Grøn omstilling presser restauranterne

februar 17, 2025

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Arkivfoto: Tim Mossholder

Ny regler, der er en del af den grønne omstilling, rammer landets restauranter hårdt. I en branche med lille avance skal man nu både betale mere for brændstof og emballage samt til administration af de mange regler. Det presser mange.

 

Af redaktionen/ef

Fra den 1. januar 2025 er en række nye afgifter trådt i kraft, som rammer landets restauranter, og de indebærer blandt andet højere brændstofpriser, der gør det dyrere at få leveret varer.

Samtidig stiger afgifterne på engangsemballage af plastik og andre ikke-genanvendelige materialer, og det har konsekvenser for landets restauranter, skriver Horesta.

Artiklen fortsætter længere nede

Kritik: Regeringen drukner restauranterne i bureaukrati

Flere udgifter og mere administration

Stifter og ejer af Palæo-koncernen, Peter Emil Nielsen, fortæller til Horesta, hvordan stigende brændstofpriser og nye emballageafgifter lægger pres på restaurationsbranchen.

For Peter Emil Nielsen betyder de nye regler ikke alene øgede udgifter, men også et større administrativt arbejde.

Ud over højere omkostninger på varer og emballage skal der nu også bruges flere ressourcer på både at forstå og indføre de nye krav. Han oplever, at den samlede byrde af afgifter og reguleringer gør det mere vanskeligt at drive sin virksomhed.

Politisk chef i Horesta, Maria Olafsson, stiller sig bag ham.

“Vi bakker op om en bæredygtig udvikling, men vi må samtidig erkende, at de mange nye regler og skatter skaber store udfordringer for restaurationsbranchen. Det er vigtigt, at der findes en balance, så virksomhederne kan følge med,” påpeger hun.

 

Frygter for konsekvenser

Peter Emil Nielsen frygter, at de stigende krav vil få alvorlige konsekvenser for restaurant- og takeaway-scenen i Danmark, særligt i Indre By i København, hvor presset på erhvervslivet i forvejen er stort.

Ifølge Horesta håber han, at politikerne vil tage branchens udfordringer alvorligt og sikre bedre rammevilkår for restauranterne i fremtiden.

 

”Jeg har aldrig oplevet så mange gode forretninger være til salg som nu”

 

Related Articles

Startup vil hjælpe ’forældet branche’ med at bruge teknologi

Startup vil hjælpe ’forældet branche’ med at bruge teknologi

Den danske startup All Gravy har rejst 2,9 millioner dollars til at skalere sin AI-drevne platform til restaurations- og detailbranchen. Fokus er på, at branchen kæmper med stigende lønomkostninger, høj medarbejderomsætning og forældet teknologi. All Gravy har derfor...

Her er Jensens Bøfhus’ nye strategi

Her er Jensens Bøfhus’ nye strategi

Jensens Bøfhus har et klart mål: At genopfinde sig selv som Danmarks foretrukne familierestaurant. Og det skal være med fokus på hygge og samspil med gæsterne.   Af Ebbe Fischer Jensens Bøfhus er midt i en omstilling med fokus på at imødekomme danskernes...

Mere udeservering på vej i København

Mere udeservering på vej i København

Københavns Kommune vil udpege fem gader i det centrale København, hvor der skal være mere udeservering. Af redaktionen For at gøre plads til udeserveringen vil man nedlægge 600 parkeringspladser i centrale områder af byen. Det skriver Horesta. Forsøget er sat i værk...