“Mange dør på forkert valg af lokale”

august 24, 2023

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Jeppe Villadsen i sin nye filial på Nørrebro, juni 2023. Foto: Ebbe Fischer

Når man åbner et serveringssted, er noget af det mest afgørende, hvor det bliver placeret. Og i hvilke lokaler. Vi har talt med en iværksætter, der var omtrent hele København rundt og efter eget udsagn ved at falde i typiske faldgruber, inden han fandt netop dét sted, der gav succes.

 

Af Ebbe Fischer

 

Jeppe Villadsen er egentlig uddannet journalist, men i 2016 gik han all in på en karriere som specialist i cremede italienske gelato-is under det meget roste brand ’Isoteket’.

Det er imidlertid ikke nok at lave god is, man skal også have en god platform at sælge fra, især som ny på markedet

Og her var han meget bevidst om, at han skulle finde den rigtige lokation.

 

Advarer mod at gå på kompromis

Det trak tænder ud, fortæller han, inden han fandt et lille lokale ved Bopa Plads på Østerbro i 2017. En mondæn placering, og det var et must, siger han i dag.

”Det var meget svært at finde det rette lokale, og jeg ser mange, som dør på, at de går på kompromis,” siger han og uddyber:

”Det var dyrt. Men jeg vil nok give det råd, at det er bedst at vente en omgang eller to – eller måske tre omgange – og så få den rigtige lokation, som man tror på helt ned i maven. Det gjorde jeg med lokalerne ved Bopa Plads. Andre gange var jeg i tvivl, og efterfølgende har jeg kunnet se, at det aldrig var gået godt de mindre fremtrædende steder.”

 

Var ved at køre træt

Undervejs var Jeppe Villadsen ved at køre træt mange gange.

”Jeg var frustreret, da jeg gerne ville starte og ikke havde penge til den fede hjørnebeliggenhed ved Enghave Plads. Først i september 2016 falder jeg over lokalet ved Bopa Plads, efter jeg havde tjekket alle mulige sites og banket på i butikker. Det endte med, at det var et helt almindeligt bud, som jeg fangede på førstedagen – og fik det,” fortæller han.

 

Jeppe Villadsens koncept er lidt forsimplet, at Isotekets is altid er frisklavede. Det er nemlig den bedste måde at få den særlige cremede konsistens, og dermed skal de også over disken i en fart på en god lokation.

”Hvis du fryser isen i længere tid, går det faktisk ikke udover smagen, men det går udover konsistensen – denne lidt luftige, cremede italienske is. Allerhelst vil vi sælge is, der er 2-4 timer gammel. Men andre gange er det mere en 24-timers cyklus,” forklarer Jeppe Villadsen.

Den første butik på Bopa Plads åbnede i 2017, og har fra 2023 åbnet butikker ved Sortedams Dosering og Stefansgade.

”Salget har overrasket positivt, men jeg har også mange udgifter. Og det er jo en sæsonbiks, så vintermånederne kan være svære,” siger han.

 

OM: Isoteket

Grundlagt i 2017 af journalist Jeppe Villadsen

Isoteket laver gelato is, altså italienske flødeis med den særlige cremede konsistens.

Fra 2023 består Isoteket af tre butikker i København – én på Østerbro og to på Nørrebro.

Isoteket har 25 ansatte

Omsætning i 2022: 3,5 mio. Estimeret omsætning i 2023 – 8 mio. kr.

Læs mere på www.isoteket.dk

Related Articles

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.