Restauranter får hjælp til finansiering via pantebreve

oktober 18, 2023

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Mange entreprenører har svært ved at få banken til at finansiere deres drøm om en restaurant, bar eller café. Imidlertid er der en alternativ metode – pantebreve. Deli-News har mødt en af långiverne, der forklarer, hvordan det typisk foregår.

 

Af Ebbe Fischer

 

Det er muligt at gå andre veje end banken, også når man skal have et serveringssted op at stå.

Det er administrationsselskabet Spis i Nyhavn et godt eksempel på, siden man rådgiver og hjælper med at finansiere nye projekter i branchen via pantebreve.

 

Restauratører hjælper hinanden

Bo Bjerrum Hansen ejer en række serveringssteder i Storkøbenhavn, herunder tre i Nyhavn, og han ejer Spis i Nyhavn. Via sit selskab går han ind i og tilbyder anden finansiering over hele landet.

Vi har en pantebrevsservice, og vi låner til andre restauratører, der har svært ved at komme i gang,” siger Bo Bjerrum Hansen. Han uddyber:

”Det fungerer således, at en mægler kan henvende sig til os, hvis han har svært ved at få lukket en handel pga. mangel på finansiering. Sælger vil jo også gerne have sine penge, men den potentielle ejer kan typisk ikke låne i banken. Så får vi en henvendelse, om vi kunne tænke os at få pant i café X. Her går vi ind og tager pant i lejekontrakten og inventaret. Såfremt de kan komme med en tredjedel selv, kan vi normalt komme med resten.”

 

Forhandler prisen ned for køber

Hvad koster det i renter og hvordan foregår processen typisk?

”Det er meget individuelt, men det koster typisk fra 10 procent i renter. Vi oplever så ofte, at vi også kan hjælpe med at få prisen forhandlet længere ned. Dvs. så sker der typisk det, at kunden betaler lidt mere hos os i renter, men det bliver til gengæld opvejet af en lavere købspris,” siger Bo Bjerrum Hansen og tilføjer:

”Vi er glade for at hjælpe med at forhandle en lavere pris, for vi vil helst have sikret vores penge så godt som muligt. Vi går desuden ind med rådgivning på området, og her møder vi alle mulige entreprenante mennesker, som har spændende idéer til nye projekter.”

 

LÆS – specialisterne i Legal Desk forklarer juraen bag pantebreve

 

Related Articles

VIDEO: 24-årig restaurantchef fortæller om sin vej ind i branchen

VIDEO: 24-årig restaurantchef fortæller om sin vej ind i branchen

REKRUTTERING: I dag er det kun hver tredje blandt de 13-17-årige, som har et fritidsjob, men det kan føre langt for den enkelte – og afhjælpe personalemangel i branchen.   Af redaktionen Adile Carkaci fik som 16-årig et job som ungarbejder hos Sunset Boulevard...

NY Times lovpriser dansk kro

NY Times lovpriser dansk kro

Rødvig Kro & Badehotel bliver skamrost af anmelder på NY Times, som selv er kommet på Stevns igennem mange år.   Af redaktionen Kender du Stevns Klint på Sjællands sydøstlige spids? Mange forveksler den med Møns Klint, men Stevns Klint er unik og kom derfor...

TENDENS: Ny billigrestaurant åbner i København

TENDENS: Ny billigrestaurant åbner i København

Le Petit Rouge er snart en realitet med Claus ’Røde’ Christensen som manden bag og Sovino Brands som finansieringskilde. Forbilledet er de franske såkaldte bouillon-restauranter.   Af redaktionen Den prisvenlige kvalitetsrestaurant ‘Bouillon’ har taget...