Streetfood-sæsonen skydes i gang i København

februar 24, 2025

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Foto: Broens Street Food

På Den Grønlandske Handels Plads for enden af Inderhavnsbroen – lige over for Nyhavn – ligger Danmarks måske mest prominente streetfoodmarked.

 

Af Ebbe Fischer

Fra mexicanske tacos til vietnamesiske risnudelsalater – den 14. marts åbner Broens Street Food og præsenterer bl.a. den nye madbod, Canard à Sans Souci. Et fransk mini-brasserie, der hver dag vil lange friskbagte baguettes og sprøde andekroketter over disken.

 

Fremtidens streetfood – her er otte tendenser

 

Sæsonen skydes i gang med en stor åbningsweekend, der byder på musik, bingo, gratis bobler, østers til 10 kr., loppemarked og uddeling af 500 gratis øl, lyder det i en pressemeddelelse.

Målet er en farverig og festlig atmosfære.

 

Fakta: Broens Street Food

Broens Street Food består af 9 faste madboder og 8 mobile vogne.

Udvalget er nøje sammensat, så kunderne både finder velkendte favoritter og nye spændende smagsoplevelser.

Dertil kommer fire barer og et såkaldt coffee-corner. De fører alt fra lokale, økologiske øl og ’funky naturvine’, som det udtrykkes, til hjemmelavede lemonader og friske cocktails.

 

Jesper Julian Møller står bag både Broens Street Food og Reffen. Deli News har talt med ham om hans forretningsmodel og visioner for et godt streetfoodmarked:

Kongen af dansk streetfood: Sådan laver vi business på REFFEN

Related Articles

Vippa & Salt: Sjælfuld streetfood i Oslo

Vippa & Salt: Sjælfuld streetfood i Oslo

To streetfood-perler i Oslos havnefront kombinerer gastronomi, kultur og effektiv teknologi i unikke omgivelser. SALT og Vippa viser, hvordan madoplevelser i dag skal favne mere end bare smag. Af redaktionen / mq Midt i Oslos ikoniske havneindløb, med frit udsyn til...

Sådan driver hypede BaneGaarden forretning

Sådan driver hypede BaneGaarden forretning

Lige ved Lokomotivværkstedet, tæt på Fisketorvet i København, ligger et særligt koncept med 10 streetfoodboder og foodtrucks. Og meget andet i et stort kulturelt miks. Af Ebbe Fischer Hvad er kriterierne for jeres foodtrucks? ”Det vigtigste er, at de, der kommer,...

“Reffen bliver endnu mere vild”

“Reffen bliver endnu mere vild”

Laver du det råt, kommer der mange. Og laver du det mere råt, kommer der flere. Sådan har manden bag Reffen, Jesper Julian Møller, udtalt til Deli News, og nu tager man endnu et skridt i den retning. Af Ebbe Fischer Musikelskere, humleentusiaster,...