januar 3, 2025

Foto: Ozan Culha
Branchedirektør peger på stigende omkostninger, digitalisering og mangel på kvalificeret arbejdskraft som de største udfordringer i 2025.
Af redaktionen
Konstitueret administrerende direktør i HORESTA, Jeppe Møller-Herskind, fremhæver, at hotel- og restaurationsbranchen står over for høje udgifter til råvarer, energi og lønninger, som presser virksomhedernes bundlinje. Det skriver horesta.dk.
Jeppe Møller-Herskind ser et stort behov for mere international arbejdskraft og bedre rekruttering til erhvervsuddannelserne, hvilket skal sikre væksten. Han tilføjer, at bæredygtighed og digitalisering er nøglefokusområder, men de kræver investeringer, som mange virksomheder mangler kapital til.
Mens omsætningen i branchens er høj, er økonomien i branchen desuden stadig præget af store forskelle, hvilket kalder på politisk opbakning til en langsigtet løsning lyder det. Her vil Horesta i 2025 bl.a. arbejde for momsligestilling og yderligere styrkelse af Danmark som kulinarisk destination.
Kilde: HORESTA
Related Articles
Startup vil hjælpe ’forældet branche’ med at bruge teknologi
Den danske startup All Gravy har rejst 2,9 millioner dollars til at skalere sin AI-drevne platform til restaurations- og detailbranchen. Fokus er på, at branchen kæmper med stigende lønomkostninger, høj medarbejderomsætning og forældet teknologi. All Gravy har derfor...
Her er Jensens Bøfhus’ nye strategi
Jensens Bøfhus har et klart mål: At genopfinde sig selv som Danmarks foretrukne familierestaurant. Og det skal være med fokus på hygge og samspil med gæsterne. Af Ebbe Fischer Jensens Bøfhus er midt i en omstilling med fokus på at imødekomme danskernes...
Mere udeservering på vej i København
Københavns Kommune vil udpege fem gader i det centrale København, hvor der skal være mere udeservering. Af redaktionen For at gøre plads til udeserveringen vil man nedlægge 600 parkeringspladser i centrale områder af byen. Det skriver Horesta. Forsøget er sat i værk...