Festivalsnyd stiger hastigt

juli 30, 2023

Lasse Bagge arbejder med kvalitetssikring på Øllingegaard. Foto: Ebbe Fischer

Esben Marcher, direktør for Dansk Live, ærgrer sig over flere festivalsnydere. Foto: Ebbe Fischer

Af redaktionen

Anmeldt svindel med festivalbilleter er steget over 60 procent siden sidste år, og mange modtager simpelthen ikke de billetter, de har betalt for på nettet. Eller modtager falske billetter.

Det får nu direktør for Dansk Live, Esben Marcher, til at råbe vagt i gevær, ifølge TV2.

”Situationen er enormt frustrerende for både gæster og arrangører,” siger han til TV News og påpeger, at den stigende billetsvindel kan skyldes sommerens udsolgte koncerter og festivaler.

”Det er dejligt for arrangørerne, at der er stor efterspørgsel, men det giver et potentiale for dem, der gerne vil snyde nogle håbefulde publikummer på jagt efter billetter,” siger Esben Marcher.

 

Mange flere anmeldelser

I juni og juli i år har politiet modtaget 496 anmeldelser om billetsnyd. I de samme måneder af 2022 lå tallet på 302.

Mens der gennemsnitligt er anmeldt 130 sager om bedrageri ved køb af billetter hver måned i årets første syv måneder. Et tal, der fra 2019-2022 lå under 50 om måneden, ifølge TV2.

Det stigende salg af falske billetter finder sted via en række onlineplatforme, og svindlen består også i at sælge rigtige billetter, men til flere forskellige købere.

Så er det kun de først ankomne, der kan bruge deres elektroniske billet, mens de følgende med samme billet får sig en slem skuffelse.

 

 

Related Articles

Eventyrfestival får flotte anmeldelser

Eventyrfestival får flotte anmeldelser

H.C. Andersen festspillene er siden 1965 blevet opført på Friluftsteatret i Den Fynske Landsby i Odense. I dag er det børn og unge i alderen 6-18 år, der optræder med skuespil, sang og dans efter en vinters træning på H. C. Andersen Festspillenes Teaterskole. I 2023...

Video-avis hitter på stor festival

Video-avis hitter på stor festival

Af redaktionen Bevæbnet med en mobiltelefon og en lille mikrofon har Alexander Grønning og Magnus Holst stået for en række småvideoer på Vig Festival i juli 2023 på Vestsjælland. Det skriver Sjællandske Nyheder, som mødte dem på festivalen. ”Vi laver avis, men bare i...

Over 30.000 ventes til Danmarks største madfestival i Aarhus

Over 30.000 ventes til Danmarks største madfestival i Aarhus

Af redaktionen Tangkrogen i Aarhus er fra d. 1. til 3. september 2023 vært for 250 fødevarevirksomheder, producenter, madhåndværkere, foreninger og organisationer mv. - og over 30.000 almindelige besøgende. Food Festival er dermed Danmarks største madfestival, og...