Streetfood erobrer firmafesten

september 14, 2023

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Foto: Pagoden Foodtrucks

I gamle dage var det sjældent et hit, hvis man kørte en pølsevogn ind til en fin firmafest. Men i dag står folk gladeligt i jakke og kjoler og spiser streetfood til firmafesten. Som hovedmåltid. Bare kvaliteten er høj. Det fortæller manden bag en prisbelønnet foodtruck.

 

Af Ebbe Fischer

 

Siden Thomas Møbjerg skiftede sin restaurant ud med en foodtruck i 2019, er det kun gået fremad. I dag har han tre foodtrucks og et netværk af partnere.

Og en af de store årsager til hans succes er, at han ofte bliver hyret til firmafester, fortæller han.

”Firma-arrangementer, hvor der kan være op til 1.000 mennesker, står for omtrent 40 procent af min omsætning,” siger han og tilføjer:

”Siden jeg åbnede i 2019 er der sket en stor ændring i det her foodtruckmiljø i Jylland, mens København måske har været lidt længere fremme. Det kommer til at eskalere over hele landet, markedet er slet ikke mættet,” siger Thomas Møbjerg.

 

Mere accepteret end før

I takt med, at de moderne streetfoodtrucks er blevet mere avancerede, er det også blevet meget mere i orden at bruge dem til arrangementer, hvor man er fint klædt på.

”Det er afgjort blevet mere accepteret. Folk synes det er fedt at få en foodtruck med all you can eat. Desuden skal arrangørerne ikke rode med en buffet eller bøvle med opvask osv.”

Thomas Møbjerg tilføjer, at samme tendens kan ses ved pæne privatfester.

”Vi bliver ofte hyret til bryllupper osv. Så sørger kunderne selv for tallerkener og bestik, hvis de ønsker. Det lidt ældre publikum vil ofte gerne have bestik, og det aftaler vi med kunderne individuelt. Dvs. vi fortæller, at vi ikke kommer med bestik og tallerkener.”

 

Alliance med andre foodtrucks

Thomas Møbjerg fortæller, at han arbejder meget med at udbygge forretningen ved at samarbejde med kollegaer.

”Så kommer vi ud sammen og servicerer større fester, som vi ikke kan klare alene.”

Selvom man sparer penge til en restaurant, har Thomas Møbjerg dog stadig brug for et sted – et produktionskøkken – til at lave maden.

Det kan imidlertid være en mere ydmyg lokation, end en restaurant typisk vil ligge på.

”I hverdagene bygger vi det op og laver brød, dressing, sylter osv. Og så er vi klar til weekenden,” siger han.

Pagoden Foodtrucks kan lave forskellige hovedretter og har været med i opløbet om Danmarks bedste burger i fire år.

 

Related Articles

Her er reglerne for mobilt gadesalg

Her er reglerne for mobilt gadesalg

Skal du køre et mobilt salgsapparat ind i de danske byer, skal du først sætte dig ind i reglerne. Kommunerne vil gerne samarbejde, men man kan ikke få lov til alt. Deli News har set på en case: Aarhus Kommune   Af Ebbe Fischer   De danske byer lever, og i...

Eksklusivt venuekoncept vokser hastigt

Eksklusivt venuekoncept vokser hastigt

Af redaktionen Evenues, der lever af at levere en højgastronomisk oplevelse kombineret med en god lokation, blev grundlagt i januar 2021 med fem ansatte. Siden har man haft masser af succes, og i dag tæller staben over 100 medarbejdere. Det skriver HORESTA  ...