Sejr for branchen: Københavnerne beholder attraktiv udeservering

december 7, 2023

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Arkivfoto: Sami Abdullah

HORESTA jubler over afvisning af kontroversielt lovforslag, og restauratørerne ånder lettet op.

 

Af Ebbe Fischer

På et møde mandag aften d. 4. december vedtog Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg, at det meget omstridte forslag om at begrænse udeservering markant om aftenen – til fordel for de fastboende, som har klaget over støj – ikke kan samle flertal.

Dermed drog mange i branchen et lettelsens suk.

Almindelig uderservering vil stadig være til kl. 24, mens nogle steder nu kan åbne til kl. 02, skriver Berlingske

Lettelse og glæde i HORESTA

Beslutningen vækker ualmindelig stor glæde i HORESTA.

”Vi har kæmpet en hård kamp imod dette forslag, og derfor glæder det os selvfølgelig meget, at der ikke længere er opbakning til det,” siger Jeppe Møller-Herskind, viceadm. direktør i HORESTA, ifølge en pressemeddelelse.

Han tilføjer, at man ikke har vundet sejren alene.

”Først og fremmest en stor tak til de partier, som på ægte demokratisk vis lyttede til vores og andres argumenter. Men også tak til de 1.499 borgere, der ’råbte op’ i den offentlige høring.”

 

Holder liv i hovedstaden

For HORESTA har forløbet først og fremmest handlet om at fastholde liv og aktivitet i landets hovedstad, ifølge Jeppe Møller-Herskind.

”København kan noget helt særligt. Byen har et stærkt brand, der handler om livsglæde og åbenhed, og her spiller muligheden for at nyde de lange og lyse sommeraftener ind som en del af oplevelsen og fortællingen. Aftenens afgørelse er en sejr for mange,” siger han ifølge pressemeddelelsen.

 

Related Articles

Startup vil hjælpe ’forældet branche’ med at bruge teknologi

Startup vil hjælpe ’forældet branche’ med at bruge teknologi

Den danske startup All Gravy har rejst 2,9 millioner dollars til at skalere sin AI-drevne platform til restaurations- og detailbranchen. Fokus er på, at branchen kæmper med stigende lønomkostninger, høj medarbejderomsætning og forældet teknologi. All Gravy har derfor...

Her er Jensens Bøfhus’ nye strategi

Her er Jensens Bøfhus’ nye strategi

Jensens Bøfhus har et klart mål: At genopfinde sig selv som Danmarks foretrukne familierestaurant. Og det skal være med fokus på hygge og samspil med gæsterne.   Af Ebbe Fischer Jensens Bøfhus er midt i en omstilling med fokus på at imødekomme danskernes...

Mere udeservering på vej i København

Mere udeservering på vej i København

Københavns Kommune vil udpege fem gader i det centrale København, hvor der skal være mere udeservering. Af redaktionen For at gøre plads til udeserveringen vil man nedlægge 600 parkeringspladser i centrale områder af byen. Det skriver Horesta. Forsøget er sat i værk...