”Det er intet mindre end fantastisk for hotellerne”

maj 15, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Foto: Eberhard Grossgasteiger

EU-kommissionen har besluttet at skærpe kravene til Booking.com, hvilket giver hotellerne større mulighed for at sætte egne priser.

Af redaktionen

Fremover slipper man som hotelejer for at skulle køre med minimum samme priser på sin hjemmeside, som værelserne udbydes til via Booking.com.

Dvs. konkurrencen på hotelmarkedet bliver mere fri, når de skærpede krav til Booking.com træder i kraft om seks måneder. Det skriver HORESTA.

En stor sejr

Adm. direktør i HORESTA, Pia E. Voss, er nærmest euforisk.

”Dette indgreb har vi ventet på i årevis, så det er intet mindre end fantastisk, at det nu sker. Afgørelsen i EU-kommissionen er en sejr for den frie konkurrence på hotelmarkedet,” siger hun.

Klart forbud fra EU

Kommissionen vil således forbyde Booking.com at stille krav til hotellerne om, hvilke priser de må sælge deres værelser til på deres egne hjemmesider.

I dag er det et krav fra Booking.com, at hotellerne ikke må underbyde bookinggiganten, hvis de har en samarbejdsaftale med bookingportalen.

Kravet om at ophæve de såkaldte prisklausuler i Booking.coms kontrakter med hotellerne er et af flere, som Booking.com nu skal efterleve som led i EU’s arbejde med generelt at stramme kravene til techgiganterne og deres markedsdominans.

Booking.com har i dag en markedsandel på ca. 60 procent i EØS (EU, Norge, Island og Liechtenstein), skriver HORESTA.

 

 

Related Articles

Ny rapport: Fremtiden tegner meget lys for hoteller i Storkøbenhavn

Ny rapport: Fremtiden tegner meget lys for hoteller i Storkøbenhavn

Vi vil se færre forretningsrejsende pga. digitale møder, men flere turister og generelt en klar vækst for hoteller i Region Hovedstaden. Det konkluderer en ny rapport fra Realkredit Danmark.   Af redaktionen ”Gode tider i vente for hoteller i Region Hovedstaden”...

Singapore Airlines skriver kontrakt på mere dansk gourmet

Singapore Airlines skriver kontrakt på mere dansk gourmet

Først var det Skarø Is, der blev leverandør til Singapore Airlines. Og nu har flyselskabet skrevet kontrakt med en dansk Michelinkok.   Af redaktionen Fra 1. juli 2024 kan passagerer på Singapore Airlines’ business class med afrejse fra København nyde en...