oktober 25, 2024
Mad lavet fra grunden med fokus på behov og serveret med restauranter som forbillede. Det er essensen bag ’Herlevs Herligheder’ – køkkenet på Herlev Hospital. Nu ønsker politiker det udbredt til hele landet.
Af redaktionen
Gennem en årrække har Herlev Hospital arbejdet videnskabeligt med udvikling af ernæringskonceptet Herlevs Herligheder.
Det inkluderer ikke mindst mad til patienter, som er småt-spisende og i risiko for underernæring. Her skal maden være ekstra lækker og med det rette indhold til den enkelte.
”Tænk, hvis man kunne udrulle konceptet til alle sygehuse og sågar også til de kommunale plejecentre og til mad i hjemmet til vores ældre medborgere,” skriver Jacob Rosenberg (C) – medlem af regionsrådet i RegionH – i et opslag på LinkedIn i forbindelse med et politikerbesøg.
Et besøg, der imponerede de fremmødte.
Sådan fungerer det
Konceptet er som følger: Når man er indlagt på Herlev Hospital, kan man bestille sine favoritretter fra et digitalt menukort.
På tabletten, som man bestiller på, kan man se appetitvækkende billeder af køkkenets retter samt ernæringsværdi, og man kan bestille præcis de ønskede retter.
”Vi anser nemlig maden som en vigtig del af din behandling – den kan hjælpe dig til at blive rask igen,” skriver hospitalet på hjemmesiden.
En del af behandlingen
Ambitionsniveauet er højt. Alt laves helt fra bunden, og der benyttes friske kvalitetsråvarer, mens maden serveres i små portioner, så den fremstår mere indbydende.
Alt måles og vejes og er fuldstændig gennemtænkt med patienten i centrum, ifølge hospitalet.
Der er f.eks. tilsat forskellige typer proteinpulver, så patienterne får deres døgnbehov ‘bedre dækket end på de andre hospitaler i både RegionH og Region Sjælland’, som en imponeret Jacob Rosenberg skriver.
”Det handler i bund og grund om, at man ser ernæringen som en del af behandlingen og ikke bare som noget, der skal overstås i hverdagen. Det er virkelig spændende,” mener politikeren.
Mød en af de medarbejdere, som tilbereder maden i Herlev:
Related Articles
Sponseret: H.U.G. Velkommen til en økologisk og glutenfri himmel!
Hvad gør du når din verden ramler ”lidt” sammen og din glæde ved bageriets duft og smage får et puf af den verden, fordi du opdager, at du har glutenintolerans? Du skifter din te-salon ud med dit hjemmekøkken og begynder at skrive på en kogebog. Og når du så samtidig...
Nordens største hotelkæde kører en asset light-model, men driften holder de inhouse
Renoveringerne fortsætter, og nye hoteller ser dagens lys. Scandic har nu 280 hoteller i en asset-light model, mens man selv håndterer drift og parkering. Af Ebbe Fischer Scandickæden driver ikke blot de mange hoteller, men også tilhørende barer, restauranter,...
Scandic-direktør: Sådan åbner vi os ud mod byerne
Et hotel er ikke længere bare et hotel - mange ønsker i langt højere grad at være en del af byen. Det kan nemlig ses på bundlinjen. Deli News har talt med en ansvarlig om kædens tilgang. Af Ebbe Fischer F&B direktør i Scandic, Karsten Felvang Nielsen, fortæller...