januar 8, 2025
Når det kommer til udvalget af restauranter i relation til indbyggertallene i de nordiske lande, ligger Danmark på en klar førsteplads. Det viser en ny brancherapport.
Af redaktionen/ef
De seneste tal for 2023 viser, at Danmark i gennemsnit har 3 restauranter pr. 1000 indbyggere, Norge har 2,7, Sverige har 2,5 og Finland har 2,3.
Det viser tal fra HORESTAs brancherapport Nordic Hotel and Restaurant Report 2024, som afdækker udviklingen i hotel- og restaurationsbranchen.
”Det ligger fint i tråd med den stærkere udespisekultur, vi har fået i Danmark de senere år. Det har både topgastronomien og bredden i restaurationsbranchen nydt godt af,” siger Jeppe Møller-Herskind, konstitueret adm. direktør i HORESTA.
Dog maner HORESTA til besindighed, da førerpositionen ikke kan tages for givet.
”Først kom coronapandemien, som gjorde et voldsomt indhug på branchen, og dernæst kom inflation og en verdensomspændende energikrise. Det har ramt restaurationsbranchen på omkostningssiden, som i forvejen henter indtjeningen på marginerne,” siger Jeppe Møller-Herskind og fortsætter:
”Vi kan derfor ikke tage det store udbud af restauranter for givet. Lysten til at opstarte nye restauranter i Danmark er faktisk dalende, og dermed er der potentielt udsigt til, at vores nordiske naboer vil kæmpe med om topplaceringen de kommende år.”
Kilde: HORESTA
Related Articles
HORESTA: Høje omkostninger og mangel på arbejdskraft vil præge 2025
Branchedirektør peger på stigende omkostninger, digitalisering og mangel på kvalificeret arbejdskraft som de største udfordringer i 2025. Af redaktionen Konstitueret administrerende direktør i HORESTA, Jeppe Møller-Herskind, fremhæver, at hotel- og...
Første verdenstopmøde med fokus på kafferistning
Roast Summit Melbourne vil samle professionelle kafferistere til en intensiv oplevelse i kunsten og videnskaben bag kaffebrænderi. Topmødet bygger videre på en amerikansk succes. Af redaktionen/ef Roast Magazine, som har udgivet uddannelsesindhold for kafferistere i...
Husk at køl fisken ned – restauratør fik bøde på 20.000 kr. ved kontrolbesøg
Restaurant Søgaarden i Sunds fik en over nallerne – i kontrolrapporten står, at bøden er givet, da man har registreret fisk med for høj temperatur. Ejeren hævder, at en køler lige var gået ned. Af redaktionen/ef Kontrollanterne kasserede et kilo fisk ved...