Specialister: Vi ser et langt større fokus på luksusis

maj 26, 2023

Anne Olsen er konditor ved Moesgaard Museum. Foto: Ebbe Fischer

Anne Olsen er konditor ved Moesgaard Museum. Foto: Ebbe Fischer

Deli News har mødt tre specialister efter deres ismester-eksamen på ZBC i Ringsted. De ønsker at imødekomme den stigende efterspørgsel på luksusis.

 

Anne Olsen, konditor ved Moesgaard Museum

 

Hvorfor har du valgt ismester-uddannelsen, og hvad skal du bruge den til?

 

”Det handler om at dygtiggøre sig. Jeg arbejder som konditor ved Mosgaard Museum og har været med til at udvikle konditorafdelingen. I den sammenhæng synes jeg, det ville være spændende at komme i gang med at udvikle et større is-sortiment – og se på, hvordan vi kan udvide vores service til gæsterne.”

 

Er der mere fokus på iskvalitet i dag?

 

”Ja, absolut. Det er også det jeg går ind for i mit arbejde – det skal laves ordentligt. Vi laver alt fra bunden med gode råvarer. Derfor giver det 100 procent mening at lære at lave det selv, som vi har lært her på ismester-uddannelsen i Ringsted.”

 

Foto: Ebbe Fischer

Nina Aastrup, konditorchef i Meyers Bageri

 

 

Hvorfor har du valgt ismester-uddannelsen, og hvad skal du bruge den til?

 

”Jeg er uddannet konditor og har arbejdet to sæsoner med is, men jeg vil gerne lære selv at sammensætte is-opskrifterne – herunder den kemiske sammensætning for den perfekte konsistens af isen. Vi er en stor koncern, og jeg synes også vi skal udbyde nogle iskurser, da vi jo også har en madskole i Meyers. Jeg vil også gerne udvikle opskrifter internt, bl.a. til eventafdelingen.”

 

Er der mere fokus på iskvalitet i dag?

 

”Ja. Folk bliver mere og mere kræsne med is, fordi de nu har lært, at der er så stor forskel på konsistens og smag. Det er ikke så populært at bruge aroma og pulver længere, folk vil have de gode råvarer, og det bliver større og større. Mange flere mennesker går efter luksusis.”

 

Hvad lavede du til din iseksamen i dag?

 

”Jeg serverede en cacaonips is som min kantineis. Dernæst en peanut mælkeis med dobbelt chokolade-karamel overtræk som en ispind. Som desserttallerken valget jeg en rabarbervanilje stjerne anis og skovmærke på en pistacie crumble. Og endelig en islagkage som var med yuzu (japansk citrusfrugt), mango, vanille, bergamotte og hasselnød. Det gik rigtig godt, synes jeg.”

Foto: Ebbe Fischer

Majka Koryciak, arbejder på konditori i Torvehallerne ved Nørreport

 

Hvorfor har du valgt denne uddannelse, og hvad skal du bruge den til?

 

”Jeg er uddannet konditor, så det ligger nær mit fag, og jeg havde lyst til at lære noget nyt.

Jeg har især valgt uddannelsen, fordi jeg er på konditorlandsholdet, og vi vil gerne udvikle nogle is til konkurrence og få mere styr på konsistens og sammensætning.

Jeg skal med til VM i januar 2024, og vi skal lave entremets, der består af flere lag forskellig is. Det er vigtigt, at de forskellige is passer sammen, og det er især dét, der er svært ved at lave is. At det passer sammen, selvom det er forskellig smag.”

 

Hvordan gik eksamen i dag?

 

”Det gik godt. Jeg synes, at jeg har udviklet nogle gode is – med gode konsistenser, og jeg fik gode karakterer. Så jeg er virkelig glad.”

Related Articles

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.