NY Times lovpriser dansk kro

april 24, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Foto: Rødvig Kro & Badehotel

Rødvig Kro & Badehotel bliver skamrost af anmelder på NY Times, som selv er kommet på Stevns igennem mange år.

 

Af redaktionen

Kender du Stevns Klint på Sjællands sydøstlige spids?

Mange forveksler den med Møns Klint, men Stevns Klint er unik og kom derfor på UNESCOS verdensarvsliste i 2014.

Og lige om hjørnet har man så det smukke Gjorslev Slot.

Det er de to ting, som artiklen i New Times fokuserer på, men der er også plads til kulinarisk ros. 

“Da jeg så, at vi var omtalt i The New York Times, måtte jeg straks dele det med min hustru. Det er ikke hver dag, man får en sådan ære,” siger chefkok Morten Vennike til TV2.dk.

Rødvig Kro bliver nemlig rost til skyerne, og vi giver her ordet til den begejstrede rejseskribent, Finn-Olaf Jones:

“For me the best meal around here is four miles down the coast at Rodvig, nicknamed ‘the Stevns Riviera,’ for its sandy beach, now popular with windsurfers. The 18th-century Rodvig Kro & Badehotel was, in my youth, a ‘special occasion’ spot for anniversaries and weddings, often featuring boiled cod drowned in butter and remoulade — no luxuries back then for the hearty locals!

But over the last five years, the place has been enlivened by the chef Morten Vennike, a veteran of Copenhagen’s buzzy restaurants who makes good use of local produce. I went for the coq au vin, garnished with wild mushrooms, and finished with caramel and apple sorbet (dinner for two with wine, 795 kroner). I left with a new appreciation, after all these years, of the inn’s original Danish midcentury-modern décor,” skriver Finn-Olaf Jones i NY Times.

 

 

Related Articles

Stjernekok køber rigmand ud af Michelin-restaurant

Stjernekok køber rigmand ud af Michelin-restaurant

Stjernekokken Wassim Hallal er blevet herre i eget hus og investerer nu et større millionbeløb i sin restaurant i Aarhus med to Michelinstjerner.   Af redaktionen Efter flere måneders forhandlinger har Wassim Hallal købt Claus Hommelhoff ud af 'Frederikshøj'....

Legendarisk københavnercafé genåbner

Legendarisk københavnercafé genåbner

Københavns vel nok cooleste café. Sådan var Café Sommersko kendt fra 1976 til 2017, men så lukkede den pludselig. Nu åbner den igen.   Af redaktionen I et opslag på Instagram afslører restauratør Nils Petter Bro, at han har store planer med den café, som tilbage...

Det bliver nemmere for næste generation at overtage restauranten

Det bliver nemmere for næste generation at overtage restauranten

Regeringen vil gøre det billigere for familieejede virksomheder, der står overfor et generationsskifte. Det kan få en stor impact i branchen. HORESTA jubler.   Af redaktionen SVM-regeringen har præsenteret udspillet ’Et stærkere erhvervsliv’, og regeringen vil...