marts 18, 2025

Ida Tøndering er chef i Vejle. Foto: Pincho Nation
Til sommer åbner Pincho Nation også i Vejle, hvor 25-årige Ida Tøndering er franchisetager, mens allerede etablerede franchisetagere står bag den spritnye restaurant i Herning.
Af Ebbe Fischer
Dermed begynder Pincho Nations franchisemodel for alvor at tage fart i Danmark, og man forventer at runde 650.000 gæster for året, ifølge en pressemeddelelse.
Artiklen fortsætter længere nede
Fart på i Vejle
Ida Tøndering er både franchisetager og restaurantchef.
Hun har, trods hendes unge alder, flere års erfaring fra restaurationsbranchen samt en uddannelse i Retail Leadership fra Københavns Erhvervsakademi. Mens hun venter på at kunne tage godt imod egne gæster i Vejle, er hun en del af holdet i Pincho Nation i Randers, hvor hun får konceptet helt ind under huden.
”Fra det øjeblik, jeg trådte ind i restauranten, vidste jeg, at det her var noget specielt. De små retter, den farverige atmosfære og det sjove i, at man bestiller via en app – det hele gik bare op i en højere enhed. Jeg tænkte med det samme: ‘Det her skal Vejle have,” siger Ida Tøndering.
En halv million gæster
I 2024 rundede Pincho Nation 500.000 gæster i Danmark. Den positive udvikling fortsætter i 2025, hvor restauranten i Odense har det første fulde år, og hvor Herning og Vejle ligeledes når at have mange gæster. Samtidig fastholder de øvrige enheder deres gæstetal, og det betyder, at man i løbet af i år kommer til at byde 650.000 gæster indenfor landet over. Pincho Nation er kendt for at have et feststemt og farverigt koncept, der også er konkurrencedygtigt på prisen.
”Kombinationen af en totaloplevelse, hvor der appelleres til alle sanserne, og en stærk prissætning, hvor vi er med til at slå tonen an i value-for-money-segmentet, giver os en helt unik positionering i markedet. Vi ser et stort potentiale i Danmark, og med de nye restauranter er vi godt på vej,” siger Flemming Christophersen, CEO i Pincho Nation Danmark.
Mere franchising på vej
Det samlede antal danske Pincho Nation restauranter kommer nu op på otte, hvor de to nye samt den i Randers er drevet på franchise-basis. Forventningen er, at man i løbet af 2025 kan offentliggøre åbningen af endnu flere restauranter, og at de ligeledes vil blive drevet af franchisetagere, fortæller Henrik Fischer, Head of Expansion i Pincho Nation.
”Der er stor interesse for Pincho Nation, fordi konceptet klarer sig godt i Danmark. Samtidig er vi stadig på et relativt tidligt stadie, hvor der er plads til mange flere restauranter. Derfor har vi også flere projekter i støbeskeen, som ser særdeles lovende ud, men hvor de sidste brikker skal falde på plads, før vi kan melde noget ud.”
Som franchisetager har man adgang til afprøvede arbejdsprocesser og omfattende støtte inden for kritiske områder som udvikling af menuen, daglig drift, IT, marketing og indkøb.
Internationalt er svenske Pincho Nation også i offensiven med åbninger i Norge og en restaurant i Kiel. Ligesom en restaurant i Helsinki er på vej.
Pincho Nation blev etableret i Sverige i 2012, og kæden har i alt 85 restauranter, hvoraf de fleste er drevet af franchisetagere.
Related Articles
Pincho Nation åbner i Esbjerg – 2.000 har allerede skrevet sig op
Fredag den 10. oktober slår Pincho Nation dørene op til en ny restaurant i Esbjerg. Det bliver den 10. Pincho Nation i Danmark, og interessen er allerede stor: 2.000 har skrevet sig op for at kunne booke bord før den officielle åbning. af deli-news / redaktionen...
Birra & Brace: Familievenligt restaurantkoncept søger partnere i Danmark
Børnefamilier vælger i stigende grad oplevelser, når de går ud at spise. Det handler ikke kun om maden, men om at skabe rammer for samvær, leg og tid sammen. Den italienske kæde Birra & Brace har haft flot succes med netop denne kombination, og ser nu et godt...
Norion vinder nøglerolle i fremtidens genbrugssystem for takeaway-emballage
Miljøministeriet har udpeget Norion som sekretariat for det kommende nationale retur- og genbrugssystem for takeaway-emballage. Det sker som led i Danmarks implementering af EU’s udvidede producentansvar. For restaurationsbranchen betyder det et paradigmeskifte, hvor...






