Festivalsnyd stiger hastigt

juli 30, 2023

Lasse Bagge arbejder med kvalitetssikring på Øllingegaard. Foto: Ebbe Fischer

Esben Marcher, direktør for Dansk Live, ærgrer sig over flere festivalsnydere. Foto: Ebbe Fischer

Af redaktionen

Anmeldt svindel med festivalbilleter er steget over 60 procent siden sidste år, og mange modtager simpelthen ikke de billetter, de har betalt for på nettet. Eller modtager falske billetter.

Det får nu direktør for Dansk Live, Esben Marcher, til at råbe vagt i gevær, ifølge TV2.

”Situationen er enormt frustrerende for både gæster og arrangører,” siger han til TV News og påpeger, at den stigende billetsvindel kan skyldes sommerens udsolgte koncerter og festivaler.

”Det er dejligt for arrangørerne, at der er stor efterspørgsel, men det giver et potentiale for dem, der gerne vil snyde nogle håbefulde publikummer på jagt efter billetter,” siger Esben Marcher.

 

Mange flere anmeldelser

I juni og juli i år har politiet modtaget 496 anmeldelser om billetsnyd. I de samme måneder af 2022 lå tallet på 302.

Mens der gennemsnitligt er anmeldt 130 sager om bedrageri ved køb af billetter hver måned i årets første syv måneder. Et tal, der fra 2019-2022 lå under 50 om måneden, ifølge TV2.

Det stigende salg af falske billetter finder sted via en række onlineplatforme, og svindlen består også i at sælge rigtige billetter, men til flere forskellige købere.

Så er det kun de først ankomne, der kan bruge deres elektroniske billet, mens de følgende med samme billet får sig en slem skuffelse.

 

 

Related Articles

Eksplosiv stigning i salg af falske billetter

Eksplosiv stigning i salg af falske billetter

Ligesom sidste år stiger tendensen med at købere bliver snydt på det sorte marked.   Af redaktionen Der er allerede anmeldt 1034 sager om billetsvindel i 2024. Mens der sidste år blev anmeldt 662 sager i årets første seks måneder. Det viser tal fra National Enhed...

”Lokal mad og tradition er med til at brande vores festival”

”Lokal mad og tradition er med til at brande vores festival”

Tønder Festival ligger langt fra Danmarks storbyer, så de må gøre sig gældende på anden vis end at tiltrække lokalbefolkningen. Et våben er lokale fødevarer.   Af Ebbe Fischer   Der er langt til Tønder fra Aalborg og Aarhus. Og endnu længere fra København....

Tønder Festival har Danmarks ældste, og måske mest kræsne, publikum

Tønder Festival har Danmarks ældste, og måske mest kræsne, publikum

Lyden skal bare være i orden, når 15.000 mennesker tjekker ind til folkemusik og roots i Tønder. Gæsternes gennemsnitsalder er over 50, men de unge er der også. Altså dem på lige over 30.   Af Ebbe Fischer   ”Vi har en høj gennemsnitsalder - over 52 år - og...