Sponseret: Rug til meget andet end rugbrød

april 30, 2024

Foto: mejnerts - Rug

Foto: mejnerts - Rug

Rug er jo nærmest Danmarks national sort, og vi elsker vores danske rugbrød! Vi er faktisk rigtig gode til at dyrke rug her i Danmark. Hos Mejnerts oplever vi, at det er en stabil afgrøde år efter år, på trods af det foranderlige klima, vi landmænd efterhånden bliver budt. Det betyder både mindre spild på marken og mere mad. For når vi høster rugen fra marken, sender vi den ned på vores stenkværne i møllen og maler den til stenformalet mel. Det er det vi kalder Fra Muld til Mund her hos Mejnerts.

Vi har her hos Mejnerts valgt at fokusere på rug i 2024. Fordi det giver så god mening at bruge meget mere af den mad, som er dyrket med succes lige i ’baghaven’ og tilfører både farve, smag, vitaminer, proteiner og mineraler til dit bagværk.

Rug i de lyse deje

Mange får faktisk noget af en WOW-oplevelse, når de smager rug i de lysere brød. Rugmel giver nemlig både en fantastisk farve og smag til dit bagværk. Brug 15-20% Rugmel Fuldkorn eller Rugmel sigtet når du bager dine lysere deje.

Karamelrug – en nyhed

Vi har udviklet en helt ny type maltmel hos Mejnerts. Vi kalder den for Karamelrug, fordi den har en naturlig sødme med noter af Karamel. 

Karamelrug er en helt ny type lys maltmel med en unik smag og farve. Karamelrug er baseret på rugkerner og ikke byg eller hvede som maltmel normalt er lavet af.

Vi har sendt vores danske økologiske rugkerner, som er dyrket på vores egne marker på Vestsjælland, på et malteri. Her bliver de ristet skånsomt. Det giver en smuk og gylden farve, hverken mørk eller brændt. Ved maltningen omdannes rugkernernes stivelse til naturlig sukker, og det giver en naturlig sødme og en fornemmelse af karamel til smagen. 

De maltede kerner er herefter stenformalet på vores egen mølle og det resulterer i en lys maltmel, hvor hele kernen er med. 

Med Karamelrug har vi udvidet brugen af den gode økologiske rug, til det søde køkken. Karamelrug både kan bruges til brød og boller, men er også fantastisk i kager, småkager og sødt bagværk. 

Related Articles

Sponseret: HIJA DE SANCHEZ

Sponseret: HIJA DE SANCHEZ

Tak Rosio Sanchez for at føre Mexico til Danmark. H.W.Larsen har været med fra ROSIO ÅBNEDE den første restaurant i Kødbyen! Rosio og H.W.Larsen går ”way back” – fra tiden på Noma, hvor Rosio også der gjorde sig bemærket og hvorefter vi har været på en fantastisk...

Sponseret: The Fish Project

Sponseret: The Fish Project

The Fish Project er nu også en realitet i Århus. Her får du fotos og visioner fra Alexandra og Marius – og lidt om hvorfor deres valg faldt på H.W.Larsen. Fra projektets start var det et must, at pris og især kvalitet var i højsædet. Fra H.W.Larsens side kvitterer vi...