Mange flere penge bliver lagt på restauranter end før corona

oktober 4, 2023

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Foto: Coco HACHE

Hele 30 procent flere kroner bliver nu brugt på restaurantbesøg set ift. 2019 – det sidste år inden coronaen ramte.

Sådan lyder det fra HORESTAs cheføkonom, Jonas Kjær.

”Restaurantbranchen har det egentlig meget godt,” siger han ifølge HORESTA.dk.

 

Udfordringer med prisudviklingen

At økonomien er stærk er den vigtigste faktor, lyder det.

”Det, der driver udviklingen lige nu, er, at danskerne har penge til at forbruge. Vi har mange i beskæftigelse, og når de har job, har de også penge de kan bruge til at gå på restaurant,” siger Jonas Kjær.

Han tilføjer, at der også er udfordringer:

”Den allerstørste udfordring det er prisudviklingen, vi har haft nogle store stigninger i råvarepriserne, og det er den største udfordring for restauranterne.”

 

Related Articles

Nu indtager ’stordrifts-restauranten’ Bouillon også Fyn

Nu indtager ’stordrifts-restauranten’ Bouillon også Fyn

Tusindvis af odenseanere har allerede bestilt plads på Restaurant Bouillon i Odense, som åbner på et-årsdagen for åbningen af Bouillon på Frederiksberg. Konceptet har dannet skole, og i alt har 340.000 mennesker spist på Bouillon på bare ét år.   Af redaktionen...

Startup har succes med elektronisk café-stempelkort

Startup har succes med elektronisk café-stempelkort

Stempelkortet har fået nyt liv i cafémiljøet i Jyllands hovedstad. Nøglen er, at det ligger i din Wallet og er tilpasset den enkelte café med mulighed for medlemsfunktioner.   Af redaktionen En række caféer i Aarhus har taget startupen Regulars' koncept i brug...