september 19, 2023

Mens mange restauranter, caféer og hoteller har svært ved at fylde pladserne, sender regeringen signaler om, at det bliver sværere at hente arbejdskraft.
Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) melder, at man er bekymret for, at international arbejdskraft skader sammenhængskraften i Danmark. Derfor vil man ikke lempe på reglerne, som regeringen ellers har ønsket. Det skriver HORESTA.
Det falder HORESTAs direktør for politik og bæredygtighed, Mette Falkenberg Rasmussen, for brystet.
”Det er vi helt uenige i. Der er tale om mennesker, som ryger direkte i beskæftigelse og i øvrigt forlader landet igen, når deres arbejdstilladelser udløber. Arbejdsmarkedet har en ekstrem god evne til at integrere udlændinge i samfundet, fordi de her lærer Danmark og danskerne at kende,” siger hun.
Hotel-, restaurant- og turisterhvervet er blandt de erhverv, hvor manglen på arbejdskraft er størst. Seneste opgørelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at kun 61 procent af alle jobopslag i erhvervet ender med ansættelsen af en medarbejder med de rigtige kvalifikationer. 17 procent af alle ledige stillinger bliver ikke genbesat, ifølge HORESTA.
HORESTAs kritik skal ses i det lys.
”Meldingen kommer på et tidspunkt, hvor store dele af erhvervslivet har måttet skrue ned for blusset, fordi man ikke har hænder og hoveder nok. Det er svært at forstå, hvorfor regeringen skifter politik lige nu og her,” siger Mette Falkenberg Rasmussen.
Related Articles
Michelin-drøm i historiske rammer – Lille Mølle genopstår som ny restaurantdestination
I slutningen af oktober åbner Norrlyst-koncernen en ny restaurant i en af Københavns mest karakteristiske bygninger. Den fredede Lille Mølle på Christianshavns Vold får nyt liv som Restaurant Lille Mølle, med køkkenchef Christoffer Sørensen i spidsen og ambitionen om...
Nögen vender tingene på hovedet for femte gang – og det giver mening
Fem restauranter under samme navn lyder normalt som et stramt koncept med faste manualer og ensartede retter.Ikke hos Nögen. Eller måske netop hos Nögen, for her er selve konceptet, at meget lidt er ens. Ensartetheden består i kreativiteten, i det cirkulære tankesæt...
NY KØKKENCHEF PÅ HOTEL FAABORG FJORD
Hotel Faaborg Fjord henter kulinarisk forstærkning Hotel Faaborg Fjord kan med stor glæde meddele, at Thomas Pasfall tiltræder som ny køkkenchef den 1. september 2025. Med en imponerende karriere, der blandt andet tæller anerkendte restauranter og flere kulinariske...






