Franske vinbønder destruerer vin for at hæve priserne

august 29, 2023

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Foto: Mathias Reding

EU har godkendt, at det franske landbrugsministerium kan bruge 200 millioner euro på at destillere vin til ætanol, som herefter kan sælges til brug i industrien. Det skriver Berlingske.

Dels drikker franskmændene mindre vin end tidligere, dels stiger konkurrencen på eksportmarkederne, og vinbøndernre kan ikke afsætte deres vin til de ønskede priser.

 

Ansvarlig minister vil skubbe priserne op

Financial Times anslår, at den franske vinbranche i 2023 vil have en overskudsproduktion på hele tre millioner hektoliter – eller syv procent af sidste års produktion på 42 millioner hektoliter.

Landbrugsminister Marc Fesneau erkender, at han via det EU-støttede tiltag, der også inkluderer at tage vinmarker ud af drift, ønsker at påvirke udbud og efterspørgsel til fordel for vinbønderne.

”Tiltaget skal standse prisernes kollaps og hjælpe vinproducenterne med at finde nye indtægtskilder,” siger han ifølge Berlingske.

 

 

Related Articles

Eksplosiv stigning i salg af falske billetter

Eksplosiv stigning i salg af falske billetter

Ligesom sidste år stiger tendensen med at købere bliver snydt på det sorte marked.   Af redaktionen Der er allerede anmeldt 1034 sager om billetsvindel i 2024. Mens der sidste år blev anmeldt 662 sager i årets første seks måneder. Det viser tal fra National Enhed...

”Lokal mad og tradition er med til at brande vores festival”

”Lokal mad og tradition er med til at brande vores festival”

Tønder Festival ligger langt fra Danmarks storbyer, så de må gøre sig gældende på anden vis end at tiltrække lokalbefolkningen. Et våben er lokale fødevarer.   Af Ebbe Fischer   Der er langt til Tønder fra Aalborg og Aarhus. Og endnu længere fra København....

Tønder Festival har Danmarks ældste, og måske mest kræsne, publikum

Tønder Festival har Danmarks ældste, og måske mest kræsne, publikum

Lyden skal bare være i orden, når 15.000 mennesker tjekker ind til folkemusik og roots i Tønder. Gæsternes gennemsnitsalder er over 50, men de unge er der også. Altså dem på lige over 30.   Af Ebbe Fischer   ”Vi har en høj gennemsnitsalder - over 52 år - og...