november 14, 2023

Thomas Møbjerg ejer Pagoden Foodtrucks.
Indehaver af Pagoden Foodtrucks, Thomas Møbjerg, er ikke i tvivl om, hvor markedet er på vej hen. Han har solgt sin restaurant og er gået all in på foodtrucks.
Af Ebbe Fischer
Foodtrucks er nemt. Både for dem, der laver maden, og for dem, der spiser den.
Man skal ikke bruge ret mange ansatte, glem opvaskeren og til både private og firmafester er det i dag ofte accepteret, at man ikke får kniv og gaffel. Ikke engang altid tallerken.
LÆS OGSÅ: Streetfood erobrer firmafesten
Thomas Møbjerg havde egentlig en velfungerende lille restaurant i Ølgod i Sydvestjylland. Men efter en brand i 2019 fik han en masse bøvl med at få forsikringen til at anerkende det fulde omfang af tabet, fortæller han.
Og da coronaen kom, var det en god mulighed for at sadle om og fokusere 100 procent på streetfood.
”Det har jeg ikke fortrudt,” siger han.
”Jeg har meget travlt, og streetfoodmarkedet er kun lige kommet i gang. Foodtruckmarkedet kommer til at eskalere fuldstændig.”
Omsætning rammer rekord
For Thomas Møbjerg var coronaen en god indgang til at komme i gang med streetfood, siden restauranterne alligevel var lukkede.
”I stedet for at køre begge dele, tænkte jeg det var den rette vej, og jeg lagde al min energi i det,” siger han.
”Vi kunne køre rundt og sælge mange steder under corona. Særligt havde vi mange små foreninger, hvor de fik 10 kr. pr. burger til deres forening. Og så lavede vi en masse takeaway, vi havde faktisk hamrende travlt under corona.”
I år rammer Thomas Møbjerg så både en rekordomsætning og rekordoverskud, fortæller han.
Nemmere setup og færre omkostninger
At overskuddet bliver rekordstort skyldes i høj grad, at foodtrucken er nemmere at få til at fungere end en restaurant med tjenere, borde og en stor opvask.
”Det er en sundere forretning, fordi lønomkostningerne ikke er så store. Og det er jo ikke til at finde ansatte nu om dage, som vil arbejde weekender osv. Nu kører vi bare ud, hvor folk er i stedet for at have et fast sted,” siger Thomas Møbjerg.
Han tilføjer, at der er mange forskellige måder at måder at køre en foodtruck på.
”Du har f.eks. Restaurant JA fra Holstebro, som kører deres helt egen stil med en grill og bålmad, jomfruhummer osv. Mens vi i høj grad holder os til vores burgere.”
Related Articles
36-årig godsejer driver destilleri, tapperi og kvægproduktion på Oremandsgaard
På en økologisk herregaard ved Præstø på Sydsjælland har ejeren sat en række projekter i værk, hvoraf Jergyu-køerne i samarbejde med naboen og destilleriet er de mest omtalte. Deli News har talt med den unge godsejer om overkapacitet i markedet, om 'private label' og...
Ballade om ejerskabet af Aarhus Street Food
Thomas Bendtsen og Britt Vorre er købt ud af Aarhus Street Food, og det kom som lidt af et chok for mange. Angiveligt også for dem selv. Her er hvorfor. Af redaktionen / ef Makkerparret har kunnet præsentere en række millionoverskud, og derfor blev mange...
”Jeg har aldrig oplevet så mange gode forretninger være til salg som nu”
Hvordan ser det ud på ejendomsmarkedet for restauranter, caféer og barer? Det ser godt ud, hvis man er køber, lyder det fra en specialiseret mægler. Og corona er en vigtig årsag. Af Ebbe Fischer Camilla R. Kornerup-Bang er erhvervsmægler og ejer af Kornerup-Bang...