Sponseret: Rug til meget andet end rugbrød

april 30, 2024

Foto: mejnerts - Rug

Foto: mejnerts - Rug

Rug er jo nærmest Danmarks national sort, og vi elsker vores danske rugbrød! Vi er faktisk rigtig gode til at dyrke rug her i Danmark. Hos Mejnerts oplever vi, at det er en stabil afgrøde år efter år, på trods af det foranderlige klima, vi landmænd efterhånden bliver budt. Det betyder både mindre spild på marken og mere mad. For når vi høster rugen fra marken, sender vi den ned på vores stenkværne i møllen og maler den til stenformalet mel. Det er det vi kalder Fra Muld til Mund her hos Mejnerts.

Vi har her hos Mejnerts valgt at fokusere på rug i 2024. Fordi det giver så god mening at bruge meget mere af den mad, som er dyrket med succes lige i ’baghaven’ og tilfører både farve, smag, vitaminer, proteiner og mineraler til dit bagværk.

Rug i de lyse deje

Mange får faktisk noget af en WOW-oplevelse, når de smager rug i de lysere brød. Rugmel giver nemlig både en fantastisk farve og smag til dit bagværk. Brug 15-20% Rugmel Fuldkorn eller Rugmel sigtet når du bager dine lysere deje.

Karamelrug – en nyhed

Vi har udviklet en helt ny type maltmel hos Mejnerts. Vi kalder den for Karamelrug, fordi den har en naturlig sødme med noter af Karamel. 

Karamelrug er en helt ny type lys maltmel med en unik smag og farve. Karamelrug er baseret på rugkerner og ikke byg eller hvede som maltmel normalt er lavet af.

Vi har sendt vores danske økologiske rugkerner, som er dyrket på vores egne marker på Vestsjælland, på et malteri. Her bliver de ristet skånsomt. Det giver en smuk og gylden farve, hverken mørk eller brændt. Ved maltningen omdannes rugkernernes stivelse til naturlig sukker, og det giver en naturlig sødme og en fornemmelse af karamel til smagen. 

De maltede kerner er herefter stenformalet på vores egen mølle og det resulterer i en lys maltmel, hvor hele kernen er med. 

Med Karamelrug har vi udvidet brugen af den gode økologiske rug, til det søde køkken. Karamelrug både kan bruges til brød og boller, men er også fantastisk i kager, småkager og sødt bagværk. 

Related Articles

Sponseret: Den nye generationen af take away

Sponseret: Den nye generationen af take away

Vi står over for en forandringstid, hvor det er afgørende, at vi revurderer og redefinerer vores forbrugsvaner for at skabe en mere bæredygtig fremtid. Kernen i denne omstilling er brugen af vedvarende materialer og genanvendelige løsninger, som danner grundlaget for...

Sponseret: Danske råvarer i kantinerne

Sponseret: Danske råvarer i kantinerne

Vi skal have meget mere dansk og økologisk mel i kantinerne! Kokkenes Køkken har netop taget en beslutning om at bruge 100% økologisk dansk mel og korn, i nyt strategisk samarbejde med Mejnerts Mølle og Aurion. Det at kantineleverandører aktivt tager stilling til og...

Sponseret: Alga – Bæredygtig emballage fra tang

Sponseret: Alga – Bæredygtig emballage fra tang

Duni indgår et partnerskab med Notpla og lancerer emballage fremstillet af tang. Som et første skridt i samarbejdet lancerer Duni Group en ny plastfri emballage med en unik algebelægning, udviklet af Notpla, der tilbyder både funktionalitet og forbedret...