februar 28, 2024
Nye beskæftigelsestal viser, at 2023 slog rekord hvad angår beskæftigelse blandt restauranter, caféer og hoteller. Branchen kunne også have ansat mange flere, hvis arbejdskraften var til rådighed.
Af redaktionen
Året 2023 gav endnu en rekord for beskæftigelse i branchen. Sammenlignet med 2022, er der tale om en vækst på 3,2 procent, mens man på det øvrige arbejdsmarked ser en stigning i beskæftigelsen på 1,3 procent. Det skriver HORESTA.dk
Tusindvis af nye – og plads til mange flere
Set over hele året har branchens virksomheder i gennemsnit haft 4.100 flere ansatte end i 2022.
På trods af de flotte tal, viser de seneste tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, at man kunne have beskæftiget endnu flere.
Hele 33 procent af jobopslagene i første halvår af 2023 har været besat med en anden profil end den ønskede, mens det i flere tilfælde ikke var muligt at besætte stillingerne, skriver HORESTA.dk
Stadig mangel på arbejdskraft
Tallene understøttes af Danmarks Statistiks konjunkturbarometer for december. Her ses, at 43 procent af hotellerne og 27 procent af restauranterne oplevede mangel på arbejdskraft.
HORESTAs adm. direktør, Pia E. Voss, udtaler:
“Hotel- og restaurantbranchen har i mange år været en vækstgenerator, der bidrager med milliarder til statskassen. Derfor er tallene utroligt positive, men ikke desto mindre er det ærgerligt, at så mange virksomheder må give fortabt i jagten på arbejdskraft. Der er stadig et stort omsætningspotentiale og en efterspørgsel, som virksomhederne desværre ikke kan imødekomme fordi de ikke altid kan finde medarbejdere med de rette kvalifikationer.”
Forventer langsommere vækst
HORESTA forventer imidlertid, at beskæftigelsesvæksten vil være mere afmålt i første kvartal af 2024.
“Meldingen fra dele af erhvervet er, at tempoet har været aftagende i årets første måneder. Det kan være naturligt affødte reaktioner på de nye ejendomsvurderinger, den øgede geopolitiske uro eller de mange dyre låneomlægninger, som gør, at danskerne holder lidt igen med forbruget,” siger Pia E. Voss.
Kilde: HORESTA
Related Articles
Nu indtager ’stordrifts-restauranten’ Bouillon også Fyn
Tusindvis af odenseanere har allerede bestilt plads på Restaurant Bouillon i Odense, som åbner på et-årsdagen for åbningen af Bouillon på Frederiksberg. Konceptet har dannet skole, og i alt har 340.000 mennesker spist på Bouillon på bare ét år. Af redaktionen...
Kaffeforbruget i USA når 20-års højdepunkt – fire trends fører an
TENDENS: Over to tredjedele af amerikanske voksne rapporterede at have drukket kaffe dagen før – mere end nogen anden drik. Specialkaffe driver væksten, der ligner, hvad vi ser i Danmark. Af redaktionen Kaffeforbruget i USA er steget til det højeste niveau i...
Startup har succes med elektronisk café-stempelkort
Stempelkortet har fået nyt liv i cafémiljøet i Jyllands hovedstad. Nøglen er, at det ligger i din Wallet og er tilpasset den enkelte café med mulighed for medlemsfunktioner. Af redaktionen En række caféer i Aarhus har taget startupen Regulars' koncept i brug...