“Aarhus mangler foodies”

december 11, 2023

Foto: Ebbe Fischer

Arkivfoto: Doğu Tuncer

Novel bliver kaldt den rigtige idé på det forkerte tidspunkt. Den anmelderroste restaurants overraskende konkurs efter lidt over et halvt år er ifølge en ekspert et billede på et større problem for restaurantscenen i Aarhus.

 

Af redaktionen

Konceptet var at gøre grøn, bæredygtig mad til fine dining. Anmelderne elskede det, gav topkarakterer og spåede en stor fremtid.

Alligevel er Novel nu gået konkurs efter kun otte måneder på havneadressen i Aarhus Ø.

 

For få foodies i Jylland

Lukningen af Novel afslører et problem, som fine dining udfordres af i Jylland. Det skriver Søren Frank i Berlingske.

”Det spiller helt sikkert ind, at Aarhus ikke på samme måde som København nyder godt af tilrejsende foodie-turister, som i høj grad holder liv i byens dyreste og mest ambitiøse restauranter,” skriver den mangeårige madanmelder.

 

Ærgerlige ejere

Rikke og Morten Storm Overgaard, som også ejer restaurant Moment i Rønde, stod bag projektet.

”Det er utroligt trist, for kvaliteten var til stede, og vi mener stadig, at idéen var rigtig,” siger Morten Storm Overgaard ifølge Berlingske.

”Jeg vil ikke gå så langt som til at sige, at aarhusianerne endnu ikke er klar til en restaurant som Novel, for jeg tror, at det handler om økonomien lige nu. Hvis vi kunne have kørt et år mere, tror jeg, at folk i udlandet ville have fået øjnene op for restauranten, og så ville det have set anderledes ud,” mener han.

Ifølge Morten Storm Overgaard har de svigtende besøgstal ikke noget at gøre med beliggenheden i det nye havnekvarter, siden det kun er få minutter fra det centrale Aarhus.

Related Articles

Koncept: Bouillon fortsætter sit sejrstogt i Odense

Koncept: Bouillon fortsætter sit sejrstogt i Odense

Kan man gøre det lidt billigere end de andre, vælter kunderne ind i tusindvis. Det synes at være læren af en helt utrolig efterspørgsel hos restauranten med mottoet: Stor oplevelse - lille pris.   Af redaktionen Meget omtalte Bouillon åbnede på Frederiksberg...

Sæsonkok på Samsø

Sæsonkok på Samsø

Mange kokke rykker rundt i landet for at fylde huller - ikke mindst i sommersæsonen. Vi har mødt en af dem på en berømt ø mellem Storebælt og Kattegat.   Af Ebbe Fischer   Robert Zoffmann er 27 år gammel og udlært i 2018 på Hotel Vejlefjord. Han har siden...

København bliver flot placeret i prestigefuld gastronomisk kåring

København bliver flot placeret i prestigefuld gastronomisk kåring

Smørrebrød bliver fremhævet som et must, og København bliver fremhævet som en by med masser af innovation inden for gastronomi - og som epicenter for det nye nordiske køkken.   Af redaktionen   “High-end dining is the name of the game in Copenhagen.” Sådan...