januar 3, 2025
Branchedirektør peger på stigende omkostninger, digitalisering og mangel på kvalificeret arbejdskraft som de største udfordringer i 2025.
Af redaktionen
Konstitueret administrerende direktør i HORESTA, Jeppe Møller-Herskind, fremhæver, at hotel- og restaurationsbranchen står over for høje udgifter til råvarer, energi og lønninger, som presser virksomhedernes bundlinje. Det skriver horesta.dk.
Jeppe Møller-Herskind ser et stort behov for mere international arbejdskraft og bedre rekruttering til erhvervsuddannelserne, hvilket skal sikre væksten. Han tilføjer, at bæredygtighed og digitalisering er nøglefokusområder, men de kræver investeringer, som mange virksomheder mangler kapital til.
Mens omsætningen i branchens er høj, er økonomien i branchen desuden stadig præget af store forskelle, hvilket kalder på politisk opbakning til en langsigtet løsning lyder det. Her vil Horesta i 2025 bl.a. arbejde for momsligestilling og yderligere styrkelse af Danmark som kulinarisk destination.
Kilde: HORESTA
Related Articles
Danskerne har flest restauranter at vælge imellem i Norden
Når det kommer til udvalget af restauranter i relation til indbyggertallene i de nordiske lande, ligger Danmark på en klar førsteplads. Det viser en ny brancherapport. Af redaktionen/ef De seneste tal for 2023 viser, at Danmark i gennemsnit har 3 restauranter pr. 1000...
Første verdenstopmøde med fokus på kafferistning
Roast Summit Melbourne vil samle professionelle kafferistere til en intensiv oplevelse i kunsten og videnskaben bag kaffebrænderi. Topmødet bygger videre på en amerikansk succes. Af redaktionen/ef Roast Magazine, som har udgivet uddannelsesindhold for kafferistere i...
Husk at køl fisken ned – restauratør fik bøde på 20.000 kr. ved kontrolbesøg
Restaurant Søgaarden i Sunds fik en over nallerne – i kontrolrapporten står, at bøden er givet, da man har registreret fisk med for høj temperatur. Ejeren hævder, at en køler lige var gået ned. Af redaktionen/ef Kontrollanterne kasserede et kilo fisk ved...