Kommune får indskærpelse over konkurrenceforvridende støtte til catering

maj 11, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Arkivfoto

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har offentliggjort en indskærpelse overfor en kommune efter konkurrencelovens § 11 a. Indskærpelsen er sendt på baggrund af, at en virksomhed har klaget til styrelsen. Klager påpegede, at en sportshal angiveligt anvender et offentligt tilskud fra kommunen til catering på kommercielt plan i konkurrence med private aktører. Både kommune, hal og virksomhed er anonymiseret.

 

Af redaktionen

Det offentlige skulle helst ikke udkonkurrere private aktører i branchen, hvilket bl.a. HORESTA arbejder hårdt på at undgå.

Nyt udspil: Stop unfair konkurrence fra det offentlige

Men offentlig konkurrence er imidlertid en faktor mange steder.

Senest har en spektakulær sag set dagens lys.

Advokatfirmaet Kroman Reumert beskriver sagen som følger:

”Det er ikke ofte, der er sager om konkurrenceforvridende støtte efter konkurrencelovens § 11 a. Derfor er sagen illustrativ i forhold til, hvordan og hvornår der kan foreligge konkurrenceforvridende støtte, da Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, selvom den ikke træffer en afgørelse, alligevel giver en vejledende udtalelse om forståelsen af konkurrenceforvridende støtte efter konkurrencelovens § 11 a.

Udfaldet af sagen skal formentlig også ses i lyset af sagens begrænsede omfang og det forhold, at kommunen har tilkendegivet, at man vil fremsende en revideret tilskudsaftale til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, hvori det sikres, at kravene til den økonomiske adskillelse af kommerciel aktivitet efterleves. Derfor har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen formentlig ikke fundet, at det var nødvendigt at gå videre med sagen og træffe en egentlig afgørelse.”

Læs hele Kroman Reumerts analyse af sagen HER.

 

Related Articles

”Det er intet mindre end fantastisk for hotellerne”

”Det er intet mindre end fantastisk for hotellerne”

EU-kommissionen har besluttet at skærpe kravene til Booking.com, hvilket giver hotellerne større mulighed for at sætte egne priser. Af redaktionen Fremover slipper man som hotelejer for at skulle køre med minimum samme priser på sin hjemmeside, som værelserne udbydes...

Ny rapport: Fremtiden tegner meget lys for hoteller i Storkøbenhavn

Ny rapport: Fremtiden tegner meget lys for hoteller i Storkøbenhavn

Vi vil se færre forretningsrejsende pga. digitale møder, men flere turister og generelt en klar vækst for hoteller i Region Hovedstaden. Det konkluderer en ny rapport fra Realkredit Danmark.   Af redaktionen ”Gode tider i vente for hoteller i Region Hovedstaden”...

Singapore Airlines skriver kontrakt på mere dansk gourmet

Singapore Airlines skriver kontrakt på mere dansk gourmet

Først var det Skarø Is, der blev leverandør til Singapore Airlines. Og nu har flyselskabet skrevet kontrakt med en dansk Michelinkok.   Af redaktionen Fra 1. juli 2024 kan passagerer på Singapore Airlines’ business class med afrejse fra København nyde en...