oktober 30, 2023
![jergyu_produkt_tbone_0001 Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer](https://www.deli-news.dk/wp-content/uploads/2023/10/jergyu_produkt_tbone_0001-1-scaled.jpg)
T-bone steak fra Dansk Jergyu. Foto: Dansk Jergyu
Med overskudsdyr fra Jersey-mælkeproduktion og en enkelt Wagyu-tyr forsøger folkene bag ‘Dansk Jergyu’ at skabe et nyt marked.
Af Ebbe Fischer
Navnet Jergyu er en krydsning mellem dansk Jersey og den japanske Wagyu-kvægrace – berømt for sin fedtmarmorering, intense smag og møre konsistens. Og de to racer ligner hinanden lidt.
Racer med fællestræk
Det fortæller medejer Henrik Fugl-Johansen.
”Jerseykoen er ligesom Wagyu en lille race og har i forvejen en intens smag og mere fedtmarmorering end andre kødkvægsracer. Dvs. den underbygger alle kvaliteterne fra Wagyu’en rigtig godt,” siger han.
Det er dog ikke altid lige nemt, når man skal starte en ny produktion .
”Vores hovedpine er, at hele branchen er anlagt på en måde, så det er slagterierne, der sørger for at omfordele de enkelte udskæringer,” forklarer Henrik Fugl-Johansen.
Det har de imidlertid tænkt sig at gøre noget ved.
Vil springe grossisten over
Udover B2C-salg har Dansk Jergyu et stærkt fokus på kantiner og restauranter. Dansk Jergyu har således allerede leveret til Rønnede Kro og er desuden i dialog med en række andre restauranter.
”Vi oplever, at man er meget interesseret i dansk-produceret kvalitetskød. Vi er nystartede og er ved at afsøge markedet, men vi synes det kunne være sjovt at gå direkte til restauranter og kantiner, for så kan du også bedre skrive en historie om hele oprindelsen af kødet,” siger Henrik Fugl-Johansen og tilføjer:
”Vi kan nemlig stå inde for det her produkt på alle mulige præmisser. Vi har snakket med forskellige restauranter, og det handler måske også om at modne restaurantbranchen, så den også kigger efter de lidt skæve udskæringer.”
Dansk Jergyus produktion vil fra omkring marts-april 2024 være på fuld skala.
LÆS mere om Dansk Jergyu: Disse fire ting optager restauranterne
FAKTA:
Dansk Jergyu er grundlagt i 2021 og har en produktion på knap 300 dyr totalt set.
Dyrene skal være to år, før de er klar til slagtning. Dvs. man slagter knap 150 om året, og det giver omtrent 25.000 kilo oksekød årligt.
Herunder 750 kg ribeye om året samt 500 kilo mørbrad + og omtrent det samme entrecot og mange kilo andre udskæringer.
Related Articles
”Vi laver mad på lokale råvarer i tæt samspil med leverandøren”
Nymindegab Kro har en klar filosofi: Brug så vidt muligt lokale råvarer - i samarbejde med de lokale leverandører. Også selvom det er lidt dyrere, for det kommer hjem på den lange bane. Det handler om planlægning. Af Ebbe Fischer ”Konceptet er enkel mad lavet...
Isoteket får topkarakter som Københavns bedste is
Maksimum seks stjerner får Isoteketet i Berlingskes store sommertest. Indehaveren har fortalt Deli News om konceptet og om sin rejse fra journalist til specialist i innovative gelato-is. Læs det hele her. Af redaktionen Isoteket har i en årrække været anerkendt...
Historien om en genopstanden klassiker – Midtfyns Festival vokser på ny
Med 60.000 gæster og navne som Lenny Kravitz, Jamiroquai og Iron Maiden var ’Midtfyns’ for 30 år siden på niveau med Roskilde. Men så gik det galt. Helt galt. Og festivalen gik konkurs i 2004. Men i 2019 åbnede den igen. Deli News har talt med chefen for at komme...