marts 23, 2024
![HORESTA Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer](https://www.deli-news.dk/wp-content/uploads/2024/03/HORESTA.jpg)
Sådan ser man ud, når man lige har vundet titlen som Danmarks bedste tjener. Foto: HORESTA / Sofie Lave Nielsen
Andreas Kobs Laursen er for nylig kåret til Danmarks og siden Nordens bedste tjener. Nu løfter han sløret for sin teknik.
Af redaktionen
Man skal kunne sine tjenerdiscipliner, men det vigtigste for en god tjener er at have føling med gæsten, ifølge Andreas Kobs Laursen.
”Man skal læse sine gæster og regne ud, hvilken aften de gerne vil have. Vil de være i fred, lader man dem være i fred, og er de typerne, der vil have al den information og viden om maden og vinen, jeg har, så får de det,” siger årets tjener i et interview med Berlingske.
Foretrækker at flambere
Ved den nordiske konkurrence blev Andreas Kobs Laursen testet i klassiske discipliner – såsom at åbne og servere mousserende vin, fadserverering, at dekantere vin, vinblindsmagning, flambering, spiritusidentifikation samt menu- og vinpræsentation.
”Den fedeste disciplin var klart flamberingen. Det er helt klassisk tjenerhåndværk at flambere inde ved bordet – det er et show med et slutprodukt, og det kan jeg godt lide,” siger Andreas Kobs Laursen til Berlingske.
Related Articles
Stjernekok køber rigmand ud af Michelin-restaurant
Stjernekokken Wassim Hallal er blevet herre i eget hus og investerer nu et større millionbeløb i sin restaurant i Aarhus med to Michelinstjerner. Af redaktionen Efter flere måneders forhandlinger har Wassim Hallal købt Claus Hommelhoff ud af 'Frederikshøj'....
Legendarisk københavnercafé genåbner
Københavns vel nok cooleste café. Sådan var Café Sommersko kendt fra 1976 til 2017, men så lukkede den pludselig. Nu åbner den igen. Af redaktionen I et opslag på Instagram afslører restauratør Nils Petter Bro, at han har store planer med den café, som tilbage...
Det bliver nemmere for næste generation at overtage restauranten
Regeringen vil gøre det billigere for familieejede virksomheder, der står overfor et generationsskifte. Det kan få en stor impact i branchen. HORESTA jubler. Af redaktionen SVM-regeringen har præsenteret udspillet ’Et stærkere erhvervsliv’, og regeringen vil...