Danmarks bedste tjener: Det her handler faget om

marts 23, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Sådan ser man ud, når man lige har vundet titlen som Danmarks bedste tjener. Foto: HORESTA / Sofie Lave Nielsen

Andreas Kobs Laursen er for nylig kåret til Danmarks og siden Nordens bedste tjener. Nu løfter han sløret for sin teknik.

 

Af redaktionen

Man skal kunne sine tjenerdiscipliner, men det vigtigste for en god tjener er at have føling med gæsten, ifølge Andreas Kobs Laursen.

”Man skal læse sine gæster og regne ud, hvilken aften de gerne vil have. Vil de være i fred, lader man dem være i fred, og er de typerne, der vil have al den information og viden om maden og vinen, jeg har, så får de det,”  siger årets tjener i et interview med Berlingske.

 

VIDEO: Mød årets kok og årets tjener

 

Foretrækker at flambere

Ved den nordiske konkurrence blev Andreas Kobs Laursen testet i klassiske discipliner – såsom at åbne og servere mousserende vin, fadserverering, at dekantere vin, vinblindsmagning, flambering, spiritusidentifikation samt menu- og vinpræsentation.

”Den fedeste disciplin var klart flamberingen. Det er helt klassisk tjenerhåndværk at flambere inde ved bordet – det er et show med et slutprodukt, og det kan jeg godt lide,” siger Andreas Kobs Laursen til Berlingske.

 

 

Related Articles

Ny ambitiøs restaurant rykker ind i Carlsberg Byen

Ny ambitiøs restaurant rykker ind i Carlsberg Byen

D. 11. april åbner en ny restaurant i Carlsberg Byen. Det bliver 'et sjovt og uformelt sted, og menuen bliver dogmefrit land' - ifølge chefen.   Af redaktionen Navnet er Dolores, og restauranten medbringer madglæde og gastronomisk inspiration fra den store verden...

Dansk kok vinder uofficielt EM

Dansk kok vinder uofficielt EM

Danmark har vundet guld i årets Bocuse d’Or Europe, også kaldet ’EM for kokke’. Af redaktionen Præstationen har sikret Sebastian Holberg Svendsgaard og resten af holdet en plads ved den globale udgave af Bocuse d’Or i Lyon næste år, også kendt som  'kokkenes...

VIDEO: Mød årets kok og årets tjener

VIDEO: Mød årets kok og årets tjener

Tjeneren skal læse gæsten, og kokken skal tænke holistisk. Det var blandt kriterierne, da HORESTA kårede årets bedste.   Af redaktionen Årets kok og årets tjener 2024. Det var de to priser, der var på spil under en følelsesladet dag - d. 17. marts 2024 - for en...