor impact i branchen. HORESTA jubler.   Af redaktionen SVM-regeringen har præsenteret udspillet ’Et stærkere erhvervsliv’, og regeringen vil...