marts 13, 2025

Foto: Espresso House
HORESTA og Dansk Erhverv har indgået forlig om en tre-årig overenskomst med 3F
Af redaktionen
Efter intense forhandlinger er Dansk Erhverv og HORESTA blevet enige med 3F Privat Service Hotel & Restauration om en fornyelse af hovedoverenskomsten på hotel- og restaurantområdet. Det fremgår af en pressemeddelelse.
Formanden for HORESTA, Mads Friis, udtaler:
”For os har det været vigtigt at få moderniseret overenskomsten, så den blev mere fleksibel, og det er vi lykkedes med. Samtidig har vi fået en ny og markant forbedret opkvalificeringsaftale, som gerne skulle få langt flere til at opkvalificere sig til faglærte tjenere.”
Timeløn reguleres op
Aftalen gælder for de næste tre år og betyder blandt andet, at timelønnen reguleres med henholdsvis 3,75, 3,50 og 3,50 kroner om året frem til 2028. Aftalen dækker omkring 70.000.
Forliget indeholder en ny og forbedret aftale, som skal få flere til at uddanne sig til faglærte tjenere. Blandt andet bliver der større forskel på lønnen for faglærte og ufaglærte, så de ufaglærte i højere grad motiveres til at tage en uddannelse. Dertil kommer en model, som forbedrer mulighederne for, at de ufaglærte kan uddanne sig.
Nye regler for ungarbejdere
Som et andet vigtigt element indeholder den nye overenskomst også mulighed for at ansætte unge under 18 år med fagfleksibilitet, så de kan udføre alle de arbejdsopgaver, som en ny lov for ungarbejdere har givet mulighed for.
For denne gruppe er der yderligere aftalt en mere fleksibel arbejdstid, hvor der alene garanteres 20 timer over fire uger. Dette tilgodeser ungarbejderes mulighed for at arbejde ved siden af uddannelse.
Related Articles
Startup vil hjælpe ’forældet branche’ med at bruge teknologi
Den danske startup All Gravy har rejst 2,9 millioner dollars til at skalere sin AI-drevne platform til restaurations- og detailbranchen. Fokus er på, at branchen kæmper med stigende lønomkostninger, høj medarbejderomsætning og forældet teknologi. All Gravy har derfor...
Her er Jensens Bøfhus’ nye strategi
Jensens Bøfhus har et klart mål: At genopfinde sig selv som Danmarks foretrukne familierestaurant. Og det skal være med fokus på hygge og samspil med gæsterne. Af Ebbe Fischer Jensens Bøfhus er midt i en omstilling med fokus på at imødekomme danskernes...
Mere udeservering på vej i København
Københavns Kommune vil udpege fem gader i det centrale København, hvor der skal være mere udeservering. Af redaktionen For at gøre plads til udeserveringen vil man nedlægge 600 parkeringspladser i centrale områder af byen. Det skriver Horesta. Forsøget er sat i værk...