februar 15, 2024
En nyklassiker overtager en gammel kroklassiker, når Mikkeller genåbner Færgekroen i Tivoli. Hipsterkæden har store planer på den klassiske beværtning, ifølge bagmanden.
Af redaktionen
En klassisk dansk krooplevelse med et moderne twist.
Det er ambitionen, når Mikkeller overtager driften af Færgekroen i Tivoli. Bryggeriet overtog kroen 1. januar 2024, og arbejdet er nu i fuld gang med at lave menu, brygge særlige øl og indrette lokalerne, så Færgekroen kan stå klar til at byde Tivolis gæster indenfor, når forlystelseshaven slår dørene op til sæsonen 2024.
Det fremgår af en pressemeddelelse.
High end director i Tivoli, Mikkel Ustrup, udtaler om den nye lejer af Færgekroen:
”Vi er meget glade for samarbejdet, som uden tvivl kan være med til at hæve det gastronomiske niveau i Tivoli. Vores mål er, at maden og drikkevarerne skal være forlystelser i sig selv, og noget man tager i Tivoli for at opleve på linje med forlystelser og koncerter, og her passer Mikkellers brand perfekt ind.”
Bagmand vil give Færgekroen nyt liv
Da Tivoli åbnede sine porte d. 4. maj i solskinsvejr i 1934, stod en gammel idyllisk fiskerby opført langs Tivoli-Søens bred. Gamle gule og hvide bindingsværkshuse med mure, hvor kalken skallede af og med røde tegltag som glimtede i solen. De udgjorde Tivolis nye Fiskerleje.
Færgekroen var her opført en gammel kro med bjælkeloft og brune paneler, en tilrøget kamin og tjenere i ternede kjoler, som løb rundt med øl-krus, pølser og sennep. Bygningen skulle altså kun stå en enkelt sæson, men Færgekroen var en øjeblikkelig succes og kan i år fejre 90 års fødselsdag.
Det er den historie, Mikkeller vil bygge videre på, ifølge manden bag Mikkeller, Mikkel Borg Bjergsø:
“Det har længe været en drøm for os at kunne åbne en restaurant i Tivoli. Så da vi fik chancen for at overtage en så ikonisk beværtning som Færgekroen, var vi ikke i tvivl. Målet er, at Færgekroen med Mikkeller ved roret bliver en af landets bedste kroer – med eget mikrobryggeri, autentisk kromad og en afslappet atmosfære, hvor både unge, gamle, stamgæster og turister får en god oplevelse,” siger han i pressemeddelelsen.
Kromad på menuen ved siden af vegetarretter
Planen er altså at videreføre kroens traditioner og klassiske krostemning samtidig med, at man skruer godt op for kvaliteten og ambitionerne på tallerkenerne og i glassene.
Der vil således stadig være klassikere som schnitzel, pariserbøf, rødspættefilet og stjerneskud at finde på menukortet, men råvarerne vil så vidt muligt være økologiske og altid af højeste kvalitet, ligesom alting bliver lavet fra bunden.
Menukortet vil desuden byde på en række vegetariske retter både til frokost og aften. Indretningen vil holde den gamle kros stolte traditioner i hævd, og gæsterne vil således fortsat kunne sidde godt og hyggeligt blandt platter, høje paneler, gevirer og store ølkrus. Målet er at skabe en klassisk, hyggelig og intim krooplevelse med et moderne tilsnit, hvor både mad og drikke er i absolut topklasse.
Kilde: Mikkeller
Related Articles
Kaffepriser på himmelflugt – har ikke været dyrere i knap 50 år
Arabicabønner ligger på det højeste niveau siden 1977. Årsagen er klimarelateret. Af redaktionen/ef På børsen i New York blev et kilo arabicabønner i denne uge noteret til syv dollar – eller ca. 50 kroner. Den højeste pris i 47 år. Alene i 2024 er prisen på...
Kritik: Regeringen drukner restauranterne i bureaukrati
Et stigende niveau af unødigt bureaukrati presser restauranterne, og mange mister modet. Sådan lyder det fra en aktør med fingeren på pulsen. Af Ebbe Fischer ”Det er næsten som om, at regeringen ikke vil have, at branchen skal tjene penge. For de drukner...
Det her skal du kigge efter ved valg af lokale til din restaurant eller café
En specialist i markedet rådgiver læserne af Deli News udi noget af det allervigtigste - hvis ikke det absolut vigtigste - når man skal åbne sit eget sted. Lokationen. Af Ebbe Fischer Der findes få danske ejendomsmæglere med speciale i køb, salg og udlejning...