januar 22, 2025

Chief Experience Officer i Clever, Mette Nøhr. Foto: Clever
Da Clever besluttede at åbne caféer på deres store ladestationer, var det på tegnebrættet at hente 7-Eleven eller en anden ekstern aktør ind. Men man valgte at køre med eget koncept for bl.a. at have styr på leverandørerne. Barren er nemlig sat højt.
Af Ebbe Fischer
”Hvis vi outsourcer det til en aktør, som klarer det hele, så er det jo også deres leverandørliste, der kommer på. Og her er det vigtigt for os, at vi f.eks. har mulighed for at få en særlig god kaffe ind.”
Sådan siger Chief Experience Officer i Clever, Mette Nøhr, til Deli News i forbindelse af åbningen af den første Clever-café i Aabenraa, mens mange flere er på tegnebrættet.
Hun uddyber konceptet:
”Vi skiller os ud fra tankstationer ved at have et meget stærkt fokus på bæredygtighed og økologi. Vi har udviklet et mad- og drikkekoncept med produkter som CO₂-neutral kaffe fra Slow Forest Coffee og økologiske Clever Toasts med danske råvarer som skinke fra ’Spis Min Gris’. Hele konceptet håndteres internt, da vi mener, Clever er stærke nok til ikke at outsource det.”
Som leverandør til elbiler er bæredygtighed en naturlig kerneværdi for Clever, og det skal man meget gerne kunne mærke i caféen, mens bundlinjen på caféerne isoleret set ikke er så vigtig. Det handler om branding og økologi.
”Vi træffer beslutninger om leverandører baseret på økologi, fælles værdier og medarbejdertrivsel,” siger Mette Nøhr.
Hun forklarer, at den daglige drift dog er outsourcet.
”Driften af caféerne varetages af FOOD by Coor, der specialiserer sig i kantinedrift og har et stærkt ESG-fokus. Men vi har fået indføjet i kontrakten, at vi selv kan vælge leverandører, så vi ikke ’kun’ bruger deres,” siger Mette Nøhr.
Læs mere om konceptet på Deli:
Related Articles
Mere udeservering på vej i København
Københavns Kommune vil udpege fem gader i det centrale København, hvor der skal være mere udeservering. Af redaktionen For at gøre plads til udeserveringen vil man nedlægge 600 parkeringspladser i centrale områder af byen. Det skriver Horesta. Forsøget er sat i værk...
Voldsom prisstigning på kaffebønner får handel til at styrtdykke
Priserne på kaffebønner er så høje, at kaffehandlere og risterier kun køber det nødvendige. De har ikke råd til større mængder og håber på et prisfald på arabicakaffe sidst på året, lyder det i branchen. Af Ebbe Fischer Prisen kan i fjerde kvartal falde med anslået 30...
70.000 ansatte i restaurationsbranchen får ny overenskomst
HORESTA og Dansk Erhverv har indgået forlig om en tre-årig overenskomst med 3F Af redaktionen Efter intense forhandlinger er Dansk Erhverv og HORESTA blevet enige med 3F Privat Service Hotel & Restauration om en fornyelse af hovedoverenskomsten på hotel- og...