”Lokal mad og tradition er med til at brande vores festival”

juli 3, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Festivaldirektør Kirsten L. Schjøtt. Foto: Tønder Festival

Tønder Festival ligger langt fra Danmarks storbyer, så de må gøre sig gældende på anden vis end at tiltrække lokalbefolkningen. Et våben er lokale fødevarer.

 

Af Ebbe Fischer

 

Der er langt til Tønder fra Aalborg og Aarhus. Og endnu længere fra København.

”Vi har ikke lige en storby i baghaven, og som festival har Tønder et stort arbejde ift. vores beliggenhed. Her forsøger vi at skabe nogle særlige tiltag,” siger festivaldirektør Kirsten L. Schjøtt.

Festivalen tiltrækker egentlig mange pga. den særligt gode lyd og ikke mindst på baggrund af, at man har meget folke- og rootsmusik.

Men man tager også andre våben i brug.

 

Lokal vibe fra Tønder og omegn

Et af de tiltag, man har succes med, er det lokale niveau. Både ift. mad og aktiviteter.

Vi har mange lokale fødevareproducenter med. Og ift. aktiviteter forsøger vi at gøre dem lokale. Vi har har yoga i marsken og ’kluestage’ på vores campingområde. Springstangen var bondens eneste mulighed for at komme frem i markslandets labyrinter af grøfter og kanaler. På festivalen kan gæsterne selv give det et forsøg.

Vi har også fokus på stillezoner, fordi vi tror på, at når der er så mange koncerter, så bør man også give ro til gæsterne ved siden af,” siger Kirsten L. Schjøtt.

 

Går imod samfundstendens

Den teknologiske udvikling har gjort, at alt går hurtigere og hurtigere – ofte online. Men Tønder går en anden vej.

”Vi markedsfører os på, at det er originaler, der kommer. Altså, at det er autentisk, ægte og nært,” siger Kirsten L. Schjøtt og tilføjer:

”Det går imod samfundstendensen. Aldrig har vi haft så meget kontakt med hinanden pga. mobilen og den tekniske udvikling – og aldrig har vi været så ensomme. I Tønder er vi sammen om det ægte. Det er kerneudgangspunktet for os.”

 

Tønder festival har Danmarks ældste – og måske mest kræsne – publikum

 

Related Articles

Den nye Midtfyns Festival vil ikke have flere end 10.000 gæster

Den nye Midtfyns Festival vil ikke have flere end 10.000 gæster

Midtfyns Festival vokser igen, og man regner med 4.500 gæster i år med udgangspunkt i den gamle festivalplads. Men trods vækst, opmærksomhed og en enorm historie ønsker man også fremover at være en mindre festival, lyder det.   Af Ebbe Fischer Sune Vesterlund...