HORESTA ønsker mere international arbejdskraft – regeringen bakker

september 19, 2023

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Mens mange restauranter, caféer og hoteller har svært ved at fylde pladserne, sender regeringen signaler om, at det bliver sværere at hente arbejdskraft.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) melder, at man er bekymret for, at international arbejdskraft skader sammenhængskraften i Danmark. Derfor vil man ikke lempe på reglerne, som regeringen ellers har ønsket. Det skriver HORESTA.

 

Det falder HORESTAs direktør for politik og bæredygtighed, Mette Falkenberg Rasmussen, for brystet.

”Det er vi helt uenige i. Der er tale om mennesker, som ryger direkte i beskæftigelse og i øvrigt forlader landet igen, når deres arbejdstilladelser udløber. Arbejdsmarkedet har en ekstrem god evne til at integrere udlændinge i samfundet, fordi de her lærer Danmark og danskerne at kende,” siger hun.

Hotel-, restaurant- og turisterhvervet er blandt de erhverv, hvor manglen på arbejdskraft er størst. Seneste opgørelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at kun 61 procent af alle jobopslag i erhvervet ender med ansættelsen af en medarbejder med de rigtige kvalifikationer. 17 procent af alle ledige stillinger bliver ikke genbesat, ifølge HORESTA.

 

HORESTAs kritik skal ses i det lys.

”Meldingen kommer på et tidspunkt, hvor store dele af erhvervslivet har måttet skrue ned for blusset, fordi man ikke har hænder og hoveder nok. Det er svært at forstå, hvorfor regeringen skifter politik lige nu og her,” siger Mette Falkenberg Rasmussen.

Related Articles

VIDEO: 24-årig restaurantchef fortæller om sin vej ind i branchen

VIDEO: 24-årig restaurantchef fortæller om sin vej ind i branchen

REKRUTTERING: I dag er det kun hver tredje blandt de 13-17-årige, som har et fritidsjob, men det kan føre langt for den enkelte – og afhjælpe personalemangel i branchen.   Af redaktionen Adile Carkaci fik som 16-årig et job som ungarbejder hos Sunset Boulevard...

NY Times lovpriser dansk kro

NY Times lovpriser dansk kro

Rødvig Kro & Badehotel bliver skamrost af anmelder på NY Times, som selv er kommet på Stevns igennem mange år.   Af redaktionen Kender du Stevns Klint på Sjællands sydøstlige spids? Mange forveksler den med Møns Klint, men Stevns Klint er unik og kom derfor...

TENDENS: Ny billigrestaurant åbner i København

TENDENS: Ny billigrestaurant åbner i København

Le Petit Rouge er snart en realitet med Claus ’Røde’ Christensen som manden bag og Sovino Brands som finansieringskilde. Forbilledet er de franske såkaldte bouillon-restauranter.   Af redaktionen Den prisvenlige kvalitetsrestaurant ‘Bouillon’ har taget...