januar 28, 2025

Foto: Bocuse d'or
Danmark blev slået af Frankrig i Bocuse d’Or, hvor 24 lande konkurrerede. Sverige blev nummer tre.
Af Ebbe Fischer
Danmark med kokken Sebastian Holberg Svendsgaard i spidsen vinder sølv ved det uofficielle verdensmesterskab i kokkekunst, Bocuse d’Or d. 27. januar 2025.
”Min drøm var en plads i top 3, så for mig er det en forløsning efter at have arbejdet med Bocuse d’Or-konkurrencen de sidste seks år,” siger Sebastian Holberg Svendsgaard til Berlingske.
Stor dansk historie
Sebastian Holberg Svendsgaard var assistent for Geraniums Ronni Mortensen, da denne vandt sølv i 2021.
Ligesom han var hjælper for både Brian Mark Hansen (Søllerød Kro) og Kenneth Hansen (Svinkløv Badehotel), da de vandt guld i henholdsvis 2023 og 2019.
Konkurrencen går ud på, at et hold – bestående af en kok, ungkok, også kaldt commis, og en coach – tilbereder en tallerkenservering og en fadservering fra bunden på 5 timer og 35 minutter.
Oplagt vinder
At Frankrig, som historisk set er det land, der har vundet flest gange, var tilbage på podiets øverste plads kom ikke som nogen overraskelse, eftersom konkurrencen i år som en særlig tribut til Paul Bocuse var ekstra frankofil. Det skriver Berlingskes madanmelder Søren Frank og forklarer:
”Der var for eksempel obligatorisk at bruge foie gras to gange på kødfadet, blandt andet i en butterdejsindbagt tourte, som er en ærkeklassisk fransk disciplin, som på forhånd havde voldt Sebastian Holberg en del problemer.”
Related Articles
Michelin-drøm i historiske rammer – Lille Mølle genopstår som ny restaurantdestination
I slutningen af oktober åbner Norrlyst-koncernen en ny restaurant i en af Københavns mest karakteristiske bygninger. Den fredede Lille Mølle på Christianshavns Vold får nyt liv som Restaurant Lille Mølle, med køkkenchef Christoffer Sørensen i spidsen og ambitionen om...
Nögen vender tingene på hovedet for femte gang – og det giver mening
Fem restauranter under samme navn lyder normalt som et stramt koncept med faste manualer og ensartede retter.Ikke hos Nögen. Eller måske netop hos Nögen, for her er selve konceptet, at meget lidt er ens. Ensartetheden består i kreativiteten, i det cirkulære tankesæt...
NY KØKKENCHEF PÅ HOTEL FAABORG FJORD
Hotel Faaborg Fjord henter kulinarisk forstærkning Hotel Faaborg Fjord kan med stor glæde meddele, at Thomas Pasfall tiltræder som ny køkkenchef den 1. september 2025. Med en imponerende karriere, der blandt andet tæller anerkendte restauranter og flere kulinariske...






