Marked i vækst: Mejeri specialudvikler mælk til café-kaffe

juni 27, 2023

Lasse Bagge arbejder med kvalitetssikring på Øllingegaard. Foto: Ebbe Fischer

Af redaktionen

”Det er et marked, vi ikke har været på så længe, men vi ser gode muligheder.”

Sådan lyder det fra Lasse Bagge, som arbejder med kvalitetssikring på Øllingegaard – et økologisk mejeri mellem Hillerød og Frederikssund. Han henviser til, at kaffemarkedet stadig er et marked, der udvikler sig. Også når det handler om kaffe med mælk.

”Det stiger hvert år, og vi ser flere og flere caféer skyde op. Her vil mange ikke lade sig nøje med filterkaffe, og siden folk går mere og mere op i det, skal mælken jo også være af høj kvalitet,” siger Lasse Bagge.

 

Forskel på tankstationer og gode baristaer

Normalt er mælken fra Øllingegaard ikke homogeniseret, men noget mælk er. Det handler om, at man skal kunne få en god skum i sin kaffe.

“Og det kan man ikke altid, hvis man tager en fuldfed biodynamisk mælk, for den er langt sværere at få til at skumme. Vi laver derfor en speciel mælk, der er homogeniseret, til steder med fuldautomatiske kaffeautomater. Her er segmentet som tanksstationer et stort marked,“ forklarer Lasse Bagge.

Han uddyber:

Ved at homogenisere får man en ensartet fordeling af fedt. Dvs. fedtet dispergerer i mælken. Hvis det ikke homogeniseres, vil mælkefedt stige til tops. Det vil så give problemer, når man skummer. Bedre kaffesteder med gode baristaer kan imidlertid godt håndtere uhomogeniseret mælk og højere fedtprocent. De ved, at de skal sikre, at mælken er omrystet inden brug.”

Related Articles

Dansk juicebar vil oprette 500 butikker i Mellemøsten

Dansk juicebar vil oprette 500 butikker i Mellemøsten

Af redaktionen Kasper Basse åbnede den første Joe & The Juice i København i 2002. Siden er juice og kaffebar-konceptet bare eksploderet, og nu er den amerikanske kapitalfond General Atlantic storaktionær i Joe & The Juice. Den svenske kapitalfond Valedo har...

TENDENS: Endnu en billig kvalitetsrestaurant åbner i København

TENDENS: Endnu en billig kvalitetsrestaurant åbner i København

Først franske Bouillon, nu italienske Ambra. Stjernekokke står bag de nye billige kvalitets-restauranter i København, og ifølge eksperter kan vi stå over for en bølge. Af redaktionen Med Sovino-koncernen i ryggen og velkendte Andreas Bagh som frontfigur er et nyt sted...