Streetfood erobrer firmafesten

september 14, 2023

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

I gamle dage var det sjældent et hit, hvis man kørte en pølsevogn ind til en fin firmafest. Men i dag står folk gladeligt i jakke og kjoler og spiser streetfood til firmafesten. Som hovedmåltid. Bare kvaliteten er høj. Det fortæller manden bag en prisbelønnet foodtruck.

 

Af Ebbe Fischer

 

Siden Thomas Møbjerg skiftede sin restaurant ud med en foodtruck i 2019, er det kun gået fremad. I dag har han tre foodtrucks og et netværk af partnere.

Og en af de store årsager til hans succes er, at han ofte bliver hyret til firmafester, fortæller han.

”Firma-arrangementer, hvor der kan være op til 1.000 mennesker, står for omtrent 40 procent af min omsætning,” siger han og tilføjer:

”Siden jeg åbnede i 2019 er der sket en stor ændring i det her foodtruckmiljø i Jylland, mens København måske har været lidt længere fremme. Det kommer til at eskalere over hele landet, markedet er slet ikke mættet,” siger Thomas Møbjerg.

 

Mere accepteret end før

I takt med, at de moderne streetfoodtrucks er blevet mere avancerede, er det også blevet meget mere i orden at bruge dem til arrangementer, hvor man er fint klædt på.

”Det er afgjort blevet mere accepteret. Folk synes det er fedt at få en foodtruck med all you can eat. Desuden skal arrangørerne ikke rode med en buffet eller bøvle med opvask osv.”

Thomas Møbjerg tilføjer, at samme tendens kan ses ved pæne privatfester.

”Vi bliver ofte hyret til bryllupper osv. Så sørger kunderne selv for tallerkener og bestik, hvis de ønsker. Det lidt ældre publikum vil ofte gerne have bestik, og det aftaler vi med kunderne individuelt. Dvs. vi fortæller, at vi ikke kommer med bestik og tallerkener.”

 

Alliance med andre foodtrucks

Thomas Møbjerg fortæller, at han arbejder meget med at udbygge forretningen ved at samarbejde med kollegaer.

”Så kommer vi ud sammen og servicerer større fester, som vi ikke kan klare alene.”

Selvom man sparer penge til en restaurant, har Thomas Møbjerg dog stadig brug for et sted – et produktionskøkken – til at lave maden.

Det kan imidlertid være en mere ydmyg lokation, end en restaurant typisk vil ligge på.

”I hverdagene bygger vi det op og laver brød, dressing, sylter osv. Og så er vi klar til weekenden,” siger han.

Pagoden Foodtrucks kan lave forskellige hovedretter og har været med i opløbet om Danmarks bedste burger i fire år.

 

Related Articles

Dansk-indisk Samosa Chaat vinder EM i streetfood på Reffen

Dansk-indisk Samosa Chaat vinder EM i streetfood på Reffen

Folkenen bag amagerkanske The Flames stillede d. 8.-9. juni 2024 op til EM i streetfood - og vandt. Af redaktionen The Flames er en pakistansk-indisk restaurant på Højdevej 61 på Amager. Og nu er den også vinder af EM i streetfood på Reffen. Speciel vinderret Vinderen...

Danmarks største sommerhusområde får fast streetfoodmarked

Danmarks største sommerhusområde får fast streetfoodmarked

Strandlyst Street Food åbner nu i et nyt setup og kommer til at køre hele sommeren. Arrangøren fortæller her, hvad man kræver af de foodtrucks, der skal være med.   Af Ebbe Fischer En miniudgave af Reffen. Det er ambitionen i Odsherred ud til Sejerøbugten -...