Sponseret: Rug til meget andet end rugbrød

april 30, 2024

Foto: mejnerts - Rug

Foto: mejnerts - Rug

Rug er jo nærmest Danmarks national sort, og vi elsker vores danske rugbrød! Vi er faktisk rigtig gode til at dyrke rug her i Danmark. Hos Mejnerts oplever vi, at det er en stabil afgrøde år efter år, på trods af det foranderlige klima, vi landmænd efterhånden bliver budt. Det betyder både mindre spild på marken og mere mad. For når vi høster rugen fra marken, sender vi den ned på vores stenkværne i møllen og maler den til stenformalet mel. Det er det vi kalder Fra Muld til Mund her hos Mejnerts.

Vi har her hos Mejnerts valgt at fokusere på rug i 2024. Fordi det giver så god mening at bruge meget mere af den mad, som er dyrket med succes lige i ’baghaven’ og tilfører både farve, smag, vitaminer, proteiner og mineraler til dit bagværk.

Rug i de lyse deje

Mange får faktisk noget af en WOW-oplevelse, når de smager rug i de lysere brød. Rugmel giver nemlig både en fantastisk farve og smag til dit bagværk. Brug 15-20% Rugmel Fuldkorn eller Rugmel sigtet når du bager dine lysere deje.

Karamelrug – en nyhed

Vi har udviklet en helt ny type maltmel hos Mejnerts. Vi kalder den for Karamelrug, fordi den har en naturlig sødme med noter af Karamel. 

Karamelrug er en helt ny type lys maltmel med en unik smag og farve. Karamelrug er baseret på rugkerner og ikke byg eller hvede som maltmel normalt er lavet af.

Vi har sendt vores danske økologiske rugkerner, som er dyrket på vores egne marker på Vestsjælland, på et malteri. Her bliver de ristet skånsomt. Det giver en smuk og gylden farve, hverken mørk eller brændt. Ved maltningen omdannes rugkernernes stivelse til naturlig sukker, og det giver en naturlig sødme og en fornemmelse af karamel til smagen. 

De maltede kerner er herefter stenformalet på vores egen mølle og det resulterer i en lys maltmel, hvor hele kernen er med. 

Med Karamelrug har vi udvidet brugen af den gode økologiske rug, til det søde køkken. Karamelrug både kan bruges til brød og boller, men er også fantastisk i kager, småkager og sødt bagværk. 

Related Articles

Sponseret: Rugbrød er afgørende for et fantastisk stykke smørrebrød

Sponseret: Rugbrød er afgørende for et fantastisk stykke smørrebrød

Har du også prøvet at få et stykke smørrebrød, som blev ødelagt af det tørreste og kedeligste stykke rugbrød i bunden? Eller et nærmest usynligt stykke rugbrød, gemt langt væk under et stort salatblad?Vi snakker rigtig meget om pålæg, når vi snakker smørrebrød. Men...

Sponseret: Inspiration til sommerens bagværk

Sponseret: Inspiration til sommerens bagværk

Inspiration til sommerens bagværk til bagerierne og de professionelle køkkener Bliv klar til sommerens kommende sæson med Valsemøllens nye sommerkampagne til professionelle. Vores udviklingsbagere har haft travlt med at udvikle nye opskrifter og inspiration, med fokus...