AOC kåret som Årets Restaurant ved Den danske Spiseguides prisuddeling

oktober 30, 2025

Fremtrædende profiler var med til overrækningen - her Bent christiensen og Rasmus Munk

Foto: Anita Pedersen, Brønnum

Den københavnske restaurant AOC er blevet kåret som Årets Restaurant 2025 ved Den danske Spiseguides gallamiddag på Kokkedal Slot søndag aften.
Uddelingerne begyndte tidligere på måneden på Hotel Britannia i Esbjerg og kulminerede med den prestigefyldte finale på Kokkedal, hvor mere end 100 repræsentanter fra den danske gastronomiske branche deltog.

AOC vandt foran et stærkt felt bestående af Aure (København), Bach & Nurup (Aalborg), HOS (Odense), Søllerød Kro (Holte) og The Samuel (Hellerup).

Af: Redaktionen /deli-news.dk
AOC hædret for gastronomisk præcision og sæsonforståelse

Ifølge Spiseguidens grundlægger Bent Christensen blev AOC hædret for sin evne til at forene fransk haute cuisine med dansk råvareforståelse og kreativitet.

“Et måltid hos AOC er en eksklusiv oplevelse i de hvælvede kælderlokaler, hvor både mad og drikke er kurateret på et meget højt niveau. Der er tale om kreativ dansk gastronomi funderet på fransk håndværk, med stor respekt for lokale råvarer i sæson,” siger Bent Christensen.

Årets Restaurantchefprofil og øvrige hædrede

I en af de andre hovedkategorier blev Peter Trauboth fra Restaurant Levi i København kåret som Årets Restaurantchefprofil for sin rolle i at løfte værtskabet og skabe helhedsoplevelser, der matcher det gastronomiske niveau.

Bag Den danske Spiseguide står Den danske Spiseguide Erhvervsdrivende Fond, som viderefører Bent Christensens oprindelige idé om at hædre gastronomisk håndværk og kvalitet på tværs af landet.

Vinderliste fra Den danske Spiseguide 2025

Årets Restaurant: AOC – København
Årets Restaurantchefprofil: Peter Trauboth – Levi, København
Årets Kokkeprofil: Brian Mark Hansen – Søllerød Kro
Årets Bistro / Brasserie: Kok & Vin – Odense
Årets Bo & Spis: Vejrø Resort – Torrig
Årets Dessert: Marchal – D’Angleterre, København
Årets Fine Wine: Himmeriget – Farsø
Årets Fisk- & Skaldyrsrestaurant: Knud – Hundested
Årets Gennembrud: Pearl by Paul Proffitt – Kruså
Årets Intimate – Personally Expression: Apéro – København
Årets Landevejskro: Ho Kro – Blåvand
Årets Non-Alcoholic Menu: Bach & Nurup – Aalborg
Årets Oste: The Samuel – Hellerup
Årets Personlig Omhu & Service: Lykke Metzger – Alchemist, København
Årets Smørrebrød (moderne): Panorama Mad & Vin – Silkeborg
Årets Smørrebrød (klassisk): Kanal Caféen – København
Årets Snacks & Appetizers: Bach & Nurup – Aalborg
Årets Sommelier: Rasmus Knude – The Samuel, Hellerup
Årets Souschef: Lucas Juhl Nielsen – Tree-Top
Årets Vinkort: Mielcke & Hurtigkarl – Frederiksberg
Årets Wait & See – Next 2025: Alexander Johnsen – Scheelsminde, Aalborg. Emil Pandrup – Calma, København. Hans Kjellson – Bar Piatto, Aarhus. Lena Hahn Atzen – Tree-Top, Vejle. Lea Kunisch – Et, Aarhus. Mathilde Sørup – Elmely Kro, Ugerløse. Oskar Brink Svendsen – Fjord, Struer. Sofie Schjøtt Sørensen – Podium, Aalborg. Torur Restoft – Søllerød Kro, Holte

Et flot år for dansk gastronomi

Ifølge Asger Rothenborg, bestyrelsesmedlem i fonden bag Den danske Spiseguide, viser årets prisvindere, at Danmark fortsat markerer sig som en gastronomisk højborg:

“Dette års felt af nominerede vidner om en branche i rivende udvikling.
Spiseguiden er med til at hædre de frontløbere, som løfter standarden og positionerer Danmark internationalt.”

Related Articles

Svampefermentering forvandler ølrester til klimavenligt protein

Svampefermentering forvandler ølrester til klimavenligt protein

Restprodukter fra ølproduktion kan snart ende på middagsbordet i stedet for i dyrefoder. Forskere fra Aalborg Universitet har udviklet en metode til at forvandle mask - restproduktet fra brygning, til et proteinrigt og velsmagende fødevareelement, der kan erstatte kød...

Sponseret: RESTAURANT ELIPPA

Sponseret: RESTAURANT ELIPPA

Restaurant Elippa – Frisk og lækker libanesisk mad midt i KøbenhavnHos Restaurant Elippa inviteres du indenfor til en sanserig oplevelse med rødder i det libanesiske køkken. Og hvis du tænker friske råvarer, smagsfulde krydderurter, lækkert grillet kød og fisk, korn...