Marked i vækst: Mejeri specialudvikler mælk til café-kaffe

juni 27, 2023

Lasse Bagge arbejder med kvalitetssikring på Øllingegaard. Foto: Ebbe Fischer

Af redaktionen

”Det er et marked, vi ikke har været på så længe, men vi ser gode muligheder.”

Sådan lyder det fra Lasse Bagge, som arbejder med kvalitetssikring på Øllingegaard – et økologisk mejeri mellem Hillerød og Frederikssund. Han henviser til, at kaffemarkedet stadig er et marked, der udvikler sig. Også når det handler om kaffe med mælk.

”Det stiger hvert år, og vi ser flere og flere caféer skyde op. Her vil mange ikke lade sig nøje med filterkaffe, og siden folk går mere og mere op i det, skal mælken jo også være af høj kvalitet,” siger Lasse Bagge.

 

Forskel på tankstationer og gode baristaer

Normalt er mælken fra Øllingegaard ikke homogeniseret, men noget mælk er. Det handler om, at man skal kunne få en god skum i sin kaffe.

“Og det kan man ikke altid, hvis man tager en fuldfed biodynamisk mælk, for den er langt sværere at få til at skumme. Vi laver derfor en speciel mælk, der er homogeniseret, til steder med fuldautomatiske kaffeautomater. Her er segmentet som tanksstationer et stort marked,“ forklarer Lasse Bagge.

Han uddyber:

Ved at homogenisere får man en ensartet fordeling af fedt. Dvs. fedtet dispergerer i mælken. Hvis det ikke homogeniseres, vil mælkefedt stige til tops. Det vil så give problemer, når man skummer. Bedre kaffesteder med gode baristaer kan imidlertid godt håndtere uhomogeniseret mælk og højere fedtprocent. De ved, at de skal sikre, at mælken er omrystet inden brug.”

Related Articles

Stjernekok køber rigmand ud af Michelin-restaurant

Stjernekok køber rigmand ud af Michelin-restaurant

Stjernekokken Wassim Hallal er blevet herre i eget hus og investerer nu et større millionbeløb i sin restaurant i Aarhus med to Michelinstjerner.   Af redaktionen Efter flere måneders forhandlinger har Wassim Hallal købt Claus Hommelhoff ud af 'Frederikshøj'....

Legendarisk københavnercafé genåbner

Legendarisk københavnercafé genåbner

Københavns vel nok cooleste café. Sådan var Café Sommersko kendt fra 1976 til 2017, men så lukkede den pludselig. Nu åbner den igen.   Af redaktionen I et opslag på Instagram afslører restauratør Nils Petter Bro, at han har store planer med den café, som tilbage...

Det bliver nemmere for næste generation at overtage restauranten

Det bliver nemmere for næste generation at overtage restauranten

Regeringen vil gøre det billigere for familieejede virksomheder, der står overfor et generationsskifte. Det kan få en stor impact i branchen. HORESTA jubler.   Af redaktionen SVM-regeringen har præsenteret udspillet ’Et stærkere erhvervsliv’, og regeringen vil...