“Aarhus mangler foodies”

december 11, 2023

Foto: Ebbe Fischer

Arkivfoto: Doğu Tuncer

Novel bliver kaldt den rigtige idé på det forkerte tidspunkt. Den anmelderroste restaurants overraskende konkurs efter lidt over et halvt år er ifølge en ekspert et billede på et større problem for restaurantscenen i Aarhus.

 

Af redaktionen

Konceptet var at gøre grøn, bæredygtig mad til fine dining. Anmelderne elskede det, gav topkarakterer og spåede en stor fremtid.

Alligevel er Novel nu gået konkurs efter kun otte måneder på havneadressen i Aarhus Ø.

 

For få foodies i Jylland

Lukningen af Novel afslører et problem, som fine dining udfordres af i Jylland. Det skriver Søren Frank i Berlingske.

”Det spiller helt sikkert ind, at Aarhus ikke på samme måde som København nyder godt af tilrejsende foodie-turister, som i høj grad holder liv i byens dyreste og mest ambitiøse restauranter,” skriver den mangeårige madanmelder.

 

Ærgerlige ejere

Rikke og Morten Storm Overgaard, som også ejer restaurant Moment i Rønde, stod bag projektet.

”Det er utroligt trist, for kvaliteten var til stede, og vi mener stadig, at idéen var rigtig,” siger Morten Storm Overgaard ifølge Berlingske.

”Jeg vil ikke gå så langt som til at sige, at aarhusianerne endnu ikke er klar til en restaurant som Novel, for jeg tror, at det handler om økonomien lige nu. Hvis vi kunne have kørt et år mere, tror jeg, at folk i udlandet ville have fået øjnene op for restauranten, og så ville det have set anderledes ud,” mener han.

Ifølge Morten Storm Overgaard har de svigtende besøgstal ikke noget at gøre med beliggenheden i det nye havnekvarter, siden det kun er få minutter fra det centrale Aarhus.

Related Articles

Stjernekok køber rigmand ud af Michelin-restaurant

Stjernekok køber rigmand ud af Michelin-restaurant

Stjernekokken Wassim Hallal er blevet herre i eget hus og investerer nu et større millionbeløb i sin restaurant i Aarhus med to Michelinstjerner.   Af redaktionen Efter flere måneders forhandlinger har Wassim Hallal købt Claus Hommelhoff ud af 'Frederikshøj'....

Legendarisk københavnercafé genåbner

Legendarisk københavnercafé genåbner

Københavns vel nok cooleste café. Sådan var Café Sommersko kendt fra 1976 til 2017, men så lukkede den pludselig. Nu åbner den igen.   Af redaktionen I et opslag på Instagram afslører restauratør Nils Petter Bro, at han har store planer med den café, som tilbage...

Det bliver nemmere for næste generation at overtage restauranten

Det bliver nemmere for næste generation at overtage restauranten

Regeringen vil gøre det billigere for familieejede virksomheder, der står overfor et generationsskifte. Det kan få en stor impact i branchen. HORESTA jubler.   Af redaktionen SVM-regeringen har præsenteret udspillet ’Et stærkere erhvervsliv’, og regeringen vil...