Restaurationsbranchen raser: Danmark alene om kontantkrav

august 17, 2023

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Foto: Pixabay

En ny undersøgelse viser, at et flertal af Horestas medlemmer ønsker kontantreglen afskaffet. Brancheforeningen er stærkt kritisk og henviser til, at Danmark står alene tilbage med kravet på europæisk plan.

Af redaktionen

Kontantreglen forpligter virksomheder til at modtage kontanter mellem kl. 06-22. Det har man længe set kritisk på i branchen.

Og nu dokumenterer en ny medlemsundersøgelse fra Horesta, at knap 60 procent af virksomhederne mener, det bør være frivilligt, om de modtager kontanter eller ej. Mette Falkenberg Rasmussen er direktør for politik og bæredygtighed i Horesta. Hun sender et opråb til politikerne.

“Det handler både om at skabe større sikkerhed for medarbejderne, men også om at spare virksomhederne for en masse ressourcer i forhold til håndteringen af kontanter. Og så vil det kunne resultere i mere gennemsigtighed i branchen,” siger hun og pointerer:

“Danmark er det eneste land i Europa, der pålægger virksomheder at tage imod kontanter. Det er simpelthen på tide, at vi også stiger ombord på digitaliseringstoget på kontantområdet,” siger hun ifølge Horesta.dk

 

 

%

Dit afsnit går her

Related Articles

Erhvervsturismen buldrer frem og sætter ny rekord

Erhvervsturismen buldrer frem og sætter ny rekord

I alt har der været over 7,4 millioner erhvervsovernatninger i Danmark i 2023. Det er ny rekord og smitter positivt af på restauranter og barer.   Af redaktionen Aldrig før har der været så mange erhvervsovernatninger i Danmark, viser nye tal fra Danmarks...

Over 3.000 flere ansatte i branchen på et år

Over 3.000 flere ansatte i branchen på et år

Af redaktionen Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik var 130.300 i job i hotel- og restauranterhvervet ultimo november 2023 - det er 3.300 flere end samme måned året før. Det skriver HORESTA   Vækst i hele 2023 Udviklingen i beskæftigelsen hænger naturligt sammen...