Husk at køl fisken ned – restauratør fik bøde på 20.000 kr. ved kontrolbesøg

december 30, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Arkivfoto

Restaurant Søgaarden i Sunds fik en over nallerne – i kontrolrapporten står, at bøden er givet, da man har registreret fisk med for høj temperatur. Ejeren hævder, at en køler lige var gået ned.

 

Af redaktionen/ef

Kontrollanterne kasserede et kilo fisk ved besøget.

Og efter Fødevarestyrelsens kontrol har restauranten modtaget en bøde på 20.000 kroner og en sur smiley, som virksomheden skal skilte med ved indgangen. Det skriver TV MIDTVEST.

”Vi er i chok over det her,” siger ejer Kristian Jensen til TV-stationen.

”Vi har en køler, der er gået ned, og det opdager vi først, da kontrollanten kom på besøg. Det var ikke, fordi vi havde tænkt os at bruge de fødevarer. Det er ikke vores hovedkøler, forklarer han.

Ifølge Kristian Jensen er det held i uheld, at det netop var kontrollanten fra Fødevarestyrelsen, der opdagede køleskabet.

”Det kunne være sket dagen efter, hvor vi så selv ville have opdaget det,” siger han og agiterer for, at det er et øjebliksbillede, der ikke burde straffes hårdt.

 

Related Articles

Danskerne har flest restauranter at vælge imellem i Norden

Danskerne har flest restauranter at vælge imellem i Norden

Når det kommer til udvalget af restauranter i relation til indbyggertallene i de nordiske lande, ligger Danmark på en klar førsteplads. Det viser en ny brancherapport. Af redaktionen/ef De seneste tal for 2023 viser, at Danmark i gennemsnit har 3 restauranter pr. 1000...

Første verdenstopmøde med fokus på kafferistning

Første verdenstopmøde med fokus på kafferistning

Roast Summit Melbourne vil samle professionelle kafferistere til en intensiv oplevelse i kunsten og videnskaben bag kaffebrænderi. Topmødet bygger videre på en amerikansk succes. Af redaktionen/ef Roast Magazine, som har udgivet uddannelsesindhold for kafferistere i...