Kaffepriser på himmelflugt – har ikke været dyrere i knap 50 år

november 29, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Arkivfoto

Arabicabønner ligger på det højeste niveau siden 1977. Årsagen er klimarelateret.

 

Af redaktionen/ef

På børsen i New York blev et kilo arabicabønner i denne uge noteret til syv dollar – eller ca. 50 kroner. Den højeste pris i 47 år.

Alene i 2024 er prisen på arabicabønner steget med næsten 70 procent.

Og i London steg prisen på de billigere robustabønner med 4,7 procent – og nåede dermed op på 5.507 dollar pr. ton, eller ca. det dobbelte af prisen ved årsskiftet. Det skriver Berlingske.

Artiklen fortsætter længere nede

Kaffeforbruget i USA når 20-års højdepunkt – fire trends fører an

 

Ifølge Berlingkse er det bl.a. en svær tørke i Brasilien – verdens største producent af arabicabønner – der er skyld i prisstigningerne.

Udsigten til et lavere høstudbytte animerer angiveligt indkøberne til at købe stort ind – og så stiger efterspørgslen og prisen.

Ift. robustabønner henvises til voldsomt vejr i Vietnam – verdens største robustaproducent. Her ramte tørke kaffebønnerne i vækstperioden, skriver Berlingske.

 

Nyt kaffelåg er over 100 mio. kr. værd

Related Articles

Sponseret: H.U.G. Velkommen til en økologisk og glutenfri himmel!

Sponseret: H.U.G. Velkommen til en økologisk og glutenfri himmel!

Hvad gør du når din verden ramler ”lidt” sammen og din glæde ved bageriets duft og smage får et puf af den verden, fordi du opdager, at du har glutenintolerans? Du skifter din te-salon ud med dit hjemmekøkken og begynder at skrive på en kogebog. Og når du så samtidig...

Kritik: Regeringen drukner restauranterne i bureaukrati

Kritik: Regeringen drukner restauranterne i bureaukrati

Et stigende niveau af unødigt bureaukrati presser restauranterne, og mange mister modet. Sådan lyder det fra en aktør med fingeren på pulsen.   Af Ebbe Fischer ”Det er næsten som om, at regeringen ikke vil have, at branchen skal tjene penge. For de drukner...

Bagertrend på vej: Formbagt brød

Bagertrend på vej: Formbagt brød

Ifølge en specialist vil de fritstående brød miste terræn, mens formbrød vil vinde voldsomt frem. Det er der en god grund til, lyder det. Af Ebbe Fischer ”De sidste mange år har fokus i markedet været på høje og fritstående hvedebrød, men vi kommer til at flytte fokus...