Danmark vinder sølv i stor kokkekonkurrence

januar 28, 2025

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Foto: Bocuse d'or

Danmark blev slået af Frankrig i Bocuse d’Or, hvor 24 lande konkurrerede. Sverige blev nummer tre.

 

Af Ebbe Fischer

Danmark med kokken Sebastian Holberg Svendsgaard i spidsen vinder sølv ved det uofficielle verdensmesterskab i kokkekunst, Bocuse d’Or d. 27. januar 2025.

”Min drøm var en plads i top 3, så for mig er det en forløsning efter at have arbejdet med Bocuse d’Or-konkurrencen de sidste seks år,” siger Sebastian Holberg Svendsgaard til Berlingske.

Stor dansk historie

Sebastian Holberg Svendsgaard var assistent for Geraniums Ronni Mortensen, da denne vandt sølv i 2021.

Ligesom han var hjælper for både Brian Mark Hansen (Søllerød Kro) og Kenneth Hansen (Svinkløv Badehotel), da de vandt guld i henholdsvis 2023 og 2019.

Konkurrencen går ud på, at et hold – bestående af en kok, ungkok, også kaldt commis, og en coach – tilbereder en tallerkenservering og en fadservering fra bunden på 5 timer og 35 minutter.

 

Oplagt vinder

At Frankrig, som historisk set er det land, der har vundet flest gange, var tilbage på podiets øverste plads kom ikke som nogen overraskelse, eftersom konkurrencen i år som en særlig tribut til Paul Bocuse var ekstra frankofil. Det skriver Berlingskes madanmelder Søren Frank og forklarer:

”Der var for eksempel obligatorisk at bruge foie gras to gange på kødfadet, blandt andet i en butterdejsindbagt tourte, som er en ærkeklassisk fransk disciplin, som på forhånd havde voldt Sebastian Holberg en del problemer.”

 

Related Articles

Startup vil hjælpe ’forældet branche’ med at bruge teknologi

Startup vil hjælpe ’forældet branche’ med at bruge teknologi

Den danske startup All Gravy har rejst 2,9 millioner dollars til at skalere sin AI-drevne platform til restaurations- og detailbranchen. Fokus er på, at branchen kæmper med stigende lønomkostninger, høj medarbejderomsætning og forældet teknologi. All Gravy har derfor...

Her er Jensens Bøfhus’ nye strategi

Her er Jensens Bøfhus’ nye strategi

Jensens Bøfhus har et klart mål: At genopfinde sig selv som Danmarks foretrukne familierestaurant. Og det skal være med fokus på hygge og samspil med gæsterne.   Af Ebbe Fischer Jensens Bøfhus er midt i en omstilling med fokus på at imødekomme danskernes...

Mere udeservering på vej i København

Mere udeservering på vej i København

Københavns Kommune vil udpege fem gader i det centrale København, hvor der skal være mere udeservering. Af redaktionen For at gøre plads til udeserveringen vil man nedlægge 600 parkeringspladser i centrale områder af byen. Det skriver Horesta. Forsøget er sat i værk...