VIDEO: 24-årig restaurantchef fortæller om sin vej ind i branchen

maj 8, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Arkivfoto: Helena Lopes

REKRUTTERING: I dag er det kun hver tredje blandt de 13-17-årige, som har et fritidsjob, men det kan føre langt for den enkelte – og afhjælpe personalemangel i branchen.

 

Af redaktionen

Adile Carkaci fik som 16-årig et job som ungarbejder hos Sunset Boulevard ved siden af sin skolegang.

Siden da er der sket en del. I dag er hun 24 år og er nu blevet restaurantchef med ansvar for den daglige drift i kædens restaurant i Korsør.

Ved siden af sit job er hun i gang med at tage en uddannelse i ledelse ved Erhvervsakademiet Dania. Det skriver HORESTA.

HORESTA i øjeblikket på at synliggøre værdien af fritidsjob. Målet er, at flere unge motiveres til at tage et arbejde ved siden af skolegang/studier, men også at rammerne for fritidsjobbere bliver forenklet, så flere virksomheder ser en fordel i at beskæftige de unge.

Undersøgelser viser, at unge med et job i fritiden blandt andet har en stærkere tilknytning til arbejdsmarkedet og klarer sig bedre i skolen, ifølge HORESTA.

 

Related Articles

NY Times lovpriser dansk kro

NY Times lovpriser dansk kro

Rødvig Kro & Badehotel bliver skamrost af anmelder på NY Times, som selv er kommet på Stevns igennem mange år.   Af redaktionen Kender du Stevns Klint på Sjællands sydøstlige spids? Mange forveksler den med Møns Klint, men Stevns Klint er unik og kom derfor...

TENDENS: Ny billigrestaurant åbner i København

TENDENS: Ny billigrestaurant åbner i København

Le Petit Rouge er snart en realitet med Claus ’Røde’ Christensen som manden bag og Sovino Brands som finansieringskilde. Forbilledet er de franske såkaldte bouillon-restauranter.   Af redaktionen Den prisvenlige kvalitetsrestaurant ‘Bouillon’ har taget...

Ny ambitiøs restaurant rykker ind i Carlsberg Byen

Ny ambitiøs restaurant rykker ind i Carlsberg Byen

D. 11. april åbner en ny restaurant i Carlsberg Byen. Det bliver 'et sjovt og uformelt sted, og menuen bliver dogmefrit land' - ifølge chefen.   Af redaktionen Navnet er Dolores, og restauranten medbringer madglæde og gastronomisk inspiration fra den store verden...