januar 8, 2025
Danmarks Statistik opgør nyregistrerede virksomheder inden for hotel- og restaurationssektoren, og her ses et fald på hele 39 pct. fra 2019 til 2023. Brancheforening efterlyser samarbejdsvilje fra bankerne.
Af redaktionen/ef
Det markante fald gør det helt afgørende med et stærkt politisk fokus på at sikre rammevilkårene for restaurationsbranchen i fremtiden.
Sådan lyder det fra Jeppe Møller-Herskind, konstitueret adm. direktør i HORESTA.
“Vi er bekymrede for, at begrænset adgang til international arbejdskraft og bankernes vigende villighed til udlån til vores branche kan få en negativ påvirkning,” siger han og efterlyser handling:
“Det så vi gerne, at der kom mere politisk fokus på.”
Siden 2019 er bankernes udlån til det generelle erhvervsliv steget, mens udlånet til hoteller og restauranter specifikt er dalet.
”En del af forklaringen kan skyldes en forsigtighed, der har indprentet sig i forbindelse med coronapandemien,” siger Jeppe Møller-Herskind og understreger:
“Vi mener, at bankerne også blevet overforsigtige, og at der i for mange tilfælde tegnes et fejlagtigt billede af risikoen ved at udstede banklån til virksomheder i vores branche. Det betyder i nogle tilfælde, at sunde og veldrevne virksomheder med flere års fremgang går glip af vigtig kapital til at realisere yderligere vækst. Det er jo trist, fordi det er en væksthæmmer.”
Related Articles
HORESTA: Høje omkostninger og mangel på arbejdskraft vil præge 2025
Branchedirektør peger på stigende omkostninger, digitalisering og mangel på kvalificeret arbejdskraft som de største udfordringer i 2025. Af redaktionen Konstitueret administrerende direktør i HORESTA, Jeppe Møller-Herskind, fremhæver, at hotel- og...
Første verdenstopmøde med fokus på kafferistning
Roast Summit Melbourne vil samle professionelle kafferistere til en intensiv oplevelse i kunsten og videnskaben bag kaffebrænderi. Topmødet bygger videre på en amerikansk succes. Af redaktionen/ef Roast Magazine, som har udgivet uddannelsesindhold for kafferistere i...
Husk at køl fisken ned – restauratør fik bøde på 20.000 kr. ved kontrolbesøg
Restaurant Søgaarden i Sunds fik en over nallerne – i kontrolrapporten står, at bøden er givet, da man har registreret fisk med for høj temperatur. Ejeren hævder, at en køler lige var gået ned. Af redaktionen/ef Kontrollanterne kasserede et kilo fisk ved...