Nystartet leverandør af oksekød satser på særlig hybrid og vil springe grossisten over

oktober 30, 2023

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

T-bone steak fra Dansk Jergyu. Foto: Dansk Jergyu

Med overskudsdyr fra Jersey-mælkeproduktion og en enkelt Wagyu-tyr forsøger folkene bag ‘Dansk Jergyu’ at skabe et nyt marked.

 

Af Ebbe Fischer

 

Navnet Jergyu er en krydsning mellem dansk Jersey og den japanske Wagyu-kvægrace – berømt for sin fedtmarmorering, intense smag og møre konsistens. Og de to racer ligner hinanden lidt.

 

Racer med fællestræk

Det fortæller medejer Henrik Fugl-Johansen.

”Jerseykoen er ligesom Wagyu en lille race og har i forvejen en intens smag og mere fedtmarmorering end andre kødkvægsracer. Dvs. den underbygger alle kvaliteterne fra Wagyu’en rigtig godt,” siger han.

Det er dog ikke altid lige nemt, når man skal starte en ny produktion .

”Vores hovedpine er, at hele branchen er anlagt på en måde, så det er slagterierne, der sørger for at omfordele de enkelte udskæringer,” forklarer Henrik Fugl-Johansen.

Det har de imidlertid tænkt sig at gøre noget ved.

 

Vil springe grossisten over

Udover B2C-salg har Dansk Jergyu et stærkt fokus på kantiner og restauranter. Dansk Jergyu har således allerede leveret til Rønnede Kro og er desuden i dialog med en række andre restauranter.

”Vi oplever, at man er meget interesseret i dansk-produceret kvalitetskød. Vi er nystartede og er ved at afsøge markedet, men vi synes det kunne være sjovt at gå direkte til restauranter og kantiner, for så kan du også bedre skrive en historie om hele oprindelsen af kødet,” siger Henrik Fugl-Johansen og tilføjer:

”Vi kan nemlig stå inde for det her produkt på alle mulige præmisser. Vi har snakket med forskellige restauranter, og det handler måske også om at modne restaurantbranchen, så den også kigger efter de lidt skæve udskæringer.”

Dansk Jergyus produktion vil fra omkring marts-april 2024 være på fuld skala.

 

LÆS mere om Dansk Jergyu: Disse fire ting optager restauranterne

 

FAKTA:

Dansk Jergyu er grundlagt i 2021 og har en produktion på knap 300 dyr totalt set.

Dyrene skal være to år, før de er klar til slagtning. Dvs. man slagter knap 150 om året, og det giver omtrent 25.000 kilo oksekød årligt.

Herunder 750 kg ribeye om året samt 500 kilo mørbrad + og omtrent det samme entrecot og mange kilo andre udskæringer.

 

Related Articles

Kongen af dansk streetfood: Sådan laver vi business på REFFEN

Kongen af dansk streetfood: Sådan laver vi business på REFFEN

Deli News har mødt CEO i Street Food District - Jesper Julian Møller - til en snak om streetfoodmarkedet med afsæt i Danmarks største af slagsen. Vælg et råt sted, hiv de seje folk ud og udvælg dine trucks med omhu. Så kommer der mange mennesker, lyder beskeden....