oktober 30, 2023

T-bone steak fra Dansk Jergyu. Foto: Dansk Jergyu
Med overskudsdyr fra Jersey-mælkeproduktion og en enkelt Wagyu-tyr forsøger folkene bag ‘Dansk Jergyu’ at skabe et nyt marked.
Af Ebbe Fischer
Navnet Jergyu er en krydsning mellem dansk Jersey og den japanske Wagyu-kvægrace – berømt for sin fedtmarmorering, intense smag og møre konsistens. Og de to racer ligner hinanden lidt.
Racer med fællestræk
Det fortæller medejer Henrik Fugl-Johansen.
”Jerseykoen er ligesom Wagyu en lille race og har i forvejen en intens smag og mere fedtmarmorering end andre kødkvægsracer. Dvs. den underbygger alle kvaliteterne fra Wagyu’en rigtig godt,” siger han.
Det er dog ikke altid lige nemt, når man skal starte en ny produktion .
”Vores hovedpine er, at hele branchen er anlagt på en måde, så det er slagterierne, der sørger for at omfordele de enkelte udskæringer,” forklarer Henrik Fugl-Johansen.
Det har de imidlertid tænkt sig at gøre noget ved.
Vil springe grossisten over
Udover B2C-salg har Dansk Jergyu et stærkt fokus på kantiner og restauranter. Dansk Jergyu har således allerede leveret til Rønnede Kro og er desuden i dialog med en række andre restauranter.
”Vi oplever, at man er meget interesseret i dansk-produceret kvalitetskød. Vi er nystartede og er ved at afsøge markedet, men vi synes det kunne være sjovt at gå direkte til restauranter og kantiner, for så kan du også bedre skrive en historie om hele oprindelsen af kødet,” siger Henrik Fugl-Johansen og tilføjer:
”Vi kan nemlig stå inde for det her produkt på alle mulige præmisser. Vi har snakket med forskellige restauranter, og det handler måske også om at modne restaurantbranchen, så den også kigger efter de lidt skæve udskæringer.”
Dansk Jergyus produktion vil fra omkring marts-april 2024 være på fuld skala.
LÆS mere om Dansk Jergyu: Disse fire ting optager restauranterne
FAKTA:
Dansk Jergyu er grundlagt i 2021 og har en produktion på knap 300 dyr totalt set.
Dyrene skal være to år, før de er klar til slagtning. Dvs. man slagter knap 150 om året, og det giver omtrent 25.000 kilo oksekød årligt.
Herunder 750 kg ribeye om året samt 500 kilo mørbrad + og omtrent det samme entrecot og mange kilo andre udskæringer.
Related Articles
Leverandør: Disse fire ting optager restauranterne
Når man som producent af luksuskød skal ind på markedet, møder man særligt fire krav fra restauranterne. Sådan lyder det fra en nystartet aktør med store ambitioner. Af Ebbe Fischer Folkene bag 'Dansk Jergyu' ønsker at sælge deres kød direkte til...
Orkla Danmark vil teste og udvikle plantebaseret mad i Viborg Stadionhal
Af redaktionen Caféen i Viborg Stadionhal skal fremover servere plantebaseret mad og samtidig være et testcenter. Et samarbejde mellem Orkla, Viborg HK, Viborg Kommune og Naturli Foods er nemlig landet, skriver Orkla i en pressemeddelelse. ”Denne café bliver...
Sådan bliver du ismester
De fleste kursister er i forvejen konditor, men her er også plads til iværksættere. Velkommen til iseksamen i Ringsted. Af Ebbe Fischer Intet er overladt til tilfældighederne, når den ene kursist efter den anden bærer deres is ind til eksamen. Isen bliver...