Krav om digitalt kasseapparat fra 2024 – her er hvad du skal vide

juli 6, 2023

Den 1. januar 2024 bliver det et krav for virksomheder i en række brancher at have et digitalt kasseapparat. Det gælder også cafeer, værtshuse, diskoteker, pizzeriaer, grillbarer, isbarer, restauranter mv.

PwC gennemgår de nye standarder her.

Baggrunden er, at der i 2017 blev indgået en politisk aftale om ‘Styrket indsats mod sort arbejde’. Som led i den aftale har SKAT fra 2021, på baggrund af en konkret vurdering, kunnet give en virksomhed påbud om at skaffe sig et såkaldt digitalt salgsregistreringssystem (kasseapparat), skriver Horesta.

 

Et krav fra SKAT

SKAT’s krav til et digitalt kasseapparat er helt kort, at det kan transmittere data, herunder til SKAT, i henhold til OECD-standarden SAF-T (Standard Audit File – Tax).

De krav, som et digitalt kasseapparat skal opfylde, findes nærmere beskrevet i Momsbekendgørelsens § 63, og Horesta opfordrer til, at man som restauratør tager fat i sine relevante  leverandører af salgsregistreringssystemer for at sikre, at man fra den 1. januar 2024 kan leve op til de nye krav.

Kilder: PwC og Horesta

 

 

Related Articles

Sådan tiltrækker man tyske turister – ram hele familien

Sådan tiltrækker man tyske turister – ram hele familien

De er lidt svære at fange, og ’familien Tyskland’ synes typisk danske restauranter er dyre. De kan endda finde på at bestille fire gange børneret. Men omtrent halvdelen af dem betaler godt, lyder det fra vestkysten, hvor det vrimler med tyskere.   Af Ebbe Fischer...

Nyt kæmpehotel med Skybar og åben stueetage på vej i Odense

Nyt kæmpehotel med Skybar og åben stueetage på vej i Odense

Pensionsgiganten PKA står bag et ambitiøst hotelprojekt i Odense C. En endnu ukendt stor hotelkæde skal drive stedet, forlyder det.   Af redaktionen Et samarbejde med en hotelkæde er tæt på at falde på plads. Det oplyser projektudviklingschef Kim Marcussen fra...

Specialist: Den rigtige indretning løfter omsætningen

Specialist: Den rigtige indretning løfter omsætningen

Hvordan får man hygge, stil og omsætning til at spille optimalt sammen på et serveringssted? Det har Deli News spurgt en ekspert om. En vigtig pointe er, at møbler på mål hjælper forretningen.   Af Ebbe Fischer Det handler om at sætte den helt rette scene for...