oktober 4, 2023

Foto: Coco HACHE
Hele 30 procent flere kroner bliver nu brugt på restaurantbesøg set ift. 2019 – det sidste år inden coronaen ramte.
Sådan lyder det fra HORESTAs cheføkonom, Jonas Kjær.
”Restaurantbranchen har det egentlig meget godt,” siger han ifølge HORESTA.dk.
Udfordringer med prisudviklingen
At økonomien er stærk er den vigtigste faktor, lyder det.
”Det, der driver udviklingen lige nu, er, at danskerne har penge til at forbruge. Vi har mange i beskæftigelse, og når de har job, har de også penge de kan bruge til at gå på restaurant,” siger Jonas Kjær.
Han tilføjer, at der også er udfordringer:
”Den allerstørste udfordring det er prisudviklingen, vi har haft nogle store stigninger i råvarepriserne, og det er den største udfordring for restauranterne.”
Related Articles
Stadig håb for udeserveringen i København – politikerne vedtager nye regler i december
Der er meget på spil, når politikerne i Teknik- og Miljøudvalget tager endelig stilling til, hvilke regler der skal gælde fremover. Et samlet administrationsgrundlag for udeservering har været i høring. Af redaktionen Husker du kampen om udeservering i København? Den...
Nyhavn balancerer mellem turister og lokale
Turisterne har invaderet Nyhavn de sidste 20 år, men københavnerne kommer stadig i stort tal. Deli News har talt om udvikling mellem klassisk og moderne med formanden for Nyhavns Erhvervsforening, der arrangerer julemarked, sommermarked, jazzfestival mm. Og hvem er de...
Restauranter får hjælp til finansiering via pantebreve
Mange entreprenører har svært ved at få banken til at finansiere deres drøm om en restaurant, bar eller café. Imidlertid er der en alternativ metode - pantebreve. Deli-News har mødt en af långiverne, der forklarer, hvordan det typisk foregår. Af Ebbe Fischer...