NY Times lovpriser dansk kro

april 24, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Foto: Rødvig Kro & Badehotel

Rødvig Kro & Badehotel bliver skamrost af anmelder på NY Times, som selv er kommet på Stevns igennem mange år.

 

Af redaktionen

Kender du Stevns Klint på Sjællands sydøstlige spids?

Mange forveksler den med Møns Klint, men Stevns Klint er unik og kom derfor på UNESCOS verdensarvsliste i 2014.

Og lige om hjørnet har man så det smukke Gjorslev Slot.

Det er de to ting, som artiklen i New Times fokuserer på, men der er også plads til kulinarisk ros. 

“Da jeg så, at vi var omtalt i The New York Times, måtte jeg straks dele det med min hustru. Det er ikke hver dag, man får en sådan ære,” siger chefkok Morten Vennike til TV2.dk.

Rødvig Kro bliver nemlig rost til skyerne, og vi giver her ordet til den begejstrede rejseskribent, Finn-Olaf Jones:

“For me the best meal around here is four miles down the coast at Rodvig, nicknamed ‘the Stevns Riviera,’ for its sandy beach, now popular with windsurfers. The 18th-century Rodvig Kro & Badehotel was, in my youth, a ‘special occasion’ spot for anniversaries and weddings, often featuring boiled cod drowned in butter and remoulade — no luxuries back then for the hearty locals!

But over the last five years, the place has been enlivened by the chef Morten Vennike, a veteran of Copenhagen’s buzzy restaurants who makes good use of local produce. I went for the coq au vin, garnished with wild mushrooms, and finished with caramel and apple sorbet (dinner for two with wine, 795 kroner). I left with a new appreciation, after all these years, of the inn’s original Danish midcentury-modern décor,” skriver Finn-Olaf Jones i NY Times.

 

 

Related Articles

VIDEO: 24-årig restaurantchef fortæller om sin vej ind i branchen

VIDEO: 24-årig restaurantchef fortæller om sin vej ind i branchen

REKRUTTERING: I dag er det kun hver tredje blandt de 13-17-årige, som har et fritidsjob, men det kan føre langt for den enkelte – og afhjælpe personalemangel i branchen.   Af redaktionen Adile Carkaci fik som 16-årig et job som ungarbejder hos Sunset Boulevard...

TENDENS: Ny billigrestaurant åbner i København

TENDENS: Ny billigrestaurant åbner i København

Le Petit Rouge er snart en realitet med Claus ’Røde’ Christensen som manden bag og Sovino Brands som finansieringskilde. Forbilledet er de franske såkaldte bouillon-restauranter.   Af redaktionen Den prisvenlige kvalitetsrestaurant ‘Bouillon’ har taget...

Ny ambitiøs restaurant rykker ind i Carlsberg Byen

Ny ambitiøs restaurant rykker ind i Carlsberg Byen

D. 11. april åbner en ny restaurant i Carlsberg Byen. Det bliver 'et sjovt og uformelt sted, og menuen bliver dogmefrit land' - ifølge chefen.   Af redaktionen Navnet er Dolores, og restauranten medbringer madglæde og gastronomisk inspiration fra den store verden...