Meyers: Det bliver en stor opgave for os at nå vores klimamål

januar 30, 2025

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse markedsudvikling. Privatfoto

Arkivoto: Meyers / Martin Kaufmann

Siden Meyers i 2020 udformede en bæredygtighedsstrategi med konkrete målsætninger til 2025 og frem til 2030 har opgavens omfang overrasket. Det fortæller adm. direktør i Meyers, Jesper Wacherhausen, til Børsen.

Af redaktionen/ef

Meyers har reduceret CO2-aftrykket fra råvarer (scope 3) med 31 pct., hvilket var målsætningen, men har kun nået 11 pct. af reduktionerne i egne faciliteter (scope 1 og 2) på vej mod 2025-målene.

“De første 11 pct. har vi nået ved, at al vores strøm kører på vedvarende energi, og at størstedelen af vores biler er kommet over på el. Nu skal vi til at finde ud af, hvad vi mere kan skrue på for at nå reduktionsmålet og tilpasse det, så det flugter fuldstændigt med SBTI’s standarder,” siger Jesper Wacherhausen til Børsen.

Målet for 2030 om en halvering af råvarernes CO2-aftryk vurderes som udfordrende, især med stigende råvarepriser og usikre markedsforhold.

“Der er ikke nogen tvivl om, at det at nå 50 pct. (frem mod 2030, red.) bliver en stor opgave for os – og at de sidste procenter formentlig bliver lige så svære, hvis ikke sværere at hente end de første,” siger Jesper Wacherhausen.

Fokus hidtil har været på råvarer, som udgør 90 pct. af det samlede aftryk. Reduceringer i driften skal nu accelereres, bl.a. gennem energieffektivisering og bedre arbejdsgange.

Jesper Wacherhausen understreger, at bæredygtighed forbliver centralt for Meyers.

 

Meyers reducerer CO2-aftryk for råvarer med en tredjedel – kantiner rykker hurtigst

 

Related Articles

Smag, debat og oplevelser…  Her er programmet til Madens Folkemøde

Smag, debat og oplevelser… Her er programmet til Madens Folkemøde

Når Madens Folkemøde løber af stablen den 15.-17. maj 2025, bliver det med ny hjemmebane i Nykøbing Falster og stærk økonomisk opbakning. Region Sjælland og Sparekassen Sjælland-Fyn støtter samlet med over 1 mio. kr., og over 10 partnere er allerede på plads. Af...

Sponseret: Gastronomi uden grænser på Sylt

Sponseret: Gastronomi uden grænser på Sylt

På den nordligste af Tysklands øer, Sylt, finder man et gastronomisk mekka omgivet af brede sandstrande og charmerende klitlandskaber. Blandt de mange kulinariske destinationer skiller Restaurant Coast sig ud som et sted, hvor global inspiration møder lokale...

Kok søges til højsæsonen på Stammershalle Badehotel

Kok søges til højsæsonen på Stammershalle Badehotel

Vi søger en dygtig og engageret kok til at blive en del af vores ambitiøse køkkenteam. Er det mon dig? Arbejdsopgaver: • Være en del at teamet til aften service i vores Restaurant, samt tiltrædelse til frokost service når behovet opstår • Forberede og have ansvar for...