Restaurationsbranchen raser: Danmark alene om kontantkrav

august 17, 2023

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Foto: Pixabay

En ny undersøgelse viser, at et flertal af Horestas medlemmer ønsker kontantreglen afskaffet. Brancheforeningen er stærkt kritisk og henviser til, at Danmark står alene tilbage med kravet på europæisk plan.

Af redaktionen

Kontantreglen forpligter virksomheder til at modtage kontanter mellem kl. 06-22. Det har man længe set kritisk på i branchen.

Og nu dokumenterer en ny medlemsundersøgelse fra Horesta, at knap 60 procent af virksomhederne mener, det bør være frivilligt, om de modtager kontanter eller ej. Mette Falkenberg Rasmussen er direktør for politik og bæredygtighed i Horesta. Hun sender et opråb til politikerne.

“Det handler både om at skabe større sikkerhed for medarbejderne, men også om at spare virksomhederne for en masse ressourcer i forhold til håndteringen af kontanter. Og så vil det kunne resultere i mere gennemsigtighed i branchen,” siger hun og pointerer:

“Danmark er det eneste land i Europa, der pålægger virksomheder at tage imod kontanter. Det er simpelthen på tide, at vi også stiger ombord på digitaliseringstoget på kontantområdet,” siger hun ifølge Horesta.dk

 

 

%

Dit afsnit går her

Related Articles

TENDENS: Endnu en billig kvalitetsrestaurant åbner i København

TENDENS: Endnu en billig kvalitetsrestaurant åbner i København

Først franske Bouillon, nu italienske Ambra. Stjernekokke står bag de nye billige kvalitets-restauranter i København, og ifølge eksperter kan vi stå over for en bølge. Af redaktionen Med Sovino-koncernen i ryggen og velkendte Andreas Bagh som frontfigur er et nyt sted...

Ny restaurant på Frederiksberg kan blive en gamechanger

Ny restaurant på Frederiksberg kan blive en gamechanger

Restaurant Bouillon er blevet kaldt ’det franske køkkens McDonald’s’, og den kan med sine lave priser danne ny skole, forudser eksperter. Af redaktionen   ”Bouillon bliver de studerendes og pensionisternes mekka. Men det bliver også et tilløbsstykke for...

Meyers: Et samfundsproblem at færre bliver uddannet i køkkenet

Meyers: Et samfundsproblem at færre bliver uddannet i køkkenet

Antallet af nyudklækkede køkkenmedarbejdere falder, og det rammer bredt i samfundet, mener HR-chef i Meyers. Af Ebbe Fischer ”Færre og færre bliver uddannet i madbranchen, og vi har brug for både faglærte og ufaglærte – ernæringsassistenter, gastronomiske udviklere og...