Sådan driver hypede BaneGaarden forretning

marts 27, 2025

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

BaneGaarden er kendt som et hyggeligt sted. Pressefoto

Lige ved Lokomotivværkstedet, tæt på Fisketorvet i København, ligger et særligt koncept med 10 streetfoodboder og foodtrucks. Og meget andet i et stort kulturelt miks.

Af Ebbe Fischer

Hvad er kriterierne for jeres foodtrucks?

”Det vigtigste er, at de, der kommer, deler vores idé om, at maden skal være økologisk. Det kan være en udfordring, og derfor tilbyder vi gunstige vilkår. Det er også afgørende, at de er med til at skabe liv og atmosfære på stedet, mens vi bygger det op sammen.”

Sådan siger adm. direktør i BaneGaarden, Carl Johan Paulsen, om madkonceptet.

Han uddyber:

”Vi driver ikke stedet for at optimere indtjening på foodtrucks – de bidrager til stemningen. Stedet er hyggeligt, intimt og roligt under træerne. Det handler mere om at skabe en god stemning end om at have den heftigste fest hver aften.”

I står selv for drikkevarer?

”Ja. Vi har investeret et stort tocifret millionbeløb og skal derfor sikre en bæredygtig virksomhed. Indtægterne kommer primært fra events, restauranten – og så barsalget, som vi altså selv står for. I år har vi 20 haner i baren, hvor man kan smage en bred vifte af øl fra mindre bryggerier.

Vi har også 3-4 alkoholfri haner med øl, sodavand og kombucha. Salget af alkoholfri øl er stigende, det er en klar tendens. Vi samarbejder blandt andet med To Øl, BRØL og Kølster på ølsiden.”

Hvad ligger ellers i konceptet?

”Vi synes, det er fedt at vise, at vi kan servere gademad på et højt niveau, 100 procent økologisk og stadig til at betale. Det kræver omtanke i alle led, fra råvarer til emballage. Vi benytter eksempelvis genbrugelig service, som kan vaskes op, for at minimere affald. Sidste år kostede alle retter en 50’er.”

Hvordan samarbejder I med leverandører?

”For at få økonomien til at hænge sammen samarbejder vi direkte med landbrug om råvarer – og skærer dermed et mellemled fra. Vi arbejder blandt andet med et økologisk landbrug på 600 hektar samt en række meget mindre producenter,” forklarer Carl Johan Paulsen og tilføjer:

“Vi samarbejder med Kielgaarden, Farmers Circle i Litauen, og vi har et tæt samarbejde med Aarstiderne, hvor vi trækker på deres ekspertise og netværk.

Vores øl-leverandører tæller flere forskellige bryggerier, mens Løgismose leverer vin og vi har grossister som Hørkram, der er dygtige til økologiske produkter og kan levere god kvalitet til rette tid. De har gjort en stor indsats for økologien, hvilket vi sætter pris på.”

Læs mere om BaneGaarden:

”Vi satser på genbrug i stedet for forbrug”

 

Related Articles

Vippa & Salt: Sjælfuld streetfood i Oslo

Vippa & Salt: Sjælfuld streetfood i Oslo

To streetfood-perler i Oslos havnefront kombinerer gastronomi, kultur og effektiv teknologi i unikke omgivelser. SALT og Vippa viser, hvordan madoplevelser i dag skal favne mere end bare smag. Af redaktionen / mq Midt i Oslos ikoniske havneindløb, med frit udsyn til...

“Reffen bliver endnu mere vild”

“Reffen bliver endnu mere vild”

Laver du det råt, kommer der mange. Og laver du det mere råt, kommer der flere. Sådan har manden bag Reffen, Jesper Julian Møller, udtalt til Deli News, og nu tager man endnu et skridt i den retning. Af Ebbe Fischer Musikelskere, humleentusiaster,...

Sådan fungerer stort københavnsk streetfoodmarked

Sådan fungerer stort københavnsk streetfoodmarked

De er en institution i Københavns hjerte – og de gør meget ud af alkoholfri øl. Her trender det asiatiske, og det traditionelle har fået et comeback. Af Ebbe Fischer ”Vi er et madmarked, et streetfoodmarked midt i byens summen med Inderhavnsbroen fra Nyhavn til...