Meyers: Et samfundsproblem at færre bliver uddannet i køkkenet

oktober 10, 2023

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Arkivfoto: Meyers / Martin Kaufmann

Antallet af nyudklækkede køkkenmedarbejdere falder, og det rammer bredt i samfundet, mener HR-chef i Meyers.

Af Ebbe Fischer

”Færre og færre bliver uddannet i madbranchen, og vi har brug for både faglærte og ufaglærte – ernæringsassistenter, gastronomiske udviklere og diætister. Manglende rekruttering er branchens største problem. Og det er også et samfundsproblem.”

Sådan siger HR drifts- og udviklingschef i Meyers, Anne Hyldal. Hun tilføjer:

”Vi har haft udfordringer på nogle områder i Meyers – særligt ift. køkkenchefer og kokke, ligesom mange andre, men indtil videre løser vi udfordringerne uden de store problemer.”

LÆS OGSÅ: Meyers svarer på rekrutteringsudfordring

 

En samfundsudfordring

Det er imidlertid ikke alle steder i branchen, hvor man magter at løse rekrutteringsproblemet. Og det kan koste på omsætningen, hvilket bl.a. HORESTA har beskrevet.

Ifølge Anne Hyldal er der ikke udsigt til, at det bliver bedre, hvilket giver problemer bredere i samfundet.

”Det er en samfundsudfordring, fordi man som samfund har brug for folk i madbranchen. Desværre har færre lyst til at gå ind i branchen, og her må vi tage ansvar for at vise, hvad vi kan i vores branche,” siger Anne Hyldal.

 

Tænk ud af boksen og afsæt ressourcer

 Hvordan kan man gøre branchen mere interessant?

”Jeg kommer fra rekrutteringsbranchen, og man gør allerede mange ting i dag, men der er stadig mange ting man kan gøre. Det koster selvfølgelig, men det handler også om at prioritere det. Generelt har der været et fokus på at forbedre arbejdsforholdene i branchen, og det er vigtigt for os at vise, hvordan vi arbejder på at skabe gode arbejdsliv for både tjenere, kokke og alle vores andre faggrupper. Eksempelvis ved at have overenskomst, afholde løbende trivselssamtaler, have whistleblower-ordning m.m. Desuden kan man samarbejde med andre virksomheder – også uden for madbranchen – og inspirere med f.eks. netværksmøder og fagindlæg om ansvarsbevidsthed og bæredygtighed. Hvis man tænker ud af boksen, er der mange nye ting, man kan gøre,” siger Anne Hyldal.

Related Articles

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.