maj 9, 2025

Foto: Ellevilde
Efter mere end 16 år med to restauranter på Frederiks Bastion og senere på 56 Grader i København valgte Kenneth og Kirstine, parret bag, sammen med deres tre børn at skifte storbyen ud med nye omgivelser. Noget andet. Noget nyt.
Af Redaktionen/MQ
“Vi havde lyst til noget andet,” fortæller Kirstine. “Et sted, hvor vi kunne være mere til stede, ikke bare for gæster, men som familie.”
Kenneth er uddannet kok og Kirstine uddannet tjener. Helt fra begyndelsen har råvarer været en central del af deres tilgang til mad og oplevelse. Den filosofi har de taget med sig til Møn, hvor de nu driver Ellevilde Boutique Hotel, et nyrenoveret hotel med 12 værelser, selskabslokaler og fuldt udstyret køkken, godt placeret mellem Stege og Møns Klint.
Med børn i alderen 8 til 14 år var der flere, der skulle vænne sig til de nye omgivelser og forstå gevinsten ved at være tæt og til stede som familie.
Hvordan kom I i gang med at få folk ind?
“Det gik overraskende hurtigt,” fortæller Kirstine. “Jeg havde en aften lagt vores sted op på Booking.com, og jeg var knapt færdig med at afslutte, før den første booking kom ind. Her cirka 45 dage senere har vi haft 44 overnatninger og 69 flere i kalenderen for sæsonen. Næste skridt er Airbnb og Hotels.com.”
Hvilken type køkken ønsker I hos Ellevilde Boutique Hotel?
“Fra starten har råvarer været en central del af smagen og oplevelsen,” siger Kenneth. “Tidligere indgik vi samarbejde med Den Grønne Verden, en biodynamisk bedrift med stor køkkenhave. Det handler om smag, om sæson og om historien i det lokale og friske.”
På Ellevilde fortsætter den samme tankegang. Med én hektar jord til egen avl og gode relationer til lokale producenter er ambitionen klar. “Vi sigter efter at have Møns bedste morgenmad,” afslutter Kenneth smilende.
Hvad er næste skridt med boutique hotellet?
“Vi vil gerne tilbyde flere aktiviteter som saunagus og bidrage med noget, der også kommer det lokale miljø til gode,” fortæller Kenneth. “Sæsonen er kort, men intens, har vi fået at vide. Vi er her året rundt og vil gerne være en del af lokalhandlen og fællesskabet. Børnene er en naturlig del af det hele og bidrager også meget, og gennem legeaftaler møder man helt automatisk en masse nye lokale.”
“Virksomheder er en del af vores målgruppe. Vi har et flot, opdateret selskabslokale med fuldt AV-udstyr,” tilføjer Kirstine. “Vi vil tilbyde konferencer og møder i anderledes omgivelser. Et sted, der ofte giver en ekstra dimension i form af maden, naturen og roen. Det skaber nogle helt andre rammer for udbytte og samvær.”
Hvad har overrasket jer i rollen som hotelejere?
“Der er flere positive og enkelte overraskende elementer,” fortæller Kirstine. “For eksempel tager det længere tid end forventet at gøre værelser rene efter en god standard, vaske sengelinned og sikre, at alle detaljer er på plads. Hvis vi er effektive, kan vi klare et værelse på 40 minutter.”
For at frigive tid har de valgt at lade Elis stå for vaskeriet. “Det giver os luft til andre opgaver, både praktiske og strategiske,” tilføjer Kenneth.
Ellevilde Boutique Hotel forener erfaring med nytænkning. Kenneth og Kirstine har skabt rammerne for en autentisk oplevelse med plads til både gæster og liv.
Related Articles
Demeter-godkendelsen fejrer 100 år: En milepæl for biodynamisk landbrug, som møder voksende efterspørgsel fra forbrugerne
I år fejrer den danske Demeter-ordning (det biodynamiske landbrug) sit 100-års jubilæum, en skelsættende begivenhed for bæredygtigt landbrug og fødevareproduktion. Ordningen, der blev introduceret for at fremme biodynamiske principper og beskytte jorden mod...
Stort potentiale for regenerative leverandører – Carlsberg presser på
Carlsberg Danmark har indgået aftale med DLG og Viking Malt om at indkøbe dansk produceret maltbyg, der er dyrket efter regenerative principper. Maltbyggen skal bruges til en specialbrygget Carlsberg. Den vil være Carlsbergs første øl i Danmark med såkaldt...
Kokken fra Ballen Badehotel fortæller her om Samsøs bedste råvarer og retter
Man kommer ikke uden om kartoffelmaden, men der er også mange andre lokale specialiteter på øen med den fine gastronomi. Af Ebbe Fischer Han arbejder hele sommersæsonen - fra april til september 2024 - som kok på Ballen Badehotel på Samsø. Og Robert Zoffmann...