Festivalsnyd stiger hastigt

juli 30, 2023

Lasse Bagge arbejder med kvalitetssikring på Øllingegaard. Foto: Ebbe Fischer

Esben Marcher, direktør for Dansk Live, ærgrer sig over flere festivalsnydere. Foto: Ebbe Fischer

Af redaktionen

Anmeldt svindel med festivalbilleter er steget over 60 procent siden sidste år, og mange modtager simpelthen ikke de billetter, de har betalt for på nettet. Eller modtager falske billetter.

Det får nu direktør for Dansk Live, Esben Marcher, til at råbe vagt i gevær, ifølge TV2.

”Situationen er enormt frustrerende for både gæster og arrangører,” siger han til TV News og påpeger, at den stigende billetsvindel kan skyldes sommerens udsolgte koncerter og festivaler.

”Det er dejligt for arrangørerne, at der er stor efterspørgsel, men det giver et potentiale for dem, der gerne vil snyde nogle håbefulde publikummer på jagt efter billetter,” siger Esben Marcher.

 

Mange flere anmeldelser

I juni og juli i år har politiet modtaget 496 anmeldelser om billetsnyd. I de samme måneder af 2022 lå tallet på 302.

Mens der gennemsnitligt er anmeldt 130 sager om bedrageri ved køb af billetter hver måned i årets første syv måneder. Et tal, der fra 2019-2022 lå under 50 om måneden, ifølge TV2.

Det stigende salg af falske billetter finder sted via en række onlineplatforme, og svindlen består også i at sælge rigtige billetter, men til flere forskellige købere.

Så er det kun de først ankomne, der kan bruge deres elektroniske billet, mens de følgende med samme billet får sig en slem skuffelse.

 

 

Related Articles

International gigant bag Esbjergs nye festival

International gigant bag Esbjergs nye festival

En af verdens største koncertarrangører står bag ny festival på vestkysten. Den skal være blandt landets største, og lokale leverandører vil blive prioriteret højt.   Af redaktionen Nik & Jay står øverst på plakaten, når Esbjergs nye festival, Suset, går i...

Franske vinbønder destruerer vin for at hæve priserne

Franske vinbønder destruerer vin for at hæve priserne

EU har godkendt, at det franske landbrugsministerium kan bruge 200 millioner euro på at destillere vin til ætanol, som herefter kan sælges til brug i industrien. Det skriver Berlingske. Dels drikker franskmændene mindre vin end tidligere, dels stiger konkurrencen på...