Sejr for branchen: Københavnerne beholder attraktiv udeservering

december 7, 2023

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Arkivfoto: Sami Abdullah

HORESTA jubler over afvisning af kontroversielt lovforslag, og restauratørerne ånder lettet op.

 

Af Ebbe Fischer

På et møde mandag aften d. 4. december vedtog Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg, at det meget omstridte forslag om at begrænse udeservering markant om aftenen – til fordel for de fastboende, som har klaget over støj – ikke kan samle flertal.

Dermed drog mange i branchen et lettelsens suk.

Almindelig uderservering vil stadig være til kl. 24, mens nogle steder nu kan åbne til kl. 02, skriver Berlingske

Lettelse og glæde i HORESTA

Beslutningen vækker ualmindelig stor glæde i HORESTA.

”Vi har kæmpet en hård kamp imod dette forslag, og derfor glæder det os selvfølgelig meget, at der ikke længere er opbakning til det,” siger Jeppe Møller-Herskind, viceadm. direktør i HORESTA, ifølge en pressemeddelelse.

Han tilføjer, at man ikke har vundet sejren alene.

”Først og fremmest en stor tak til de partier, som på ægte demokratisk vis lyttede til vores og andres argumenter. Men også tak til de 1.499 borgere, der ’råbte op’ i den offentlige høring.”

 

Holder liv i hovedstaden

For HORESTA har forløbet først og fremmest handlet om at fastholde liv og aktivitet i landets hovedstad, ifølge Jeppe Møller-Herskind.

”København kan noget helt særligt. Byen har et stærkt brand, der handler om livsglæde og åbenhed, og her spiller muligheden for at nyde de lange og lyse sommeraftener ind som en del af oplevelsen og fortællingen. Aftenens afgørelse er en sejr for mange,” siger han ifølge pressemeddelelsen.

 

Related Articles

Stjernekok køber rigmand ud af Michelin-restaurant

Stjernekok køber rigmand ud af Michelin-restaurant

Stjernekokken Wassim Hallal er blevet herre i eget hus og investerer nu et større millionbeløb i sin restaurant i Aarhus med to Michelinstjerner.   Af redaktionen Efter flere måneders forhandlinger har Wassim Hallal købt Claus Hommelhoff ud af 'Frederikshøj'....

Legendarisk københavnercafé genåbner

Legendarisk københavnercafé genåbner

Københavns vel nok cooleste café. Sådan var Café Sommersko kendt fra 1976 til 2017, men så lukkede den pludselig. Nu åbner den igen.   Af redaktionen I et opslag på Instagram afslører restauratør Nils Petter Bro, at han har store planer med den café, som tilbage...

Det bliver nemmere for næste generation at overtage restauranten

Det bliver nemmere for næste generation at overtage restauranten

Regeringen vil gøre det billigere for familieejede virksomheder, der står overfor et generationsskifte. Det kan få en stor impact i branchen. HORESTA jubler.   Af redaktionen SVM-regeringen har præsenteret udspillet ’Et stærkere erhvervsliv’, og regeringen vil...