”Det er intet mindre end fantastisk for hotellerne”

maj 15, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Foto: Eberhard Grossgasteiger

EU-kommissionen har besluttet at skærpe kravene til Booking.com, hvilket giver hotellerne større mulighed for at sætte egne priser.

Af redaktionen

Fremover slipper man som hotelejer for at skulle køre med minimum samme priser på sin hjemmeside, som værelserne udbydes til via Booking.com.

Dvs. konkurrencen på hotelmarkedet bliver mere fri, når de skærpede krav til Booking.com træder i kraft om seks måneder. Det skriver HORESTA.

En stor sejr

Adm. direktør i HORESTA, Pia E. Voss, er nærmest euforisk.

”Dette indgreb har vi ventet på i årevis, så det er intet mindre end fantastisk, at det nu sker. Afgørelsen i EU-kommissionen er en sejr for den frie konkurrence på hotelmarkedet,” siger hun.

Klart forbud fra EU

Kommissionen vil således forbyde Booking.com at stille krav til hotellerne om, hvilke priser de må sælge deres værelser til på deres egne hjemmesider.

I dag er det et krav fra Booking.com, at hotellerne ikke må underbyde bookinggiganten, hvis de har en samarbejdsaftale med bookingportalen.

Kravet om at ophæve de såkaldte prisklausuler i Booking.coms kontrakter med hotellerne er et af flere, som Booking.com nu skal efterleve som led i EU’s arbejde med generelt at stramme kravene til techgiganterne og deres markedsdominans.

Booking.com har i dag en markedsandel på ca. 60 procent i EØS (EU, Norge, Island og Liechtenstein), skriver HORESTA.

 

 

Related Articles

Turistskat på vej i hovedstaden

Turistskat på vej i hovedstaden

Beslutningen er truffet på Københavns Rådhus, men erhvervsminister Morten Bødskov (S) skal godkende den, og han har før afvist forslaget. Dansk Industri protesterer mod den nye skat.   Af redaktionen Selvom det er en lokal skat, er national opbakning nødvendig for at...

Sådan tiltrækker man tyske turister – ram hele familien

Sådan tiltrækker man tyske turister – ram hele familien

De er lidt svære at fange, og ’familien Tyskland’ synes typisk danske restauranter er dyre. De kan endda finde på at bestille fire gange børneret. Men omtrent halvdelen af dem betaler godt, lyder det fra vestkysten, hvor det vrimler med tyskere.   Af Ebbe Fischer...

Nyt kæmpehotel med Skybar og åben stueetage på vej i Odense

Nyt kæmpehotel med Skybar og åben stueetage på vej i Odense

Pensionsgiganten PKA står bag et ambitiøst hotelprojekt i Odense C. En endnu ukendt stor hotelkæde skal drive stedet, forlyder det.   Af redaktionen Et samarbejde med en hotelkæde er tæt på at falde på plads. Det oplyser projektudviklingschef Kim Marcussen fra...