“Aarhus mangler foodies”

december 11, 2023

Foto: Ebbe Fischer

Arkivfoto: Doğu Tuncer

Novel bliver kaldt den rigtige idé på det forkerte tidspunkt. Den anmelderroste restaurants overraskende konkurs efter lidt over et halvt år er ifølge en ekspert et billede på et større problem for restaurantscenen i Aarhus.

 

Af redaktionen

Konceptet var at gøre grøn, bæredygtig mad til fine dining. Anmelderne elskede det, gav topkarakterer og spåede en stor fremtid.

Alligevel er Novel nu gået konkurs efter kun otte måneder på havneadressen i Aarhus Ø.

 

For få foodies i Jylland

Lukningen af Novel afslører et problem, som fine dining udfordres af i Jylland. Det skriver Søren Frank i Berlingske.

”Det spiller helt sikkert ind, at Aarhus ikke på samme måde som København nyder godt af tilrejsende foodie-turister, som i høj grad holder liv i byens dyreste og mest ambitiøse restauranter,” skriver den mangeårige madanmelder.

 

Ærgerlige ejere

Rikke og Morten Storm Overgaard, som også ejer restaurant Moment i Rønde, stod bag projektet.

”Det er utroligt trist, for kvaliteten var til stede, og vi mener stadig, at idéen var rigtig,” siger Morten Storm Overgaard ifølge Berlingske.

”Jeg vil ikke gå så langt som til at sige, at aarhusianerne endnu ikke er klar til en restaurant som Novel, for jeg tror, at det handler om økonomien lige nu. Hvis vi kunne have kørt et år mere, tror jeg, at folk i udlandet ville have fået øjnene op for restauranten, og så ville det have set anderledes ud,” mener han.

Ifølge Morten Storm Overgaard har de svigtende besøgstal ikke noget at gøre med beliggenheden i det nye havnekvarter, siden det kun er få minutter fra det centrale Aarhus.

Related Articles

Tivoli-klassiker overtages af ekspanderende kæde

Tivoli-klassiker overtages af ekspanderende kæde

En nyklassiker overtager en gammel kroklassiker, når Mikkeller genåbner Færgekroen i Tivoli. Hipsterkæden har store planer på den klassiske beværtning, ifølge bagmanden.   Af redaktionen En klassisk dansk krooplevelse med et moderne twist. Det er ambitionen, når...

HORESTA: Grund til optimisme trods mange konkurser

HORESTA: Grund til optimisme trods mange konkurser

Antallet af konkursramte virksomheder i restaurantbranchen er steget oven på corona-, inflations- og energikriserne. Alligevel er der grund til optimisme, lyder det fra HORESTA.   Af redaktionen Alene i Region Hovedstaden måtte 142 restauranter og cafeer dreje...