oktober 8, 2025

Fotos knyttet til artikeln af Skovgaard og Dangaard:
En drøm blandt søer og skove
I 2013 købte Dean Jespersen og Anders Kalstrup en gammel vandrehjemsejendom ved Knudsø i Ry. Ejendommen, som var præget af slidte gulve, mørke paneler og afskallet maling, krævede en omfattende renovering.
– Vandrehjemmet var ganske enkelt, hvad vi havde råd til dengang. Og det havde mildt sagt brug for en kærlig hånd, fortæller Dean Jespersen.
Da budgettet ikke rakte til professionelle håndværkere, trådte de selv til og forvandlede stedet til et badehotel på kun en måned. Deres ukuelige tro på projektet og stedet har været fundamentet for succesen.
Mad og mennesker i centrum
Badehotellets restaurant bygger videre på Dean og Anders’ erfaring fra Gastronomisk Institut i Silkeborg. Her lagde de vægt på enkel, velsmagende mad og god service, hvilket også er filosofien på badehotellet:
– Folk har fra første færd taget rigtig godt imod os, siger Dean.
Han husker især et ældre ægtepar, som ønskede en middag med sortfodssvin:
– Det er meget vigtigt for os at værne om vores gæster og yde god service. Jeg ringede rundt og fik fat i en leverandør. Vi endte med at lave en specialmiddag for ægteparret og deres gæster, fortæller han.
Historier som denne viser den særlige relation, Dean og Anders har opbygget med deres gæster.
Foto: Skovgaard & Damgaard
En dessertstjerne i køkkenet
Knudhule Badehotel er også blevet kendt for sit dessertkøkken, anført af Sisse Pernille Busk, som er medlem af det danske kokkelandshold. Sisse skaber avancerede desserter, der imponerer både visuelt og smagsmæssigt, som en chokoladedessert med Kastbergs is og flere elementer af chokolade.
– Vi er utroligt glade for at have Sisse med på holdet. Hendes evner i det søde køkken er enestående, og hun har virkelig været med til at hæve det gastronomiske niveau, siger Dean.
Sisse selv fremhæver, hvor stor frihed hun har til at eksperimentere:
– Det er en fornøjelse at arbejde på Knudhule Badehotel, fordi jeg får lov til at lege med smagene og udforske nye ideer, siger Sisse.
Foto: Skovgaard & Damgaard
Ambitioner og bæredygtighed
I løbet af de 10 år er Knudhule Badehotel blevet en populær destination for både opholdsgæster og arrangementer som bryllupper og receptioner. For Dean og Anders handler succes ikke kun om mad, men også om prioritering og bæredygtighed:
– Vi laver som udgangspunkt al mad fra bunden. Dog køber vi enkelte produkter, som fx gourmet-is fra Kastbergs Is, simpelthen fordi kvaliteten er så høj, at det ikke giver mening at lave den selv. Vi vælger at lægge vores kræfter der, hvor vi mærkbart kan løfte smagsoplevelsen, forklarer Dean.
Knudhule Badehotel har etableret sig som en populær destination i de idylliske omgivelser ved Knudsø, hvor mad, mennesker og kvalitet altid har været i fokus.
Related Articles
Svampefermentering forvandler ølrester til klimavenligt protein
Restprodukter fra ølproduktion kan snart ende på middagsbordet i stedet for i dyrefoder. Forskere fra Aalborg Universitet har udviklet en metode til at forvandle mask - restproduktet fra brygning, til et proteinrigt og velsmagende fødevareelement, der kan erstatte kød...
Sponseret: RESTAURANT ELIPPA
Restaurant Elippa – Frisk og lækker libanesisk mad midt i KøbenhavnHos Restaurant Elippa inviteres du indenfor til en sanserig oplevelse med rødder i det libanesiske køkken. Og hvis du tænker friske råvarer, smagsfulde krydderurter, lækkert grillet kød og fisk, korn...
Pris til pioner bag den kulinariske gris – Marie Bojsen modtager Årets Wiuff 2025
Lørdag den 1. november blev Årets Wiuff 2025 uddelt ved en højtidelig fejring hos landmand Søren Wiuff i Lammefjorden. Prisen, som nu er uddelt for anden gang, hædrer danske producenter, der med passion, faglighed og kulinarisk håndværk løfter lokale råvarer til nye...






