MENY og Noahs vil revolutionere take-away-markedet med nyt koncept

november 10, 2022

MENY og Noahs vil revolutionere take-away-markedet med nyt koncept

Pressemeddelelse fra MENY og foodtech-firmaet Noahs

Et nyt samarbejde mellem supermarkedskæden MENY og foodtech-firmaet Noahs skal munde ud i en revolution af take-away markedet i Danmark. Fremover kan kunderne bestille deres take-away inden, at de handler dagligvarer i udvalgte MENY-butikker og et kvarter senere er maden klar til afhentning.

Det er slut med at diskutere om familien skal have burgere eller mexicansk. Med det nye madkoncept ved navn Noahs, kan man vælge mellem op til 16 forskellige ”køkkener” og få udleveret alle måltider samlet.

Maden kan enten afhentes i udvalgte MENY-butikker eller leveres direkte til kundens dør. Det nye tiltag er en del af en offensiv strategi, som skal sætte MENY på landkortet, når det kommer til at servicere flere af kundernes behov, når det gælder madoplevelser.

”Vi glæder os rigtig meget til i samarbejde med Noahs at kunne præsentere en helt ny og innovativ take-away løsning, som samtidig tilbyder mad af højeste kvalitet. Konceptet taler ind i vores overordnede koncernstrategi #FremgangSammen, som har fokus på digitalisering og innovation. Derfor er det ekstra vigtigt, at vi som Danmarks madmarked kan være firstmovers og tilbyde kunderne en endnu bedre helhedsoplevelse, når de handler hos os,” fortæller kædedirektør for MENY, Richo Boss.

Bestil din mad digitalt – og hent din bestilling i MENY et kvarter senere

Det udvidede koncept kaldes for ’smart kitchen’, hvilket dækker over en optimeret køkkenindretning, gode råvarer og høj kvalitet, som giver folk adgang til en helt ny og unik madoplevelse. Opskrifterne er udviklet af kokke med Michelin-baggrund, så der er garanti for høj kvalitet og så er retterne klar inden for et kvarter.

Konceptet bliver integreret i supermarkedskæden MENY, hvor kunder kan bestille take-away via en app eller på en iPad, som stilles til rådighed i supermarkedet. Kunden kan altså bestille sin take-away, gå ind og handle sine dagligvarer og tage sin varme mad med på vejen ud af supermarkedet.

Tålmodighed har givet pote

Samarbejdet med MENY er virkeliggørelsen af en drøm for Noahs, der har haft det øverst på ønskesedlen fra første dag.

”Vi har været tålmodige og omhyggelige med valg af samarbejdspartner,” fortæller direktør Daniel Baven i Noahs og fortsætter:

”Vores kokketeam har skabt et madunivers baseret på gode og nøje udvalgte råvarer, alle opskrifter er udviklet med take-away for øje og testet, så vi ved, maden er velsmagende, sprød og lækker, når den lander på middagsbordet derhjemme. MENY er kendt for sit høje niveau på kvalitet og service – det er derfor Noahs og MENY er det perfekte match.”

Take-away der kan det hele

I ejerkredsen bag Noahs finder man også den fynske tech-investor Torben Frigaard Rasmussen. Hans trackrecord rummer blandt andre E-conomics, MIR, TimeXtender for blot at nævne nogle få.

En stigende efterspørgsel på convenience af høj kvalitet både herhjemme og internationalt, får Torben Frigaard Rasmussen til at se stort potentiale i Noahs.

”Holdet bag Noahs har formået at forene deres erfaring med at fremstille take-away mad af høj kvalitet med deres evner til at udvikle et unik tech-space og med den kombination skabe et unikt og skalerbart forretningskoncept. Jeg glæder mig til at følge deres udvikling både i Danmark og internationalt. De har evnet at være på forkant med udviklingen, idet de læner sig ind i den stigende efterspørgsel på convience mad af høj kvalitet samt leveringstjenesternes massive behov for vækstmuligheder,” fortæller han.

Til at starte med vil ’smart kitchen’ blive tilgængeligt i 2 udvalgte MENY-supermarkeder, hvor konceptet testes og forfines inden det udbredes til flere af kædens butikker. Indtil videre er det planen at åbne ’smart kitchens’ i mere end 10 MENY-supermarkeder indenfor de kommende år.

Fakta

  • Noahs og MENY lancerer et nyt koncept med smart kitchen’, som er helt nyt på take-away markedet i Danmark.
  • Kunder kan vælge mellem op til 16 forskellige ”køkkener” i én og samme ordre – dvs. at en familie f.eks. kan vælge at bestille både burgere og mexicansk mad
  • Konceptet går ud på at kunder kan bestille høj kvalitets take-away via en app eller på en iPad, som stilles til rådighed i MENY-supermarkedet.
  • Noahs kan også bestilles til afhentning hos MENY og via leveringstjenester både i og udenfor butikkens åbningstider, idet Noahs både kan tilgås fra MENY-butikken og via pick-up bokse udenfor MENY. Boksene åbnes ved at scanne en QR-kode.
  • ’Smart kitchen’ åbner i 2 MENY-supermarkeder inden årets udgang, men samarbejdet forventes at blive udvidet til mere end 10 MENY-supermarkeder indenfor de kommende år.
  • Opskrifterne i Noahs er udviklet af kokke med Michelin-baggrund.
  • Retternes tilberedningstid er max et kvarter.

Om Noahs

Foodtech teamet, som i 2020 etablerede Noahs, har ligeledes skabt den succesfulde franchisekæde Lucky 13 i Thailand, som nu har eksisteret i mere end 10 år. Ejerkredsen består af de to kokke Daniel Baven og Carl Simonsen samt de to tech specialister Danny Cavender og Robert Engström og Peter Strøm, som aktiv investor. Det er dem, der på baggrund af deres faglige indsigt og erfaringerne fra Thailand har udviklet Noahs franchise koncept.

I foråret 2021 kom Susan Nørgaard og Torben Frigaard Rasmussen fra iværksætter-huset Tanken 16 ombord som investorer. Særligt Susan Nørgaard spiller en aktiv rolle i Noahs, hvor hun primært arbejder med forretningsudvikling og finansiering.

Alle 7 nøglepersoner er medejere af Noahs.

Om Dagrofa

MENY er en del af fødevarekoncernen Dagrofa, som med over 500 dagligvarebutikker fordelt over hele Danmark er Dagrofa en af landets førende virksomheder på det danske fødevaremarked. Dagrofa står bag dagligvarebutikkerne MENY, SPAR, Min Købmand og Let-Køb og ejer også Dagrofa Logistik og Dagrofa Foodservice, som er ledende leverandør til restauranter, hoteller og kantiner.

Related Articles

Gult kort til restaurantens gæster?

Gult kort til restaurantens gæster?

Ubehøvlede gæster, der går efter medarbejdernes seksualitet, køn, etnicitet eller udseende, har siden årsskiftet kunnet få et gult kort for dårlig opførsel hos Madklubben.   Af redaktionen Og det gule kort kan veksles til et farvel og tak, hvis ikke det hjælper,...

Koncept: Hypet ‘gamechanger’ laver solidt overskud

Koncept: Hypet ‘gamechanger’ laver solidt overskud

Restaurant Bouillon klarer sig godt trods ultralave priser og er måske ved at ændre den danske restaurantscene. Af redaktionen Det første regnskab, siden åbningen af den franske bistro Bouillon i september sidste år, viser et overskud på 687.000 kr. for 2023. Altså på...

Sponseret: Alga – Bæredygtig emballage fra tang

Sponseret: Alga – Bæredygtig emballage fra tang

Duni indgår et partnerskab med Notpla og lancerer emballage fremstillet af tang. Som et første skridt i samarbejdet lancerer Duni Group en ny plastfri emballage med en unik algebelægning, udviklet af Notpla, der tilbyder både funktionalitet og forbedret...