april 24, 2024

Foto: Rødvig Kro & Badehotel
Rødvig Kro & Badehotel bliver skamrost af anmelder på NY Times, som selv er kommet på Stevns igennem mange år.
Af redaktionen
Kender du Stevns Klint på Sjællands sydøstlige spids?
Mange forveksler den med Møns Klint, men Stevns Klint er unik og kom derfor på UNESCOS verdensarvsliste i 2014.
Og lige om hjørnet har man så det smukke Gjorslev Slot.
Det er de to ting, som artiklen i New Times fokuserer på, men der er også plads til kulinarisk ros.
“Da jeg så, at vi var omtalt i The New York Times, måtte jeg straks dele det med min hustru. Det er ikke hver dag, man får en sådan ære,” siger chefkok Morten Vennike til TV2.dk.
Rødvig Kro bliver nemlig rost til skyerne, og vi giver her ordet til den begejstrede rejseskribent, Finn-Olaf Jones:
“For me the best meal around here is four miles down the coast at Rodvig, nicknamed ‘the Stevns Riviera,’ for its sandy beach, now popular with windsurfers. The 18th-century Rodvig Kro & Badehotel was, in my youth, a ‘special occasion’ spot for anniversaries and weddings, often featuring boiled cod drowned in butter and remoulade — no luxuries back then for the hearty locals!
But over the last five years, the place has been enlivened by the chef Morten Vennike, a veteran of Copenhagen’s buzzy restaurants who makes good use of local produce. I went for the coq au vin, garnished with wild mushrooms, and finished with caramel and apple sorbet (dinner for two with wine, 795 kroner). I left with a new appreciation, after all these years, of the inn’s original Danish midcentury-modern décor,” skriver Finn-Olaf Jones i NY Times.
Related Articles
Danmark vinder sølv i stor kokkekonkurrence
Danmark blev slået af Frankrig i Bocuse d'Or, hvor 24 lande konkurrerede. Sverige blev nummer tre. Af Ebbe Fischer Danmark med kokken Sebastian Holberg Svendsgaard i spidsen vinder sølv ved det uofficielle verdensmesterskab i kokkekunst, Bocuse d’Or d. 27....
”Vi er stærke nok til selv at køre konceptet”
Da Clever besluttede at åbne caféer på deres store ladestationer, var det på tegnebrættet at hente 7-Eleven eller en anden ekstern aktør ind. Men man valgte at køre med eget koncept for bl.a. at have styr på leverandørerne. Barren er nemlig sat højt. Af Ebbe Fischer...
En lang række specielle Clever-caféer på vej
Clever fokuserer på egne caféer med eget koncept og har åbnet den første i Aabenraa, mens Odense og Kolding er på tegnebrættet. Og Clever planlægger flere på en række store stationer med mindst 20 lynladepunkter. Det handler om at gøre det hyggeligt at lade - og om at...