Mange flere penge bliver lagt på restauranter end før corona

oktober 4, 2023

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Foto: Coco HACHE

Hele 30 procent flere kroner bliver nu brugt på restaurantbesøg set ift. 2019 – det sidste år inden coronaen ramte.

Sådan lyder det fra HORESTAs cheføkonom, Jonas Kjær.

”Restaurantbranchen har det egentlig meget godt,” siger han ifølge HORESTA.dk.

 

Udfordringer med prisudviklingen

At økonomien er stærk er den vigtigste faktor, lyder det.

”Det, der driver udviklingen lige nu, er, at danskerne har penge til at forbruge. Vi har mange i beskæftigelse, og når de har job, har de også penge de kan bruge til at gå på restaurant,” siger Jonas Kjær.

Han tilføjer, at der også er udfordringer:

”Den allerstørste udfordring det er prisudviklingen, vi har haft nogle store stigninger i råvarepriserne, og det er den største udfordring for restauranterne.”

 

Related Articles

Nyhavn balancerer mellem turister og lokale

Nyhavn balancerer mellem turister og lokale

Turisterne har invaderet Nyhavn de sidste 20 år, men københavnerne kommer stadig i stort tal. Deli News har talt om udvikling mellem klassisk og moderne med formanden for Nyhavns Erhvervsforening, der arrangerer julemarked, sommermarked, jazzfestival mm. Og hvem er de...

Restauranter får hjælp til finansiering via pantebreve

Restauranter får hjælp til finansiering via pantebreve

Mange entreprenører har svært ved at få banken til at finansiere deres drøm om en restaurant, bar eller café. Imidlertid er der en alternativ metode - pantebreve. Deli-News har mødt en af långiverne, der forklarer, hvordan det typisk foregår.   Af Ebbe Fischer...