HORESTA ønsker mere international arbejdskraft – regeringen bakker

september 19, 2023

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Mens mange restauranter, caféer og hoteller har svært ved at fylde pladserne, sender regeringen signaler om, at det bliver sværere at hente arbejdskraft.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) melder, at man er bekymret for, at international arbejdskraft skader sammenhængskraften i Danmark. Derfor vil man ikke lempe på reglerne, som regeringen ellers har ønsket. Det skriver HORESTA.

 

Det falder HORESTAs direktør for politik og bæredygtighed, Mette Falkenberg Rasmussen, for brystet.

”Det er vi helt uenige i. Der er tale om mennesker, som ryger direkte i beskæftigelse og i øvrigt forlader landet igen, når deres arbejdstilladelser udløber. Arbejdsmarkedet har en ekstrem god evne til at integrere udlændinge i samfundet, fordi de her lærer Danmark og danskerne at kende,” siger hun.

Hotel-, restaurant- og turisterhvervet er blandt de erhverv, hvor manglen på arbejdskraft er størst. Seneste opgørelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at kun 61 procent af alle jobopslag i erhvervet ender med ansættelsen af en medarbejder med de rigtige kvalifikationer. 17 procent af alle ledige stillinger bliver ikke genbesat, ifølge HORESTA.

 

HORESTAs kritik skal ses i det lys.

”Meldingen kommer på et tidspunkt, hvor store dele af erhvervslivet har måttet skrue ned for blusset, fordi man ikke har hænder og hoveder nok. Det er svært at forstå, hvorfor regeringen skifter politik lige nu og her,” siger Mette Falkenberg Rasmussen.

Related Articles

Nyhavn balancerer mellem turister og lokale

Nyhavn balancerer mellem turister og lokale

Turisterne har invaderet Nyhavn de sidste 20 år, men københavnerne kommer stadig i stort tal. Deli News har talt om udvikling mellem klassisk og moderne med formanden for Nyhavns Erhvervsforening, der arrangerer julemarked, sommermarked, jazzfestival mm. Og hvem er de...

Restauranter får hjælp til finansiering via pantebreve

Restauranter får hjælp til finansiering via pantebreve

Mange entreprenører har svært ved at få banken til at finansiere deres drøm om en restaurant, bar eller café. Imidlertid er der en alternativ metode - pantebreve. Deli-News har mødt en af långiverne, der forklarer, hvordan det typisk foregår.   Af Ebbe Fischer...