International gigant bag Esbjergs nye festival

januar 23, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Sådan ser festivalplakaten ud. Foto: Suset Musikfestival

En af verdens største koncertarrangører står bag ny festival på vestkysten. Den skal være blandt landets største, og lokale leverandører vil blive prioriteret højt.

 

Af redaktionen

Nik & Jay står øverst på plakaten, når Esbjergs nye festival, Suset, går i luften på Esbjerg Havn den 16. og 17. august 2024. Den legendariske popduo får selskab af nogle af den danske musikscenes mest populære navne som Andreas Odbjerg, D-A-D, Medina, Barselona, Gobs, ICEKIID og Pil.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

 

Gigantarrangør med om bord

Suset er blevet til i et tæt samarbejde mellem Esbjerg Kommune og Live Nation, som er en af verdens største koncertarrangører.

Og festivalen er ifølge pressemeddelelsen den største satsning, siden Esbjerg med byrådet i spidsen lagde kursen om og nu har sat oplevelser og kultur i centrum for udviklingen. Ambitionen er, at festivalen skal placere sig blandt de største i Danmark.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) udtaler:

”Vi har allieret os med de allerbedste i musikbranchen til at skabe et musikalsk fyrtårn helt ude på kajkanten, hvor vi rigtigt kan mærke suset fra Vesterhavet. Festivalen føjer en ny dimension til opfattelsen af, hvad Esbjerg er, samtidig med at vi markerer byen stærkt på det kulturelle landkort. Suset er et stort og afgørende skridt i vores indsats for at gøre Esbjerg til et endnu mere attraktivt sted at bo og leve.”

 

Aftale strækker sig over ti år

Aftalen mellem Esbjerg Kommune og Live Nation strækker sig over ti år, og foruden musik fra øverste hylde i Danmark, forventer Live Nation allerede i løbet af de første år at trække internationale topnavne til Suset. Økonomisk bidrager Esbjerg Kommune samlet med 24 mio. kr. i de første fem år, hvorefter det er målet, at festivalen bliver økonomisk bæredygtig.

”Vi skyder Suset Festival i gang med et brag til sommer og sætter barren højt med et fantastisk og alsidigt program fra toppen af dansk musik. Der venter helt sikkert en særlig oplevelse, som man ikke kan få andre steder end lige her, og det bliver fedt at mærke festivalens stemning og følge den udvikling, som en event af den kaliber forhåbentlig sætter i gang i Esbjerg,” siger formanden for Kultur & Fritidsudvalget, Jakob Lose.

 

Lokale leverandører

Festivalen får en stærk lokal forankring med fokus på lokale leverandører af bl.a. mad og drikke, ifølge pressemeddelelsen.

Suset spiller op til fest i hjertet af Esbjerg og kommer til at ligge lige i krydsfeltet mellem by og havn, så festivalen kan skriver sig ind i Esbjergs DNA, mens virksomheden NorSea lægger plads til festivalen på Esbjerg Havn, hvor havvindmøller, borerigge og kraner kommer til at danne det unikke bagtæppe for Suset.

 

Kilde: Suset Musikfestival

Related Articles

Franske vinbønder destruerer vin for at hæve priserne

Franske vinbønder destruerer vin for at hæve priserne

EU har godkendt, at det franske landbrugsministerium kan bruge 200 millioner euro på at destillere vin til ætanol, som herefter kan sælges til brug i industrien. Det skriver Berlingske. Dels drikker franskmændene mindre vin end tidligere, dels stiger konkurrencen på...

Eventyrfestival får flotte anmeldelser

Eventyrfestival får flotte anmeldelser

H.C. Andersen festspillene er siden 1965 blevet opført på Friluftsteatret i Den Fynske Landsby i Odense. I dag er det børn og unge i alderen 6-18 år, der optræder med skuespil, sang og dans efter en vinters træning på H. C. Andersen Festspillenes Teaterskole. I 2023...

Video-avis hitter på stor festival

Video-avis hitter på stor festival

Af redaktionen Bevæbnet med en mobiltelefon og en lille mikrofon har Alexander Grønning og Magnus Holst stået for en række småvideoer på Vig Festival i juli 2023 på Vestsjælland. Det skriver Sjællandske Nyheder, som mødte dem på festivalen. ”Vi laver avis, men bare i...