International gigant bag Esbjergs nye festival

januar 23, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Sådan ser festivalplakaten ud. Foto: Suset Musikfestival

En af verdens største koncertarrangører står bag ny festival på vestkysten. Den skal være blandt landets største, og lokale leverandører vil blive prioriteret højt.

 

Af redaktionen

Nik & Jay står øverst på plakaten, når Esbjergs nye festival, Suset, går i luften på Esbjerg Havn den 16. og 17. august 2024. Den legendariske popduo får selskab af nogle af den danske musikscenes mest populære navne som Andreas Odbjerg, D-A-D, Medina, Barselona, Gobs, ICEKIID og Pil.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

 

Gigantarrangør med om bord

Suset er blevet til i et tæt samarbejde mellem Esbjerg Kommune og Live Nation, som er en af verdens største koncertarrangører.

Og festivalen er ifølge pressemeddelelsen den største satsning, siden Esbjerg med byrådet i spidsen lagde kursen om og nu har sat oplevelser og kultur i centrum for udviklingen. Ambitionen er, at festivalen skal placere sig blandt de største i Danmark.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) udtaler:

”Vi har allieret os med de allerbedste i musikbranchen til at skabe et musikalsk fyrtårn helt ude på kajkanten, hvor vi rigtigt kan mærke suset fra Vesterhavet. Festivalen føjer en ny dimension til opfattelsen af, hvad Esbjerg er, samtidig med at vi markerer byen stærkt på det kulturelle landkort. Suset er et stort og afgørende skridt i vores indsats for at gøre Esbjerg til et endnu mere attraktivt sted at bo og leve.”

 

Aftale strækker sig over ti år

Aftalen mellem Esbjerg Kommune og Live Nation strækker sig over ti år, og foruden musik fra øverste hylde i Danmark, forventer Live Nation allerede i løbet af de første år at trække internationale topnavne til Suset. Økonomisk bidrager Esbjerg Kommune samlet med 24 mio. kr. i de første fem år, hvorefter det er målet, at festivalen bliver økonomisk bæredygtig.

”Vi skyder Suset Festival i gang med et brag til sommer og sætter barren højt med et fantastisk og alsidigt program fra toppen af dansk musik. Der venter helt sikkert en særlig oplevelse, som man ikke kan få andre steder end lige her, og det bliver fedt at mærke festivalens stemning og følge den udvikling, som en event af den kaliber forhåbentlig sætter i gang i Esbjerg,” siger formanden for Kultur & Fritidsudvalget, Jakob Lose.

 

Lokale leverandører

Festivalen får en stærk lokal forankring med fokus på lokale leverandører af bl.a. mad og drikke, ifølge pressemeddelelsen.

Suset spiller op til fest i hjertet af Esbjerg og kommer til at ligge lige i krydsfeltet mellem by og havn, så festivalen kan skriver sig ind i Esbjergs DNA, mens virksomheden NorSea lægger plads til festivalen på Esbjerg Havn, hvor havvindmøller, borerigge og kraner kommer til at danne det unikke bagtæppe for Suset.

 

Kilde: Suset Musikfestival

Related Articles

“Vi har designet et særligt genbrugskrus til vores festival”

“Vi har designet et særligt genbrugskrus til vores festival”

Det er ikke så let at ramme det helt rigtige genbrugsglas, hvis man ønsker at gå den vej, lyder det fra en aktør, der har gjort det.   Af Ebbe Fischer   “Vi havde i 2022 ca. en kvart mio. engangsglas, og vi stod med valget, om vi skulle gå med Tuborgs...

Koncept: De er Danmarks sidste store familiefestival

Koncept: De er Danmarks sidste store familiefestival

Vig Festival har 17.000 gæster dagligt, herunder 3.000 børn under 12 år. Og så de 3.000 frivillige oveni. Vig er med andre ord en faktor på festivalscenen, og det skyldes ikke mindst et klart familiekoncept, hvor der også er plads til fest og fadøl. Sådan lyder det...

Rigmand skaber slotsfestival på Lolland med 4.000 gæster

Rigmand skaber slotsfestival på Lolland med 4.000 gæster

Andreas Just Karberg står bag Whitsun på Lolland - en enorm fest i haven på det ældgamle slot Christianssæde.   Af redaktionen “Maxkapaciteten er 5.000, men så er der altså også rigtig godt fyldt. Sådan som vi har indrettet det i år, kan vi være omkring 4.000.”...