Kaffekæde benytter sig af ny lovgivning, der kan give unge fodfæste i branchen

januar 30, 2025

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Foto: Espresso House

Espresso House er en af de mange virksomheder i restaurantbranchen, som nu kan ansætte 13-15-årige til flere opgaver, efter nye regler trådte i kraft ved årsskiftet. Det gør en stor forskel, lyder det.

 

Af redaktionen/ef

De nye regler udvider mulighederne for, hvad denne aldersgruppe må arbejde med.

Arbejdstilsynet har netop præciseret et udpluk af reglerne, og i hotel- og restauranterhvervet betyder lempelserne, at de unge fremover må betjene blandt andet is-, smoothie- espresso- og industriopvaskemaskiner. Det tillades nu også, at unge kan skrælle, skære, snitte og hakke for eksempel grøntsager – alt sammen opgaver, som 13-15-årige ikke har måttet løse før.

Artiklen fortsætter længere nede

Fra krise til kræsen – kaffekæde har ikke længere problemer med at hyre folk

HR-chef i Espresso House Danmark, Camilla Nyholm, glæder sig over de nye lempelser.

”Det betyder, at vi kan drifte på en anden måde. Vi kan tilbyde, at vores medarbejdere kan løse nogle opgaver, som før har begrænset os i at drifte optimalt,” siger hun til HORESTA.dk.

HORESTA har det seneste års tid arbejdet på at få lempet reglerne på området, fordi maskinerne i branchen er blevet langt mere sikre, end de var, da reglerne blev til.

 

Læs mere om sagen på Deli News

Det er nu lettere at rekruttere de yngste teenagere til restaurationsbranchen

Related Articles

Startup vil hjælpe ’forældet branche’ med at bruge teknologi

Startup vil hjælpe ’forældet branche’ med at bruge teknologi

Den danske startup All Gravy har rejst 2,9 millioner dollars til at skalere sin AI-drevne platform til restaurations- og detailbranchen. Fokus er på, at branchen kæmper med stigende lønomkostninger, høj medarbejderomsætning og forældet teknologi. All Gravy har derfor...

Her er Jensens Bøfhus’ nye strategi

Her er Jensens Bøfhus’ nye strategi

Jensens Bøfhus har et klart mål: At genopfinde sig selv som Danmarks foretrukne familierestaurant. Og det skal være med fokus på hygge og samspil med gæsterne.   Af Ebbe Fischer Jensens Bøfhus er midt i en omstilling med fokus på at imødekomme danskernes...

Mere udeservering på vej i København

Mere udeservering på vej i København

Københavns Kommune vil udpege fem gader i det centrale København, hvor der skal være mere udeservering. Af redaktionen For at gøre plads til udeserveringen vil man nedlægge 600 parkeringspladser i centrale områder af byen. Det skriver Horesta. Forsøget er sat i værk...