Tivoli-klassiker overtages af ekspanderende kæde

februar 15, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Færgekroen i Tivoli. Foto: Leonora Enking_Wikimedia Commons

En nyklassiker overtager en gammel kroklassiker, når Mikkeller genåbner Færgekroen i Tivoli. Hipsterkæden har store planer på den klassiske beværtning, ifølge bagmanden.

 

Af redaktionen

En klassisk dansk krooplevelse med et moderne twist.

Det er ambitionen, når Mikkeller overtager driften af Færgekroen i Tivoli. Bryggeriet overtog kroen 1. januar 2024, og arbejdet er nu i fuld gang med at lave menu, brygge særlige øl og indrette lokalerne, så Færgekroen kan stå klar til at byde Tivolis gæster indenfor, når forlystelseshaven slår dørene op til sæsonen 2024.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

High end director i Tivoli, Mikkel Ustrup, udtaler om den nye lejer af Færgekroen:

”Vi er meget glade for samarbejdet, som uden tvivl kan være med til at hæve det gastronomiske niveau i Tivoli. Vores mål er, at maden og drikkevarerne skal være forlystelser i sig selv, og noget man tager i Tivoli for at opleve på linje med forlystelser og koncerter, og her passer Mikkellers brand perfekt ind.”

 

Bagmand vil give Færgekroen nyt liv

Da Tivoli åbnede sine porte d. 4. maj i solskinsvejr i 1934, stod en gammel idyllisk fiskerby opført langs Tivoli-Søens bred. Gamle gule og hvide bindingsværkshuse med mure, hvor kalken skallede af og med røde tegltag som glimtede i solen. De udgjorde Tivolis nye Fiskerleje.

Færgekroen var her opført en gammel kro med bjælkeloft og brune paneler, en tilrøget kamin og tjenere i ternede kjoler, som løb rundt med øl-krus, pølser og sennep. Bygningen skulle altså kun stå en enkelt sæson, men Færgekroen var en øjeblikkelig succes og kan i år fejre 90 års fødselsdag.

Det er den historie, Mikkeller vil bygge videre på, ifølge manden bag Mikkeller, Mikkel Borg Bjergsø:

“Det har længe været en drøm for os at kunne åbne en restaurant i Tivoli. Så da vi fik chancen for at overtage en så ikonisk beværtning som Færgekroen, var vi ikke i tvivl. Målet er, at Færgekroen med Mikkeller ved roret bliver en af landets bedste kroer – med eget mikrobryggeri, autentisk kromad og en afslappet atmosfære, hvor både unge, gamle, stamgæster og turister får en god oplevelse,” siger han i pressemeddelelsen.

 

Kromad på menuen ved siden af vegetarretter

Planen er altså at videreføre kroens traditioner og klassiske krostemning samtidig med, at man skruer godt op for kvaliteten og ambitionerne på tallerkenerne og i glassene.

Der vil således stadig være klassikere som schnitzel, pariserbøf, rødspættefilet og stjerneskud at finde på menukortet, men råvarerne vil så vidt muligt være økologiske og altid af højeste kvalitet, ligesom alting bliver lavet fra bunden.

Menukortet vil desuden byde på en række vegetariske retter både til frokost og aften. Indretningen vil holde den gamle kros stolte traditioner i hævd, og gæsterne vil således fortsat kunne sidde godt og hyggeligt blandt platter, høje paneler, gevirer og store ølkrus. Målet er at skabe en klassisk, hyggelig og intim krooplevelse med et moderne tilsnit, hvor både mad og drikke er i absolut topklasse.

 

Kilde: Mikkeller

 

 

Related Articles

Stjernekok køber rigmand ud af Michelin-restaurant

Stjernekok køber rigmand ud af Michelin-restaurant

Stjernekokken Wassim Hallal er blevet herre i eget hus og investerer nu et større millionbeløb i sin restaurant i Aarhus med to Michelinstjerner.   Af redaktionen Efter flere måneders forhandlinger har Wassim Hallal købt Claus Hommelhoff ud af 'Frederikshøj'....

Legendarisk københavnercafé genåbner

Legendarisk københavnercafé genåbner

Københavns vel nok cooleste café. Sådan var Café Sommersko kendt fra 1976 til 2017, men så lukkede den pludselig. Nu åbner den igen.   Af redaktionen I et opslag på Instagram afslører restauratør Nils Petter Bro, at han har store planer med den café, som tilbage...

Det bliver nemmere for næste generation at overtage restauranten

Det bliver nemmere for næste generation at overtage restauranten

Regeringen vil gøre det billigere for familieejede virksomheder, der står overfor et generationsskifte. Det kan få en stor impact i branchen. HORESTA jubler.   Af redaktionen SVM-regeringen har præsenteret udspillet ’Et stærkere erhvervsliv’, og regeringen vil...