Marked i vækst: Mejeri specialudvikler mælk til café-kaffe

juni 27, 2023

Lasse Bagge arbejder med kvalitetssikring på Øllingegaard. Foto: Ebbe Fischer

Af redaktionen

”Det er et marked, vi ikke har været på så længe, men vi ser gode muligheder.”

Sådan lyder det fra Lasse Bagge, som arbejder med kvalitetssikring på Øllingegaard – et økologisk mejeri mellem Hillerød og Frederikssund. Han henviser til, at kaffemarkedet stadig er et marked, der udvikler sig. Også når det handler om kaffe med mælk.

”Det stiger hvert år, og vi ser flere og flere caféer skyde op. Her vil mange ikke lade sig nøje med filterkaffe, og siden folk går mere og mere op i det, skal mælken jo også være af høj kvalitet,” siger Lasse Bagge.

 

Forskel på tankstationer og gode baristaer

Normalt er mælken fra Øllingegaard ikke homogeniseret, men noget mælk er. Det handler om, at man skal kunne få en god skum i sin kaffe.

“Og det kan man ikke altid, hvis man tager en fuldfed biodynamisk mælk, for den er langt sværere at få til at skumme. Vi laver derfor en speciel mælk, der er homogeniseret, til steder med fuldautomatiske kaffeautomater. Her er segmentet som tanksstationer et stort marked,“ forklarer Lasse Bagge.

Han uddyber:

Ved at homogenisere får man en ensartet fordeling af fedt. Dvs. fedtet dispergerer i mælken. Hvis det ikke homogeniseres, vil mælkefedt stige til tops. Det vil så give problemer, når man skummer. Bedre kaffesteder med gode baristaer kan imidlertid godt håndtere uhomogeniseret mælk og højere fedtprocent. De ved, at de skal sikre, at mælken er omrystet inden brug.”

Related Articles

VIDEO: 24-årig restaurantchef fortæller om sin vej ind i branchen

VIDEO: 24-årig restaurantchef fortæller om sin vej ind i branchen

REKRUTTERING: I dag er det kun hver tredje blandt de 13-17-årige, som har et fritidsjob, men det kan føre langt for den enkelte – og afhjælpe personalemangel i branchen.   Af redaktionen Adile Carkaci fik som 16-årig et job som ungarbejder hos Sunset Boulevard...

NY Times lovpriser dansk kro

NY Times lovpriser dansk kro

Rødvig Kro & Badehotel bliver skamrost af anmelder på NY Times, som selv er kommet på Stevns igennem mange år.   Af redaktionen Kender du Stevns Klint på Sjællands sydøstlige spids? Mange forveksler den med Møns Klint, men Stevns Klint er unik og kom derfor...