TENDENS: Københavnerne er vilde med pasta

oktober 5, 2023

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Der vil blive serveret gode pastaretter på Ambra. Arkivfoto: Klaus Nielsen

For nylig blev Restobar kåret som Byens Bedste af Berlingskes læsere, og nu har folkene bag åbnet en ny restaurant med navnet Locale 21. Også her serveres italiensk pasta kombineret med andre retter – for københavnerne er vilde med frisklavet pasta og det italienske køkken. Det skriver Berlingske.

Bag Locale 21 står kokkene Mikkel Egelund og Morten Kaltoft, der hver især står bag henholdsvis Pastis og Osteria 16-restauranterne.

 

Ønsker at lave en klassiker

Ejerne melder om stor interesse fra anmelderne, selvom man dårlig nok er åbnet. Og de tilskriver det, at italiensk er populært.

Stilen er italiensk bistromiljø, men uden stramme dogmer, melder ejerne.

”Vi kan godt li’ at lave klassikere. Alle de restauranter, jeg har lavet, ligger stadig i byen den dag i dag. Det handler om at bygge noget op, der er rare spisesteder. Nogle brugsrestauranter, som man kan bruge til hverdag og weekend,” siger Mikkel Egelund til Berlingske.

Related Articles

Nyhavn balancerer mellem turister og lokale

Nyhavn balancerer mellem turister og lokale

Turisterne har invaderet Nyhavn de sidste 20 år, men københavnerne kommer stadig i stort tal. Deli News har talt om udvikling mellem klassisk og moderne med formanden for Nyhavns Erhvervsforening, der arrangerer julemarked, sommermarked, jazzfestival mm. Og hvem er de...

Restauranter får hjælp til finansiering via pantebreve

Restauranter får hjælp til finansiering via pantebreve

Mange entreprenører har svært ved at få banken til at finansiere deres drøm om en restaurant, bar eller café. Imidlertid er der en alternativ metode - pantebreve. Deli-News har mødt en af långiverne, der forklarer, hvordan det typisk foregår.   Af Ebbe Fischer...