Franske vinbønder destruerer vin for at hæve priserne

august 29, 2023

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Foto: Mathias Reding

EU har godkendt, at det franske landbrugsministerium kan bruge 200 millioner euro på at destillere vin til ætanol, som herefter kan sælges til brug i industrien. Det skriver Berlingske.

Dels drikker franskmændene mindre vin end tidligere, dels stiger konkurrencen på eksportmarkederne, og vinbøndernre kan ikke afsætte deres vin til de ønskede priser.

 

Ansvarlig minister vil skubbe priserne op

Financial Times anslår, at den franske vinbranche i 2023 vil have en overskudsproduktion på hele tre millioner hektoliter – eller syv procent af sidste års produktion på 42 millioner hektoliter.

Landbrugsminister Marc Fesneau erkender, at han via det EU-støttede tiltag, der også inkluderer at tage vinmarker ud af drift, ønsker at påvirke udbud og efterspørgsel til fordel for vinbønderne.

”Tiltaget skal standse prisernes kollaps og hjælpe vinproducenterne med at finde nye indtægtskilder,” siger han ifølge Berlingske.

 

 

Related Articles

Video-avis hitter på stor festival

Video-avis hitter på stor festival

Af redaktionen Bevæbnet med en mobiltelefon og en lille mikrofon har Alexander Grønning og Magnus Holst stået for en række småvideoer på Vig Festival i juli 2023 på Vestsjælland. Det skriver Sjællandske Nyheder, som mødte dem på festivalen. ”Vi laver avis, men bare i...

Festivalsnyd stiger hastigt

Festivalsnyd stiger hastigt

Af redaktionen Anmeldt svindel med festivalbilleter er steget over 60 procent siden sidste år, og mange modtager simpelthen ikke de billetter, de har betalt for på nettet. Eller modtager falske billetter. Det får nu direktør for Dansk Live, Esben Marcher, til at råbe...

Over 30.000 ventes til Danmarks største madfestival i Aarhus

Over 30.000 ventes til Danmarks største madfestival i Aarhus

Af redaktionen Tangkrogen i Aarhus er fra d. 1. til 3. september 2023 vært for 250 fødevarevirksomheder, producenter, madhåndværkere, foreninger og organisationer mv. - og over 30.000 almindelige besøgende. Food Festival er dermed Danmarks største madfestival, og...