TENDENS: Københavnerne er vilde med pasta

oktober 5, 2023

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Arkivfoto: Klaus Nielsen

For nylig blev Restobar kåret som Byens Bedste af Berlingskes læsere, og nu har folkene bag åbnet en ny restaurant med navnet Locale 21. Også her serveres italiensk pasta kombineret med andre retter – for københavnerne er vilde med frisklavet pasta og det italienske køkken. Det skriver Berlingske.

Bag Locale 21 står kokkene Mikkel Egelund og Morten Kaltoft, der hver især står bag henholdsvis Pastis og Osteria 16-restauranterne.

 

Ønsker at lave en klassiker

Ejerne melder om stor interesse fra anmelderne, selvom man dårlig nok er åbnet. Og de tilskriver det, at italiensk er populært.

Stilen er italiensk bistromiljø, men uden stramme dogmer, melder ejerne.

”Vi kan godt li’ at lave klassikere. Alle de restauranter, jeg har lavet, ligger stadig i byen den dag i dag. Det handler om at bygge noget op, der er rare spisesteder. Nogle brugsrestauranter, som man kan bruge til hverdag og weekend,” siger Mikkel Egelund til Berlingske.

Related Articles

Kaffepriser på himmelflugt – har ikke været dyrere i knap 50 år

Kaffepriser på himmelflugt – har ikke været dyrere i knap 50 år

Arabicabønner ligger på det højeste niveau siden 1977. Årsagen er klimarelateret.   Af redaktionen/ef På børsen i New York blev et kilo arabicabønner i denne uge noteret til syv dollar – eller ca. 50 kroner. Den højeste pris i 47 år. Alene i 2024 er prisen på...

Kritik: Regeringen drukner restauranterne i bureaukrati

Kritik: Regeringen drukner restauranterne i bureaukrati

Et stigende niveau af unødigt bureaukrati presser restauranterne, og mange mister modet. Sådan lyder det fra en aktør med fingeren på pulsen.   Af Ebbe Fischer ”Det er næsten som om, at regeringen ikke vil have, at branchen skal tjene penge. For de drukner...