marts 13, 2024
![Restaurant_Rachel_Claire Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer](https://www.deli-news.dk/wp-content/uploads/2024/03/Restaurant_Rachel_Claire-scaled.jpg)
Arkivfoto: Rachel Claire
En legende lander i København, når den slovenske restaurant Hiša Franko med stjernekokken Ana Roš i spidsen gæster Tivoli med en særlig menu til lejligheden.
Af redaktionen
Hiša Franko er den første restaurant, der bliver offentliggjort fra pop-up programmet for Det japanske Tårn i 2024. Det skriver migogkbh.dk
Og sikke en start på programmet.
Tivolichef jubler
Den slovenske restaurant Hiša Franko og køkkenchef Ana Roš har skabt sig et stort navn, og high end director i Tivoli, Mikkel Ustrup, jubler over aftalen.
”Det her er helt unikt, og vi er meget stolte af at kunne præsentere Hiša Franko i Det japanske Tårn,” siger ifølge migogkbh.dk.
Han tilføjer:
”De senere år har vi kunnet byde en lang række prominente restauranter og kokke ind for at lave pop-up i Det japanske Tårn, og det er ikke mindst takket være deres hårde arbejde og succes, at vi nu kan præsentere den hidtidige kulmination på perlerækken af pop-ups.”
Slovensk stil med tre stjerner
Hiša Franko har hele tre Michelinstjerner og skaber komplicerede retter med lokale slovenske råvarer, som bliver løftet gennem avancerede kombinationer.
Menuen i Det japanske Tårn bliver unik for Tivoli.
Aftenmenuen kommer til at koste 2.200 kroner og frokostmenuen 1.700 kroner, ifølge migogkbh.dk.
Autodidakt hemmelighed
Hiša Franko beskæftiger omkring 50 medarbejdere og har også en plads på listen som en af verdens 50 bedste restauranter (nummer 32 i 2023).
“Ana Roš blander et internationalt udsyn med hyperlokale indkøb,” siger William Drew, indholdsdirektør for Worlds 50 Best Restaurants, til NY Times.
Han tilføjer:
”Siden Ana Roš er autodidakt, har hendes retter ikke behov for at følge nogen forudfattede regler, men er designet til at fremvise ingredienserne og specialiteterne fra hendes hjemland med størst mulig effekt.”
Related Articles
Anmelderpris: Europas bedste restaurant ligger i København, og syv andre danske er i top-100
Madanmelderforeningen Opinionated About Dining har kåret Alchemist på Refshaleøen til Europas bedste for tredje år i træk. Se listen, der har hele otte danske restauranter med. Af redaktionen Køkkenchef og ejer Rasmus Munk var i Madrid for at modtage prisen. Han...
Gult kort til restaurantens gæster?
Ubehøvlede gæster, der går efter medarbejdernes seksualitet, køn, etnicitet eller udseende, har siden årsskiftet kunnet få et gult kort for dårlig opførsel hos Madklubben. Af redaktionen Og det gule kort kan veksles til et farvel og tak, hvis ikke det hjælper,...
Eks-jurymedlem: Alchemist skal nok få titlen som verdens bedste restaurant
Det er kun et spørgsmål om tid, før danske Alchemist får titlen som verdens bedste restaurant, lyder det fra en stemme med fingeren på pulsen. At man er faldet fra nummer fem sidste år til nummer otte i år, bekymrer ham ikke. Af redaktionen “Selvom du er...